Chlebový kvásek

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:34
chlebovy kvasek

:mavam:
delate nekdo chlebovy kvasek? jak na nej? na netu jsem nasla spoustu postupu, ale nejak nevim, ktery vybrat.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »
Reakce:
 
oliš
Kecalka 426 příspěvků 16.05.12 17:38

Ahoj,nedělám,pokud peču chleba tak dávám instantní droždí,no to sem ti poradila,co? :lol:

 
Melody 4
Extra třída :D 11454 příspěvků 16.05.12 17:42
@oliš píše:
Ahoj,nedělám,pokud peču chleba tak dávám instantní droždí,no to sem ti poradila,co? :lol:
:lol: :lol:

No já ho taky nedělám, ale zajímá mě jak se dělá tak budu sledovat :)

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:42

ja davam taky suseny, ale chtela jsem zkusit ten kvaskovy

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 17:50

Je to jednoduchý, v misce rozmícháte žitnou mouku (respektive já dělám z žitné, asi to není podmínka) a vodu. Zabalím do folie a nechám v klidu v kuchyni. 3. den už to většinou začne hodně kvasit a už se jen krmí. Každý den přimíchám lžíci mouky, když chci kvasení zpomalit, tak dám do ledničky.

 
danyk
Neúnavná pisatelka 17603 příspěvků 16.05.12 17:53

Žitný kvásek žitná celozrnná mouka jemně mletá, voda
1. den: Smícháme 100 g mouky a 125 ml vody, vznikne husté těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme stát v teple (stačí pokojová teplota).
2. den: Promícháme, přidáme 50 g mouky a 125 ml vody a znovu promícháme. V kvásku se začnou tvořit malé bublinky.
3. den: Promícháme, přidáme 50 g mouky a 60 ml vody, promícháme. Kvásek začne výrazně zvětšovat objem, pozor ať máme dost velkou nádobu.
4. den: Stejně jako 3. den.
5. den: kvásek je hotový a můžeme ho použít, třeba na chleba. Pokud nespotřebujeme všechen, můžeme ho dále přikrmovat – každý den přidáme 50 g mouky a 60 ml vody a promícháme.

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:55

je diky Elfans
a jak to ma byt huste? a co potom? odeberes a k tomu zakladu se porad pridava ta jedna lzice nebo spotrebujes a delas novy?

 
Ukulina
Extra třída :D 10630 příspěvků 16.05.12 17:56

Mylím, že to musí být žitná mouka. Já ho omylem (pořádně jsem si nepřečetla postup) založila z pšeničné a nic se nedělo. Teď ho mám třetí den ze žitné a vypadá to uplně jinak :)

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 17:57

@danyk
diky
a musi to byt ta zitna mouka?

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:00
@lucie.t píše:
je diky Elfans
a jak to ma byt huste? a co potom? odeberes a k tomu zakladu se porad pridava ta jedna lzice nebo spotrebujes a delas novy?

Já to dělám odhadem husté asi jako na knedlíky. Když peču, tak půlku odeberu a přidám mouku a i trochu vody.

 
danyk
Neúnavná pisatelka 17603 příspěvků 16.05.12 18:00

Myslím, že jo. Mrkni na diskusi „Domácí chléb v troubě (ne v pekárně)“ – je i obyč diskuse i otevřená skupina a tam byly kvásky probírány a kdosi psal, že z obyčejné hladké to nezvětšovalo objem.

 
lucie.t
Závislačka 4958 příspěvků 16.05.12 18:04

mrknu na to diky

 
araw
Extra třída :D 14037 příspěvků 16.05.12 18:07

@elfans Kolik toho kvásku dáváš? Peču v pekárně chleba o velikosti 900g :think:

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:26
@monika32 píše:
@elfans Kolik toho kvásku dáváš? Peču v pekárně chleba o velikosti 900g :think:

Já to tak nějak odhaduju, podle návodu by to mělo být asi 190g kvásku, ale nikdy jsem nevážila:) Hlavně to kyne mnohem déle než z kvasnic, takže v pekárně musíš nastavit nějaký dlouhý program, kynutí tak 5 hodin.

 
elfans
Kelišová 5255 příspěvků 16.05.12 18:27

Dobrý recept je tady http://www.naturlife.cz/…-pro-pekarny

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další »
 Váš příspěvek

Poslední články

Isomaltulosa – novinka v dětské výživě

Při zadání krkolomného výrazu isomaltulosa do internetového vyhledávače se zobrazí jen několik vysvětlujících odkazů. V mnoha případech se jedná o moderní webové portály, propagující produkty té nejvyšší kvality. číst dále >

Jak své miminko nejlépe ochránit před zimou?

Zimní měsíce jsou časem, kdy každá správná maminka přemýšlí, jak své miminko co nejlépe ochránit před mrazem. Přestože se své nejmenší snažíme zachumlat do teplých oblečků a čepic, častokrát se sami sebe ptáme, zdali to opravdu stačí. číst dále >

TOPlist