Grilované maso

emimino  Vydáno: 15.10.01

Čeho se v době těhotenství vyvarovat

Ahoj Sarko,
mam jeste jeden dotaz ohledne toho grilovaneho masa, jak je na strankach napsane, ze se nesmi jist. Jde mi tedy o to, jestli to znamena, ze jakekoliv maso, ktere se dela na primem ohni (spekacky, kureci, veprove ci rybi na grilu) se v tehotenstvi nesmi jist? A co treba syr ci rohlik a chleb, ktere se nekdy take davaji rozpect nad ohen, to je taky spatne? Jde proste o ten princip - potravina x primy ohen?
A promin, ze porad otravuju kvuli tem syrum, kdyz jsem totiz koukala na normalni taveny syr (apetito, maratonec atd.), nebylo tam ve slozeni napsaneho o mleku nic. Ono na tech syrech obecne tech udaju mnoho neni. Nejsem si tedy porad jista. Nebyla bys tak moc hodna a nenapsala mi konkretne, jestli vis o nejakem syru, ktery je delany z nepasterizovaneho mleka krome brie? Nebo naopak, jiste znas syr jako apetito, zelatavan nebo tomik, jsou tyto syry bez problemu? Nebo zelatavske platky - myslim tvrdy syr, tam jsem cetla, ze je soucasti slozeni i mleko, to je OK? Ja totiz syr brie vubec neznam, tak nevim k cemu si to prirovnat.
 Jana

Ahoj Jani,
v dobe tehotenstvi by se zena mela vyvarovat grilovanemu masu a to zejmena drubezimu. V zadnem pripade se ale nemusi bat opeceneho chleba, syru, jablek atd.
Vsechny Tebou jmenovane syry jsou OK. Vyvaruj se plisnovym a zrajicim syrum (napr. hermelin)
 Sarka

Líbil se vám deníček? Máte také co říct? Přidejte na eMimino.cz svůj deníček.
Průměrné hodnocení zápisku v deníčku 0.0 bodů

Nikdo zatím tento deníček nekomentoval. Buďte první!

 Váš příspěvek