Jak uklidnit dítě v amoku?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu

beckie
Závislačka Příspěvků: 2637 14.03.10 19:42
Jak uklidnit??

Ahoj, po shlédnutí jedné opravdu příšerné scénky dnes v metru, kdy chlapeček řval na celé metro, že nikam nejede apod. a chudák maminka nevěděla jak dítko spacifikovat, se ptám, jak utěšujete své děti vy? Máte nějaké speciální triky nebo tipy? Já jen abych byla vyzbrojená až mě to taky potká, protože lidi v MHD tu paní málem ukamenovali. A nemusí jít jen o scény v autobusech, tramvajích ale i třeba v obchodech apod. Děkuji za příspěvky :kytka: :kytka: :kytka:

Reakce:

hkac
Extra třída :D Příspěvků: 13124 14.03.10 19:56

Tak podobných scén jsem si s Anežkou užila celkem dost. Hlavně u nás v Albertu (už se mi i stalo, že nás několik lidí pustilo rovnou k pokladně i přesto, že tam byla šílená fronta :oops: ). Neříkám, že jsem v takových situacích zvládla být klidná, ale snažím se si vždycky říkat, že kdo má děti, tak to chápe, a kdo je nemá, tak ať si myslí, co chce. Spíš si dcery moc nevšímám, když to jde, čapnu ji a odvedu pryč, aby neměla publikum. Ale nedávno se mi stalo, že když se mi ji konečně podařilo uklidnit, přišla k nám jedna „hodná babička“ a řekla Anežce, proč tak vyváděla, když je to taková hezká holčička a že si ji vezme s sebou, když maminku tak zlobí. A Anežka spustila znovu. Jsem myslela, že „babičku“ praštím. :cert:

filad
Kelišová Příspěvků: 6336 14.03.10 20:02

Vzhledem k diagnoze zazivam v podstate dnes a denne.. pokud je mala bez leku… rozhodi ji cokoliv a sceny jsou nekdy az takove, ze se skoro dusi, i kdyz uz je to podstatne lepsi nez treba pred rokem… tohle lidem tezko vysvetlovat… rady jako serezat ji remenem atd.. nepocitane… uklidnuji ruzne, je treba vycitit a rozeznat co na jakou situaci pomaha… nekdy pevne objeti… nekdy odvedeni pozornosti atd… hodne pomaha proste a jednoduse vzit dite a odnest jej pryc… je to i doporucovane … proste kdyz je treba nekam jit a dite se vzpouzi a vali se po zemi atd.. tak ho zvednout pod pazi a proste s kopajicim ditetem jit tam kam je treba…

BohunkaP
Kelišová Příspěvků: 7019 14.03.10 20:03

Na každého platí něco jiného… na Helenku jeden čas neplatilo absolutně nic, ale teď už se celkem zklidňuje… ono to období holt asi potrefí všechny. Scény na veřejnosti moc často nedělala, spíš jen doma, ale když už, prostě jsem ji sbalila, odnesla pryč a nechala někde vyvztekat bez publika.

Ywett
Závislačka Příspěvků: 2946 14.03.10 20:20

Já Matyho položím na záda na zem (klidně i do kalužiny) a otočím se k němu bokem – jakoby ho ignoruju, i když ho stále po očku sleduju.
V obchodě ho narvu do košíku, upozorním ho, že na druhý straně prodejny ho ještě neslyšeli, že ho nikdo nezachrání a v klidu nakupuju. V našem obchodě Matyho znají jako usměvavého chlapečka, takže občasnej záchvat (když už, tak už :roll: ) prodavačky zvládají s úsměvem – to mi hodně pomohlo.
Jinak mě reakce lidí absolutně nezajímají. Jediný, co mě mrzí/štve je, když se mi někdo snaží „pomoct“ Matyho uklidnit. To je totiž jeho záchvat většinou ještě horší. Pokud se někdo pousměje a řekne, „to přejde“, klidně se s ním dám do řeči. Ale na poznámky typu „proč se chlapečku zlobíš? pojď, já ti ukážu …“ jsem skoro alergická. Ostatní reakce ignoruju.

bledule
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 755 14.03.10 20:35
Ywett píše:
Já Matyho položím na záda na zem (klidně i do kalužiny) a otočím se k němu bokem – jakoby ho ignoruju, i když ho stále po očku sleduju.
V obchodě ho narvu do košíku, upozorním ho, že na druhý straně prodejny ho ještě neslyšeli, že ho nikdo nezachrání a v klidu nakupuju. V našem obchodě Matyho znají jako usměvavého chlapečka, takže občasnej záchvat (když už, tak už :roll: ) prodavačky zvládají s úsměvem – to mi hodně pomohlo.
Jinak mě reakce lidí absolutně nezajímají. Jediný, co mě mrzí/štve je, když se mi někdo snaží „pomoct“ Matyho uklidnit. To je totiž jeho záchvat většinou ještě horší. Pokud se někdo pousměje a řekne, „to přejde“, klidně se s ním dám do řeči. Ale na poznámky typu „proč se chlapečku zlobíš? pojď, já ti ukážu …“ jsem skoro alergická. Ostatní reakce ignoruju.

přesně, přesně..pod to se podepisuju taky :wink:

