Netradiční jména našich dětí i blízkých

Fotoalbum tématu (0) Sledovat reakce e-mailem Přidat téma k oblíbeným Zobrazovat podpisy
 kadlina
Závislačka Příspěvků: 3960 09.02.10 01:46

Judycum teď jsem dočetla a koukám, že Hermelínka tu už proběhla, ale dcera tu knížku zcela jistě nečetla :mrgreen:

Já preferuju jména, který se dají zdrobňovat ve vícero variantách nejlépe zkrácených, páč jsem člověk líný :mrgreen: . Máma mi na dceru před 8 lety cpala Natálku, ale říkat jí Naty, se mi nelíbilo, dnes jsem dost ráda, neb Natálek je jako máku, aspoň u nás v regionu se jich urodilo, dcera chodí se čtyřmi kusy do školy a ve školce byly 3.
Třeba nechápu sousedy, kteří dali Viktorii a jediné zdrobněliny Viky, Vikynka se jim nelíbí. Celým jménem jí neříkají, takže jí volají Viťi, Vitko :nevim:
Stejně jako tu psalo několik holek, i u mě o oblibě jména rozhoduje, koho toho jména jsem znala a jak jsem už zmínila i zdrobnělina – spousta jmen pro mě není odpuzujících, ale zdrobnělina ano Sebastián – Sebík, nebo Sebánek :poblion: , Patrik – Páťa, Tadeáš – Tadík a nebýt 2 ráno, tak si asi vzpomenu i na další :mrgreen:
Ještě jedno netradiční jméno z okolí jsem si vzpomněla – Vanessa, holčička má cizé příjmení, takže to k sobě jde, ale pro mě opět problém, protože krom Vaneska mě jiná zdrobnělina nenapadá, Vanička asi není moc efektní :mrgreen:

Jura007
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 994 09.02.10 06:18

Ještě jsem si po ránu vzpomněl na tři netradiční křestní jména – jedna moje dávná kamarádka, dneska brněnská zastupitelka, má křestní jméno Jasna, no a ve vesnici, kde jsem dřív bydlel, byly dvě babičky a jmenovaly se Tekla a Zdobuše. Takové staroslovanské­...... :-)

Jura007
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 994 09.02.10 06:22

A co takhle Eulálie? To se mně vždycky vybaví Eulálie Čubíková, strážkyně mravnosti z knížky „Zvonokosy“.....

Pudloslava
Echt Kelišová Příspěvků: 9129 09.02.10 08:33
Judycum píše:

Já bych si tipla, že my dvě se obávat nemusíme, Teodora ani Rafael(mimochodem líbí se mi to jméno moc) nejspíš na dračku nepůjdou…v nejhoším se vytasíš s Kostějem. :mrgreen:

Ještě jsem zapoměla na Huga, to je taky krásné jméno.

hele a nebojis se, ze si nekdo rekne „to je dobry“ a uz to da svymu diteti a uz to jede? Ono to teda potrva, nez se utvori lobby, aby se to dalo do kalendaren…ale stejne, budes mit desetiletou Teodorku a lidi ti budou rikat „jo, to je tedka popularni“.....

mmch jmeno jsme nesdelovali do posledni chvile kvuli reakcim (cca polovicka je negativnich, kupoditu memu otci se libi), kdyz jsem to rekla jedne zname, tak se strasne rozesmala a rekla, ze tak se jmenuje jeji prvni sym :-)))))

Pudloslava
Echt Kelišová Příspěvků: 9129 09.02.10 08:37

Hele me teda kombinace „cizi jmeno, ceske prijmeni“ nijak nevadi – a popravde nechapu, v cem je Adina Mandlova lepsi nez Nikolas Topolanek… vsechno je jen o zvyku.
Jo a čeká příjmení se mi moc líbí, mrzí mě, že takové nemám. A kdybych měla, stejně bych měla Rafaela.

