Jak umýt hračky z druhé ruky?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat reakce e-mailem Přidat téma k oblíbeným Zobrazovat podpisy První příspěvek v tématu
 madi
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1661 01.03.10 07:36
Jak umýt hračky z druhé ruky?

Koupila jsem malému dvě plastové hračky – vkládací žirafu a mluvící hrnec od Fisher Price – na MMB použité. Teď si lámu hlavu nad tím, jak umýt, jestli stačí propláchnout horkou vodou? Nebo jak je čistíte?
Malý totiž stále hračky dost ožužlává.Nikdy jsem mu takhle hračky ještě nekupovala, přeci jen chrastítka nejsou tak drahá jako tyhle hračky pro větší…

Reakce:
 rybkabezvody
Kecalka Příspěvků: 303 01.03.10 08:15

osobně jsem magor do sava, takže bych je vysavovala ( roztok vody a sava ) a pak propláchla ještě horkou vodou :palec:

trixinka
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1444 01.03.10 08:43

Ahoj já měla taky hračky i použité a jako první jsem je vydrbala normálně jarem nebo něčím takovým když měly různé čmouhy nebo tak, pak jsem je chvíli namočila do vody s troškou sava, aby nezůstaly žádné potvory bakterie a pak hodněkrát opláchla jen studenou nebo vlažnou vodou, pořád jsem čuchala aby nebylo nic cítit, malá taky hračky žužlala.
Jen voda by nemusela stačit, nikdy nevíš kde jsou jaké bakterie, ale aspoň jar jestli se bojíš sava použij, je neškodný a taky aspoň něco zničí.

Brusek
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2139 01.03.10 08:52

ahoj-já jsem teda vydrhla kartáčkem a nějakým dětským mýdlem, ale existuje i takový speciální čistící roztok, kterým můžeš takhle umývat cokoli pro mimi, stál nějakých 120,– a nabízeli mi ho v kojeneckých potřebách. To by bylo asi nejlepší. Savu bych se teda pro mrně opravdu vyhla

Jeva
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 937 01.03.10 09:14

Rybkobezvody, tak to mi připomíná mojí babičku. Taky je „savařka“ Ta když máme s Natálkou přijet k nim, tak by myla všechno Savem :lol: Já jí to teda zakazuju…

Já když chtěla umýt hračky, tak jsem použila tablety Milton. Je to určené pro mimča, dají se tím mýt i lahve atd. Něco jsem ponořila do roztoku a co se nedalo potopit aby se nezničilo, tak jsem jen otřela hadříkem.

rybkabezvody
Kecalka Příspěvků: 303 01.03.10 09:21

pro mě je to Channel :lol:

ono je to dokonce snad i na obalu napsáno, že se dá použít na mytí dětských hraček. Osobně bych se toho nebála, samozřejmně po pořádném umytí horkou vodou, ale jek už bylo řečeno, samotnou vodu bych neriskla.

neczuz
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2338 01.03.10 09:22

SAVO je určení i k desinfekci pitné vody. Proč myslíš, že je nevhodné k desinfekci hraček?

nnada
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 806 01.03.10 09:54

Tak to jsem asi prasátko, cizí hračky jen poctivě umyju dětským mýdlem, plyšáky vyperu.

Pipet
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1813 01.03.10 10:00

No, a jak chcete to namáčení v roztocích aplikovat na mluvící hrnec? Nebude to vadit tomu strojku uvnitř?
Jinak Savo nebo Milton…

zaneth
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1394 01.03.10 10:33

pokud to jde, hodila bych je do myčky na sterilizační program :mrgreen:

LindaKa
Závislačka Příspěvků: 3267 01.03.10 10:50

V Chůvě v akci jsem viděla, jak hračky čistili kartáčkem a atibakteriální ústní vodou – to se mi zdá jako dobrý nápad.

madi
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1661 01.03.10 15:24

Díky za tipy.
Asi jsme divní, ale savo doma vůbec nevedeme. Ty hračky jsou obě hrací, takže nejspíš ty hrací části pořádně omyju horkou vodou s nějakým přípravkem a ty kostky by se dali dát buď do myčky nebo namočit do sterilizačního roztoku. Myslím, že vzorek toho Miltonu jsme dostali v porodnici, musím se kouknout.

Jeva
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 937 03.03.10 13:57

Ano, sice je Savo i pro desinfekci vody (přesně to mi říká ta moje babi „savařka“) ale mě prostě savo smrdí a z věcí ho cítím ještě po opláchnutí. Nemám ho prostě ráda :nevim: Milton je taky cítit, ale hračky rychle vyčichly. A mluvící hrnec bych tím prostě jen otřela… Ještě existuje desinfekce Sanytol, taky píšou, že lze použít na hračky. Mám ho doma ve spreji, ale na hračky jsem zatím neaplikovala

TOPlist