Děti z Carcassonne

Fotoalbum tématu (0) Sledovat reakce e-mailem Přidat téma k oblíbeným Zobrazovat podpisy První příspěvek v tématu
 Lesina
Kelišová Příspěvků: 6478 20.03.10 00:15
Děti z Carcassonne

Ahoj :)

Nedá mi to a musím se podělit o nadšení z naší nové hry. Pepi dostala k svátku děti z Carcassonne – a jsme nadšení… Ideální délka hry, jednoduchá pravidla, půvabná grafika… A holky to moc bavilo.
Je fakt, že přikládaly nahodile, my rodičové jsme se snažili škodit a cesty otevírat místo uzavírání, přesto se povedlo a Pepinka vyhrála :dance:

Prostě pokud hledáte hru pro malé děti zkuste tuhle :palec:

Asi jsem objevila Ameriku, ale dospěláckou verzi zatím nemáme, nicméně se na ni časem chystáme.

Uvítám i tipy od náruživých zkušených hráčů, kterých je tady určitě dost :)

L.

Reakce:
 Inge
Závislačka Příspěvků: 3793 20.03.10 07:21

Připojím se s dotazem 8-)

My máme dospělácké Carcassone, Honzík to začal hrát cca před rokem (teda hrát – pouze stavíme města, silnice, na body nehrajeme). O Dětech z C. jsem přemýšlela jako o vánočním dárku, nakonec jsem to nekoupila. Je tady někdo, kdo má oboje? Má smysl Děti z C. i tak kupovat?

zuni
Povídálka Příspěvků: 33 20.03.10 07:47

Ahojky, my máme dospělácké verzi a už asi 3 díly a je to super, jsme úplní závisláci. Malá má 4,5 roku a hraje s námi, vcelku rychle pochopila, ale nehraje na louky, jen města a cesty, ale u nás je to teď opravdu 1.Takže vřele doporučuji. O dětské jsem taky přemýšlela, ale pak jsem si řekla, když už hraje tuto s námi, jestli má cenu kupovat dětskou.

Lizbeth
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2199 20.03.10 09:45

Hezký je i Landlock – něco na ten způsob – ale pro prtata a spojují se jen potůčky a cestičky nic víc. Moc hezké. :srdce:
My už ale máme taky Karkáčko( náš výraz) a k tomu dokoupený různý verze – princezna a drak, sedlácia kupci, věže..

Aspera
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1498 20.03.10 09:59

Také znám carcasone pro dospělé a je lepší, když je to ta rozšířená verze. Dá se toho víc stavět. Dobrá hra jsou také osadníci z katanu, ale nevím od kolika let by ji děti zvládli hrát.

zuni
Povídálka Příspěvků: 33 20.03.10 10:57

My máme kupce a potom katedrály a hostince, to je super a jaká je ta princezna nebo věže? Přemýšlíme co dál koupit.

Lizbeth
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2199 20.03.10 12:55

Ahoj Zuni – Věže jsou fakt brutální a likvidační – berou se soupeřům figurky a vše se zabírá( fakt o nervy), princezna a drak to už je taková oddechovka – princezna zabírá města a drak se posouvá několik tahů dopředu ( hráči se střídají) a také ničí..- ale dá se tomu hezky vyhnout.
Věže jsou fakt zpestření a riziko. :mrgreen:

eviah
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1459 20.03.10 14:06

Zuni, já bych dál rozšířila o princeznu a draka, zjistíš, jestli jste „záškodníci“ :lol: nebo na to nemáte nervy. My hráváme v šesti a v průběhu hry většinou draka odstavíme do kouta, aby si tam jezdil, když už musí a v klídku dál stavíme. Spíš spolupracujeme, i na stavbě měst, když už to dopadne tak, že stavíme moc blízko sebe. Takže věže už jsme ani nekoupili. Nebo uvidíš, že vás to s drakem bude bavit, pak hurá do věží. :mrgreen:
Verzi pro děti vůbec neznám. :nevim: :-D
Mmch nevíte, kde se dá koupit náhradní figurka, ale pouze 1 ks? Pejsek si pochutnal… :lol:

TOPlist