Chlebový kvásek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
lucie.t
Závislačka 4968 příspěvků 16.05.12 17:34
chlebovy kvasek

:mavam:
delate nekdo chlebovy kvasek? jak na nej? na netu jsem nasla spoustu postupu, ale nejak nevim, ktery vybrat.


Reklama

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Další »

Reklama

Reakce:
 
oliš
Zasloužilá kecalka 552 příspěvků 16.05.12 17:38

Ahoj,nedělám,pokud peču chleba tak dávám instantní droždí,no to sem ti poradila,co? :lol:

 
Melody 4
Extra třída :D 11694 příspěvků 16.05.12 17:42
@oliš píše:
Ahoj,nedělám,pokud peču chleba tak dávám instantní droždí,no to sem ti poradila,co? :lol:
:lol: :lol:

No já ho taky nedělám, ale zajímá mě jak se dělá tak budu sledovat :)

 
lucie.t
Závislačka 4968 příspěvků 16.05.12 17:42

ja davam taky suseny, ale chtela jsem zkusit ten kvaskovy

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 17:50

Je to jednoduchý, v misce rozmícháte žitnou mouku (respektive já dělám z žitné, asi to není podmínka) a vodu. Zabalím do folie a nechám v klidu v kuchyni. 3. den už to většinou začne hodně kvasit a už se jen krmí. Každý den přimíchám lžíci mouky, když chci kvasení zpomalit, tak dám do ledničky.

 
danyk
Generální žvanilka 22261 příspěvků 2 inzeráty 16.05.12 17:53

Žitný kvásek žitná celozrnná mouka jemně mletá, voda
1. den: Smícháme 100 g mouky a 125 ml vody, vznikne husté těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme stát v teple (stačí pokojová teplota).
2. den: Promícháme, přidáme 50 g mouky a 125 ml vody a znovu promícháme. V kvásku se začnou tvořit malé bublinky.
3. den: Promícháme, přidáme 50 g mouky a 60 ml vody, promícháme. Kvásek začne výrazně zvětšovat objem, pozor ať máme dost velkou nádobu.
4. den: Stejně jako 3. den.
5. den: kvásek je hotový a můžeme ho použít, třeba na chleba. Pokud nespotřebujeme všechen, můžeme ho dále přikrmovat - každý den přidáme 50 g mouky a 60 ml vody a promícháme.

 
lucie.t
Závislačka 4968 příspěvků 16.05.12 17:55

je diky Elfans
a jak to ma byt huste? a co potom? odeberes a k tomu zakladu se porad pridava ta jedna lzice nebo spotrebujes a delas novy?

 
Ukulina
Extra třída :D 13562 příspěvků 16.05.12 17:56

Mylím, že to musí být žitná mouka. Já ho omylem (pořádně jsem si nepřečetla postup) založila z pšeničné a nic se nedělo. Teď ho mám třetí den ze žitné a vypadá to uplně jinak :)

 
lucie.t
Závislačka 4968 příspěvků 16.05.12 17:57

@danyk
diky
a musi to byt ta zitna mouka?

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:00
@lucie.t píše:
je diky Elfans
a jak to ma byt huste? a co potom? odeberes a k tomu zakladu se porad pridava ta jedna lzice nebo spotrebujes a delas novy?

Já to dělám odhadem husté asi jako na knedlíky. Když peču, tak půlku odeberu a přidám mouku a i trochu vody.

 
danyk
Generální žvanilka 22261 příspěvků 2 inzeráty 16.05.12 18:00

Myslím, že jo. Mrkni na diskusi „Domácí chléb v troubě (ne v pekárně)“ - je i obyč diskuse i otevřená skupina a tam byly kvásky probírány a kdosi psal, že z obyčejné hladké to nezvětšovalo objem.

 
lucie.t
Závislačka 4968 příspěvků 16.05.12 18:04

mrknu na to diky

 
araw
Neúnavná pisatelka 16426 příspěvků 16.05.12 18:07

@elfans Kolik toho kvásku dáváš? Peču v pekárně chleba o velikosti 900g :think:

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:26
@monika32 píše:
@elfans Kolik toho kvásku dáváš? Peču v pekárně chleba o velikosti 900g :think:

Já to tak nějak odhaduju, podle návodu by to mělo být asi 190g kvásku, ale nikdy jsem nevážila:) Hlavně to kyne mnohem déle než z kvasnic, takže v pekárně musíš nastavit nějaký dlouhý program, kynutí tak 5 hodin.

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:27

Dobrý recept je tady http://www.naturlife.cz/…-pro-pekarny

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Jaro na zahrádce: Tipy pro ostřílené zahradníky i skromné majitele balkonu

Máte už dost zimy a zimních radovánek? Vlastníte zahradu, zahrádku, balkon nebo jen okno s parapetem? S příchodem jara se příroda začíná probouzet a je tedy nejvyšší čas na pěstitelství a zahradničení všeho druhu. číst dále >

Inositoly výrazně zvyšují šance na miminko

Toužíte po miminku a ono stále nepřichází? Příroda si někdy dává pořádně načas. Na vlastní kůži to pociťuje stále více párů. Příčinou neplodnosti může být vyšší věk, nadváha, metabolický syndrom nebo také syndrom polycystických ovarií. Šance na otěhotnění ale dokážou zvýšit tzv. inositoly. číst dále >


Reklama