BaraF
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1700 14.03.10 21:24

Dneska mi už stačí jen zvýšit hlas a pohrozit. Období scének už máme za sebou. Když nic nepomohlo, normálně jsem po staru hysterku zmydlila, nacpala do kočáru nebo do auta a odvezla pryč. Obtěžovat okolí řevem mi nepřipadá normální a řeším to. Nevím jestli je poslední dobou víc nezvladatelných dětí nebo neschopných rodičů, ale těch co to „neřeší“ je na můj vkus příliš. Nezbývá než eliminovat jejich výskyyt volbou individuálního programu pokud to jde. Ve čtvrtek jedu Pendolinem do Prahy, už jsem zažila jak umí „veselé“ děťátko a flegmatická matka „zpříjemnit“ tříhodinovou jízdu dalším 50 lidem a tak vyrážím prvním ranním 1.třídou, snad to klapne.

petrusha
Závislačka Příspěvků: 2703 14.03.10 22:16

Tak toto zažívám dnes a denně , snažím se malé domluvit, odvést pozornost a když už nic jiného nepomáhá dostane na zadek a to i na veřejnosti… řeči typu, že by se děti bít neměli … neberu v potaz, protože čím víc se to dnes prezentuje , tím je dnešní mládež horší a horší. Dětem se musí vymezit hranice a i naše maminky a babičky, tatínkové a dědečky také občas dostali rákoskou.

andela
Kelišová Příspěvků: 5816 14.03.10 23:10

Neznám, resp neznala jsem jakékoliv výlevy našeho synáčka kdekoliv (mimo domov že) … v buse byl vzorňák sám, v autě, obchodě – tak řekl že něco chce, dohodli jsme se a koupili, popř vybrali něco jiného … (místo jupíka vodu, ta zažene žížen líp a tak ;) ) …
Jak se mým nástupem do práce vymanil víc z mého vlivu, nevěřím vlastním očím … ztopil mi v obchodě scénu!! Pravda neřval na celej krám a neválel se, ale bulel a hlasitej byl až až .. vydrželo mu to až ke kasám. Nezabralo nic, a potom jsem mu řekla že jestli to udělá ještě, tak se mnou už nakupovat prostě nepůjde … :pankac:

Ywett
Závislačka Příspěvků: 2946 15.03.10 08:45

„Dítě obtěžuje řevem okolní lidi.“ – Jo, souhlasím, hlavně vůči prodavačkám je mi to trapný, mají toho za celej den dost, protivný lidi si neustále na něco stěžujou a do toho řvoucí dítě.
Ale jak mám dítě naučit společenskýmu chování? Pokud zvýším hlas nebo Matyho seřežu, řev je ještě větší a delší. Podle mě se musí naučit, že v obchodě nikdo neřve a ani on řevem nic nezíská, ba naopak.
Beru to tak, že v obchodě jsme chvilku, tak to okolí snad přežije. Navíc většina z nás byla taky řvoucíma a vztekacíma dětma a museli jsme se chování na veřejnosti nějak naučit. Izolací to přece nejde, ne?
3 hodiny řevu ve vlaku bych asi nezvládla tolerovat ani já. Ale neznám situaci té maminky. Navíc ve vlaku přece bývají oddíly pro maminky s dětmi a dá se předpokládat, že malé dítě 3 hodiny tiše prostě nebude.
Přiznávám, že mám živý dítě, možná je Maty nezvládatelnej, možná jsem neschopný rodič, ale situaci vždycky řeším, i když podle některých asi ne dostatečně rázně. (Mimochodem, v našem okolí platím za tyranskou matku. Tak co má dělat ještě víc?)

Ischtar
Kecalka Příspěvků: 390 15.03.10 08:59

Naše malá je taky ještě malá na scény, ale kamaráka měla zajímavou metodu. Měla kliku že dcera jí 1. záchvat předvedla doma bez obecenstva – kompletní záchvat s válením po zemi, řevem, kopáním atd. a ona si prostě lehla vedle ní a dělala totéž. Dítko se leklo, rázem ztichlo a vyplesknutě zíralo. No a kamarádka vstala a klidně řekla – to byla ale blbost co? to už dělat nebudem. Prý to bylo naposled :-D

beckie
Závislačka Příspěvků: 2637 15.03.10 09:30
Ischtar píše:
Naše malá je taky ještě malá na scény, ale kamaráka měla zajímavou metodu. Měla kliku že dcera jí 1. záchvat předvedla doma bez obecenstva – kompletní záchvat s válením po zemi, řevem, kopáním atd. a ona si prostě lehla vedle ní a dělala totéž. Dítko se leklo, rázem ztichlo a vyplesknutě zíralo. No a kamarádka vstala a klidně řekla – to byla ale blbost co? to už dělat nebudem. Prý to bylo naposled :-D
:-D :-D :-D tohle je dobrej tip, ale fakt praktikovatelné jen doma, i když dovedu si představit to překvapení, kdybych se to v budoucnu rozhodla vyzkoušet v metru :lol: :lol:

Lizbeth
Extra třída :D Příspěvků: 11663 16.03.10 15:01

Když je to doma – studená sprcha v oblečení
Pokud je to venku – vzít dítě do podpaždí a odnést si ho s ledovým klidem domů.. :mrgreen:
Pokud jde o amok, kdy na to nic nezabírá, stejně vám nic jiného nezbyde než ho popadnout.

Váš příspěvek

TOPlist