Rýžový chleba - předpis nejen pro bezlepku

stefinka  Vydáno: 03.03.03

450 g rýžové mouky, 100 g bramborového škrobu (solamyl a pod.), 3-4 vejce (lze vynechat a přidat 2 lžíce oleje), 30 g droždí, 2 hrnky vody, lžička soli, drcený kmín.

V jednom hrnku vody necháme vykynout kvásek, přidáme do mouky se škrobem, při míchání doléváme další hrnek vody. Osolíme, kmínu podle chuti. Necháme 5 min kynout. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme při teplotě 280*C cca 1 hodinu. Do trouby je třeba dát kastrůlek s vodou, aby pečení probíhalo v páře.

Po vychladnutí je třeba chléb dát do igelitového sáčku. Do druhého dne tvrdá kůrka změkne.

Tento chléb je dobrý i osmažený nebo nahradí knedlíky.

Místo rýžové mouky můžete použít sojovou nebo jinou mouku.

Líbil se vám deníček? Máte také co říct? Přidejte na eMimino.cz svůj deníček.
Průměrné hodnocení zápisku v deníčku 0.0 bodů

Nikdo zatím tento deníček nekomentoval. Buďte první!

 Váš příspěvek