Chlebový kvásek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:34
chlebovy kvasek

:mavam:
delate nekdo chlebovy kvasek? jak na nej? na netu jsem nasla spoustu postupu, ale nejak nevim, ktery vybrat.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »
Reakce:
 
oliš
Kecalka 425 příspěvků 16.05.12 17:38

Ahoj,nedělám,pokud peču chleba tak dávám instantní droždí,no to sem ti poradila,co? :lol:

 
Melody 4
Extra třída :D 11408 příspěvků 16.05.12 17:42
@oliš píše:
Ahoj,nedělám,pokud peču chleba tak dávám instantní droždí,no to sem ti poradila,co? :lol:
:lol: :lol:

No já ho taky nedělám, ale zajímá mě jak se dělá tak budu sledovat :)

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:42

ja davam taky suseny, ale chtela jsem zkusit ten kvaskovy

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 17:50

Je to jednoduchý, v misce rozmícháte žitnou mouku (respektive já dělám z žitné, asi to není podmínka) a vodu. Zabalím do folie a nechám v klidu v kuchyni. 3. den už to většinou začne hodně kvasit a už se jen krmí. Každý den přimíchám lžíci mouky, když chci kvasení zpomalit, tak dám do ledničky.

 
danyk
Neúnavná pisatelka 17313 příspěvků 16.05.12 17:53

Žitný kvásek žitná celozrnná mouka jemně mletá, voda
1. den: Smícháme 100 g mouky a 125 ml vody, vznikne husté těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme stát v teple (stačí pokojová teplota).
2. den: Promícháme, přidáme 50 g mouky a 125 ml vody a znovu promícháme. V kvásku se začnou tvořit malé bublinky.
3. den: Promícháme, přidáme 50 g mouky a 60 ml vody, promícháme. Kvásek začne výrazně zvětšovat objem, pozor ať máme dost velkou nádobu.
4. den: Stejně jako 3. den.
5. den: kvásek je hotový a můžeme ho použít, třeba na chleba. Pokud nespotřebujeme všechen, můžeme ho dále přikrmovat – každý den přidáme 50 g mouky a 60 ml vody a promícháme.

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:55

je diky Elfans
a jak to ma byt huste? a co potom? odeberes a k tomu zakladu se porad pridava ta jedna lzice nebo spotrebujes a delas novy?

 
Ukulina
Extra třída :D 10353 příspěvků 16.05.12 17:56

Mylím, že to musí být žitná mouka. Já ho omylem (pořádně jsem si nepřečetla postup) založila z pšeničné a nic se nedělo. Teď ho mám třetí den ze žitné a vypadá to uplně jinak :)

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:57

@danyk
diky
a musi to byt ta zitna mouka?

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:00
@lucie.t píše:
je diky Elfans
a jak to ma byt huste? a co potom? odeberes a k tomu zakladu se porad pridava ta jedna lzice nebo spotrebujes a delas novy?

Já to dělám odhadem husté asi jako na knedlíky. Když peču, tak půlku odeberu a přidám mouku a i trochu vody.

 
danyk
Neúnavná pisatelka 17313 příspěvků 16.05.12 18:00

Myslím, že jo. Mrkni na diskusi „Domácí chléb v troubě (ne v pekárně)“ – je i obyč diskuse i otevřená skupina a tam byly kvásky probírány a kdosi psal, že z obyčejné hladké to nezvětšovalo objem.

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 18:04

mrknu na to diky

 
araw
Extra třída :D 14000 příspěvků 16.05.12 18:07

@elfans Kolik toho kvásku dáváš? Peču v pekárně chleba o velikosti 900g :think:

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:26
@monika32 píše:
@elfans Kolik toho kvásku dáváš? Peču v pekárně chleba o velikosti 900g :think:

Já to tak nějak odhaduju, podle návodu by to mělo být asi 190g kvásku, ale nikdy jsem nevážila:) Hlavně to kyne mnohem déle než z kvasnic, takže v pekárně musíš nastavit nějaký dlouhý program, kynutí tak 5 hodin.

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:27

Dobrý recept je tady http://www.naturlife.cz/…-pro-pekarny

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »
 Váš příspěvek

Poslední články

Naporcovaný manžel, nový Nesbo a další knihy pro podzimní šeď

Obarvěte si letošní podzim příjemnou knihou. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky, ale i do sluchátek. Vyberte si to pravé zpestření podle nálady. číst dále >

Vlhkost - neviditelný nepřítel

Orosená okna či zrcadla mohou být pro děti velkou legrací a úžasnou plochou, na kterou mohou kreslit jak chtějí, ovšem pro nás je to varovně zdvižený prst. číst dále >

TOPlist