PETRUCHA
Závislačka Příspěvků: 4207 09.02.10 08:51

Mě se líbí kombinace jména a příjmení syna mojí kamarádky…sice ze začátku mi to přišlo divný ani nevím proč, ale jak říká Pudla je to o zvyku. Jmenuje se Samuel Pavel…a teď si přeber co je jméno a co příjmení, ale tomu by se nevyhli s žádným jménem. A hezky se to rýmuje :lol:

Petra Z
Extra třída :D Příspěvků: 12316 09.02.10 09:02

Tak u nás byl Matyáš jediný jméno,na kterém jsme se dohodli…chlap prostě jen pepík pepík a já už brečela…tak proto jsem ráda,že přistoupil na Matyáše…proto máme Matyáše Josefa.
já chtěla Štěpána,Davida nebo Jonáše a to neprošlo.
A Salma Hájek Belohorcová je právě tak dané kvuli Salmě Hayek–to byl záměr :roll:
Pudli…Rafael je krásné jméno :palec:

Eemii
Závislačka Příspěvků: 2571 09.02.10 09:05

No ja videla nedavno rozhovor s Belohorcovou a tim jejim a tam rikali,ze to rozhodne zamer nebyl,ze az pak,co je to jmeno napadlo,jim docvaklo to prijmeni,ze je to shoda..tak tezko rict,co je pravda

Petra Z
Extra třída :D Příspěvků: 12316 09.02.10 09:08

Eemi…vidíš,a já četla,že to zámer byl…ale bulvár…takže zaručeně pravá info :mrgreen:

AjkaZ
Závislačka Příspěvků: 4332 09.02.10 09:13

Taky se mi Rafael moc libi… Ale i jenoho Kosťu jsem znala :wink: (Konstantin)

A k te kombinaci jmen… Mam svagriky – cesko-kanadske manzelstvi a jejich starsi syn ma zajimavou kombinaci jmen: Pavel William (zajimave je, ze druhe jmeno ma po ceskem pradedeckovi, ktery se jmenoval Vilém :wink: ) a druhy jejich synek ma prvni jmeno rekla bych mezinarodni – Daniel a druhe po nejakem kanadskem pribuznem: Owen 8-o

Hm, kdyz se tak zamyslim, uz jsem se ani se svym krestnim jmenem u malych deti dlouho nesetkala :-D

Eemii
Závislačka Příspěvků: 2571 09.02.10 09:15

Jojo,ja to taky cetla,ale pak jsem videla ten rozhovor s obouma,kde to vysvetlovali..jako Belohorcova nepatri mezi me oblibenkyne,ale myslim si ,ze nema zapotrebi,delat traparny tohoto typu..

madlicka
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1157 09.02.10 09:23

máma znala Edmundu Lvovou. Na pražských vodárnách prý pracovala Helena Krásná, do telefonu zásadně „Krásná Helena“ :-) A také známe Alexeje Hraběte, do telefonu by se mohl představovat „Hrabě Alexej“ – což mu též závidíme :-)

mroe
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2373 09.02.10 09:25

Tak my jsme byli originalni jen trochu = mame Violu (znam jednu stejne starou jako ja).
Mame kamarada, ten ma cerstveho Konstantina – Kostu, ale maminka je Rumunka, tak proto, je to po jejim tatinkovi, ktery zemrel pri nehode driv nez mu stacila rict, ze je tehotna, tedy on je vlastne celym jmenem Konstantin Kristian.
Pak mam kolegu v praci a ten ma kluka jmenem Jilji, je mu asi rok, tak to je podle me velka odvaha.
Tyden starou Agatu ma moje kamaradka.
Pak mam jeste jednu kolegyni a ta ma taky Salmu, lae jeji manzel je Palestinec, starsi syn se jmenuje Maen.

Alice19761
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1770 09.02.10 09:31

Taky mě po ránu docvaklo jméno Vesna.V Srbské Kamenici jedna bydlí.Jmenuje se podle letušky,která jako jediná přežila pád letadla v roce 1972.

makina
Kelišová Příspěvků: 6905 09.02.10 09:34

Dobrá diskuse.
My máme na správě jednu úřadnici paní Aurelii.
Jorika mě uchvátila.

Myslím, že teď jsem trošku neobvyklá jména, která se dávala obvykle nám, co je nám teď kolem 30, třeba Martina, Alena, Lenka, Petra, Markéta, Věra.

Stránka: « Předchozí 1 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 25 Další »
Celkem 368 záznamů na 25 stránkách
TOPlist