GEOMAG - originál nebo napodobenina? Máte zkušenost?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat reakce e-mailem Přidat téma k oblíbeným Zobrazovat podpisy První příspěvek v tématu
 Lesina
Kelišová Příspěvků: 6478 04.12.09 14:58
GEOMAG - originál nebo napodobenina? Máte zkušenost?

Ahoj :)

Holky mají jednu sadu geomagu – jen pár tyčinek, kuliček a panelů a poprosili jsme Ježíška babi, aby jim nadělila další. Ale babičce nabídla paní prodavačka jinou stavebnici na stejném principu, že je to to samé a že nemá smysl kupovat drahý originál. Je fakt, že stojí cca čtvrtinu až třetinu, ale mi se to moc nezdá… Babičku tedy paní prodavačka přesvědčovala, že je to to samé, tak je babi nalomená.

Mám zkušenost s legem, tam napodobeniny stojí na prdlačky, ale zase u dřevěných vláčků jsou napodobeniny BRIO naprosto v pohodě…

Říkám si, že snad se najde někdo, kdo zkušenost má :) Poradíte mi, prosím?

L.

Reakce:
 janine24
Echt Kelišová Příspěvků: 8408 04.12.09 15:08

Viděla jsem napodobeninu a nic moc, je to jak u Lega, originál je originál.

Halka
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 966 04.12.09 15:11

Tak my máme oboje a napodobenina je k ničemu. Možná jsou různé typy, ale ty naše tyčinky mají strašně slabý magnet, takže to moc nedrží dohromady. Z Geomagu postavíš dům (tedy malý, protože jich taky moc nemáme), vezmeš za střechu a drží, ale ta kopie s hned rozpadne.
Má barevné tyčinky, které jsou delší než goemag a hladké. Řekla bych, že tady se ta investice vyplatí.
Omlouvám se za dva příspěvky, spadnul internet.
 Halka

Příspěvek upraven 04.12.09 v 15:54

Halka
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 966 04.12.09 15:52

Tak my máme oboje a napodobenina je k ničemu. Možná jsou různé typy, ale ty naše tyčinky mají strašně slabý magnet, takže to moc nedrží dohromady. Z Geomagu postavíš dům (tedy malý, protože jich taky moc nemáme), vezmeš za střechu a drží, ale ta kopie s hned rozpadne.
Má barevné tyčinky, které jsou delší než goemag a hladké. Řekla bych, že tady se ta investice vyplatí.
 Halka

Gabika
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1366 04.12.09 22:58

Ahoj Lesi, závisí na stavebnici. Sama nejak predávam, tak poznám rozdiel, a mám aj také, ktoré vyzerajú úplne ako Geomag, akurát na tom dieliku (magnetke) majú miesto nápisu Geomag iný nápis. SIla magnetkov je pri nich rovnaká (mám aj origoš geomag, tak som to schválne porovnávala). Ak by si mi poslala odkaz na tie, ktoré chce babička kúpiť, možno by som ti vedela povedať čo sú zač, alebo by som ti na SZ dokázala ponúknuť tie svoje… :oops: :oops:

Aladina
Závislačka Příspěvků: 3562 10.12.09 20:05

Lesi- tak co jste koupili? Já taky váhala. Většinou lidi píšou, že Geomag je nejlepší. Včera jsme ho i koupili.
Ale stejně mi to nedá. Jeden z těch levnějších se jmenuje Magnetix a pak je nějaký Supermag.

Gabiko – a můžeš sem napsat, jaké jsou podle tebe dobré a jaké ne?

Adam444  13.01.10 14:54
Napodobenina proč ne

Ahoj Lesino,
trochu se zpožděním, ale snad pro příště Geomag je na trhu opravdu nejdéle a jeho kvalita je zřejmá, už jsem narazil také na pár nekvalitních stavebnic a doporučuji určitě nekupovat, protože magnet je tak slabý, že při trošku větší stavbě se to bortí a rozděluje, už jsme je zlikvidovali, ale byli jsme na veletrhu ITEA a tam jsme objevili stavebnici BORNIMAGO ve stejné kvalitě a ta cena byla opravdu třetinová. A co je nejdůležitější dali se navazovat na Geomag. Ale pozor musí to být BORNIMAGO Clasic. Né BORNIMAGO LE, nebo BORNIMAGO BASIC. Mají i stránky WWW.BORNIMAGO.CZ hodně štěstí Adam

Lesina
Kelišová Příspěvků: 6478 13.01.10 16:05

Ahoj :)

Adame děkuji za rady. My se nakonec rozhodli, že raději méně, ale originál – a nakonec jsme narazili na sady za výbornou cenu. Takže holky dostaly každá jednu sadu a jsou spokojené :) Ale časem ještě dokoupíme.

L.

Jana H.
Stálice Příspěvků: 57 04.04.10 18:32

Dcera má magnetickou stavebnici ve školce,chci ji koupit k narozeninám­.O Bornimagu jsem už slyšela a ted jsem se ještě dozvěděla o Magnastix.Za­jímala by mě něčí zkušenost,pro kterou se rozhodnout.Dí­ky Jana

TOPlist