Mikina Quiksilver-bavlna-vyprali byste na 60st?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat reakce e-mailem Přidat téma k oblíbeným Zobrazovat podpisy První příspěvek v tématu
 nakukovatelka
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 522 28.05.10 10:08
Mikina Quiksilver-bavlna-vyprali byste na 60st?

Ahoj,
mam takovy blby dotaz, jsem docela nastvana :-x , starsi kluk si hrozne zmazal mikinu, co dostal k Vanocum, je to Quiksilver, byla dost draha, a samozrejme na 40 se to nevypralo. Je to zrovna kolem krku, vpredu a tak, proste vypada, jak kdybysme ji nasli v popelnici (je to takova ta spina, kdyz si treba na mikinu sednete v trave a pak ji mate i s blatem apod)
Je oboustranna, takze na ni neni zadna cedulka s pracimi symboly (taky nechapu, ze to nevsijou treba do kapsy…?)
Daly byste ji na 60 ? Je to bavlna (aspon myslim, ze bez primesi), zvrchu cerna, uvnitr pruhovana, ale on nosi nahoru jen tu cernou.
Byt to neco obyc, tak bych nevahala, ale takhle … nechci ji znicit uz uplne.
Diky za rady

Reakce:
 xreni
Závislačka Příspěvků: 2806 28.05.10 10:23

cernou bych ja teda neprala na 60, ja ty lepsi veci peru na 30 :-) ale spis bych zkusila naky vanish nebo pry je dobry zlucovy mydlo na skvrny a ruco bych to vyprala :nevim:

Janka75
Nováček Příspěvků: 5 28.05.10 10:23

Ahoj, Quiksilver nikdy :-) . Zkus tekutý ariel na skvrny, já s tím zatím vyprala všechno. :wink: .Tedy ale je fakt, že já tyhle značky peru jen na 30…

pate81
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 752 28.05.10 10:31

ahoj,já bych teda tekutý ariel na skvrny na čenou nedávala.Na tm hnědý mi to vyžralo barvu :pocitac:
Ale vanish většinou funguje

Raakosnicek
Kecalka Příspěvků: 338 28.05.10 10:37

na 60 peru jen rucniky,uterky a povelceni. jinak vse na 30,max 40

eviah
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1502 28.05.10 10:37

Používám žlučové mýdlo (tuhé, někdo tu před nedávnem radil tekuté, to neznám), vypere kde co a prala bych na 40°C, lehce předeprat v ruce žluč.mýdlem, nechat deset minut a pak dát prát. Pokud špína nezmizí úplně, proces opakovat až do vymizení, protože se ti tam ta špína zaprala, tak to možná potrvá. Kdyby nebyla oboustranná, prala bych naruby. Takhle ze světlejší strany, pokud je na výběr.
Na 60°C se může srazit, takže bych to neriskla, látku nezničíš, ale nemusí být tak dobře předepraná výrobcem.

nakukovatelka
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 522 28.05.10 11:19

Holky dik, ja to tusila, ze asi ne-e.
Ja teda peru na 30 jen ty svoje lepsi hadriky :lol: , chlapum barevny normalne na 40, resp. tak, jak je na pracim symbolu, vzdycky se u nove veci divam.
Na 60 peru i manzelovy kosile do obleku, protoze jinak se z nich bohuzel nevypere v podpazi pot :roll: .
Rucniky,uterky,ka­pesniky – vse na 90.
Takze se toho nebojim, haha, ale ja tedy zkusim to zluc.mydlo. Problem je, ze kluk jede v nedeli vecer se skolou pryc na tyden, a musim mu ji dat s sebou, tak aby mi taky uschla, v tomhle pocasi schne vsechno 2 dny (susim doma), takze neco zkusim jeste dneska, a pak uz to musi jen schnout.
Dekuju za rady !!

florenc
Kecalka Příspěvků: 231 28.05.10 13:40

na 60 rozhodne ne, me se takhle znicilo spoustu obleceni i na 40, ja doporucuju na 30 a kvalitni prasek, jinak se mikina zmensi a kluk uz ji nikdy neoblece

hkac
Kelišová Příspěvků: 6380 28.05.10 13:48

ja peru max na 40, jen bílé mimivěci jsem dala na 90 (poprvé). Na skvrny Vanish, Ariel profesional a nejčastěji Lanza mýdlo. Ale je fakt, že tmavého moc nemáme.

nakukovatelka
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 522 28.05.10 19:47

Takze jsem zkusila potrit zluc.mydlem (mokrou vypranou mikinu, udelala jsem to jen na tech nejhorsich mistech) a dala znovu prat na 40, ale na delsi program (predtim jsem zvolila zkraceny,to byla taky chyba) – a je to lepsi ! Diky moc za tipy.

Mmch Eviah, mas super fotku u nicku :lol: na Lasku pres internet bych se mohla koukat treba denne, ten film se mi nikdy neomrzi, je super a Meg Ryan jeste vic.

eviah
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1502 29.05.10 22:56
nakukovatelka píše:
Mmch Eviah, mas super fotku u nicku :lol: na Lasku pres internet bych se mohla koukat treba denne, ten film se mi nikdy neomrzi, je super a Meg Ryan jeste vic.

jj, moje srdeční záležitost :srdce: :-D

TOPlist