Chodítko ano či ne?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

Melissa02
Nováček Příspěvků: 4 13.01.06 14:18
Chodítko ano či ne?

Ahoj, o tom že chodítko není vhodné a bezpečné pro miminko vím a proto ho doma nemáme. Náš 11 měsíční svištík miluje chození, ale zatím se potřebuje přidržovat nějakého dospěláka za jednu ruku. Nejraděj by chodil pořád. Ale protože není reálné mu být stále po ruce, tak když spolu nechodíme, sedí a je hrozně nešťastný. Hračky ho od té doby co objevil chození nezabaví. Po celou dobu kdy dělám běžné domácí práce, vydrží houkat a fňukat. Přiznávám, že si hraju s myšlenkou, zda by nebylo lepší chodítko pořídit, když vidím jak moc je nešťastný a z vyprávění ostatních maminek jsem slyšela, že děti jsou v chodítkách spokojené. Jaký je váš názor?

Stránka:  1 2 Další »
Reakce:

Ivca_K
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 932 13.01.06 14:20

Kup mu takovýto odstrkovadlo. Ne chodítko, ale kolečka s rukojetí, za kterou se může držet a chodit. Ivča_K

i510
Kecalka Příspěvků: 371 13.01.06 14:36

Ahoj holky,
a co takovýty nafukovací skákací zvířátka? Máte to někdo doma?

mufinka
Kecalka Příspěvků: 242 13.01.06 15:05

Ahojky, taky doporučuji spíše chodítko – odstrkovadlo, spoustu jich mají an www.mimibazar.cz – některé i málo používané.
Já jsem si nedávno pohrávala s myšlenkou koupit nějaké takové: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, ale zatím si vystačíme s chozením kolem nábytku a když nic nedělám, tak chodíme za ručičku.

Sany
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2092 13.01.06 15:47

Ahoj, ja bych choditko urco neporizovala, my sme poridili odstrkovadlo. Sany.

sanynka
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 948 13.01.06 15:57

Melisso – přidávám se k holkám, to chodítko-odstrkovadlo (podobné jako na odkazu od mufinky) máme, je moc bezva, koupila jsem ho na zmiňovaném mimibazaru a jsem tomu ráda. Z jedné strany je to aktivní panel, malá se s tím dost vyhraje, když se chce někam dostat, tak už drandí i do zatáček a pak později se dá předělat i na stoleček pro lego kostky. Takže můžu jenom doporučit.

sanynka

Kacula
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 958 13.01.06 18:20

Ahojky,
klasická chodítka opravdu nejsou doporučovaná, ale výše zmíněná AKTIVNÍ CHODÍTKA jsou super. Prcek je před sebou tlačí jako kočár, muže se o něj opřít. Jen to chce trochu cviku než zjistí jakou silou se má o něj opírat, aby mu moc neujelo, hlavně na hladké podlaze. Většina jich ještě hraje a má další funkce, aby si s nimi ditě vyhrálo. My máme od Fischer Price a dá se to předělat i na odrážedlo…fakt super…myslim, že je z Carrfouru a stálo něco málo přes 1000,– Kč.

zdraví Kačula

Maartik
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 751 13.01.06 18:36

Ahoj maminky,
chtěla jsem se vás zeptat, proč nejsou chodítka dobrá? A jaký je rozdíl mezi chodítkem a odstrkovadlem, když odstrkovadlo je podle vás dobré? Vůbec tomu nerozumím. Poradíte?

gothic
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1438 13.01.06 18:38

Ahoj pripajam sa k babam, tiez mame odstrkovadlo od fisher-price takeho hrocha papa kocky a da sa z neho spravit aj odrazadlo.
V klasickom choditku ti 11m dieta nevydrzi, to uz chce chodit same. Co ja poznam maminy, tak tam davaju prave dieta, kym este nechodi, co si myslim, ze nie je vhodne.
Ani my ho nemame.
Ale ked uz aj choditkove deti obchadzali nabytok, tak v choditku byt nechceli. (aspon tie, co poznam ja :-)

Kacula
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 958 13.01.06 18:56

Pro Maartic,
takhle vypadá chodítko :

http://www.babydracek.com/…robnosti.php?…
a takhle aktivní chodítko:

http://www.fisherprice.cz/main.php?…
a takhle odrážedlo čili odstrkávadlo:

http://www.broucci.cz/…cffc76439476
Fischer price dělaá i kombinované odrážedlo s aktivním chodítkem, takže ušetříš misto…

Maartik
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 751 13.01.06 19:11

Děkuju za odpovědi.. :D A proč tedy to chodítko není vhodné a bezpečné, jak píše v úvodním příspěvku Melissa?

Sany
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2092 13.01.06 19:16

Tak podle toho jak to tu popsala Kacula tak my mame Aktivni choditko ne odstrkavadlo.

Maartik: choditka se nedoporucuji ze predbihaji vyvoji ditete, casto tam decka rodice davaji kdyz jeste sami ani nestoji apod. Taky sou nebezpecna ze se v nich ditko rozjede a pak uz treba nezastavi a nekam spadne ze se z nich ditko proste samo nedostane, jinak ty rozdily uz tady uvedla Kacula.

Sany.

Maartik
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 751 13.01.06 19:22

Děkuju Sany :wink:

aprilmouse
Kecalka Příspěvků: 414 13.01.06 20:23

Ještě k té nevhodnosti chodítek – většina dětí se naučí v chodítku odstrkovat špičkama nohou a mají pak narušený vzorec chůze. Já znám dvě holčičky, které chodítko měly, a ještě ve dvou letech chodí „po špičkách“ když na to zrovna nemyslí :)

dasa2
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1428 13.01.06 20:30

Ahoj holky,
my jsme k vánocům koupili odstkovadlo od Chicca – mašinku, má tam kuličky jako na ruletě, klakson apod. Jen jsem myslela, že malý bude začínat s chůzí později ( začal v 10m a 6 dnech), takže jsme o vánocích chůzi zvládali již bravurně i přes prahy. Koupě ale nelituju, byl to pro Lukáška asi ten nejlepší dárek, s kterým si dost vyhraje ( i když s autíčkama už taky začal). Kamarádka má to aktivní chodítko a nemůže si ho vynachválit.
Maartik : kromě nevýhod, které popsala Sany, jako pád, nedejbože v televizi zmiňované pády ze schodů a pod. (což už je asi extrém) jsem od hodně maminek slyšela, že pokud pak dítka rozchozená chodítkem začala chodit sama, tak byla rozběhaná, roztržitá – prostě lítala jako v chodítku – a bylo dost (možná i zbytečných) úrazů.
 Ahoj

Stránka:  1 2 Další »
 Váš příspěvek

TOPlist