odnaučení na dudlík 8 - měsíčního mimi

Fotoalbum tématu (0) Sledovat reakce e-mailem Přidat téma k oblíbeným Zobrazovat podpisy První příspěvek v tématu
 Ajinecenka
Nováček Příspěvků: 8 08.02.10 22:13
odnaučení na dudlík 8 - měsíčního mimi

ahojte, má někdo zkušenosti s odnaučením na dudlík u 8 – měsíčního miminka??? Budu moc ráda za vaše rady. Máme z toho trochu velké obavy.

Stránka: 1 2 Další »
Reakce:
 janac
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1048 08.02.10 22:21

a ploč? nech ho dudat :pankac: má čas..

pokud odnaučit..tak prostě seber…znamená to pro tebe pár probdělých nocí, ale časem zapomene. :mavam:

IMI
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1662 08.02.10 22:24

Tak stejna otazka – proc? Klukovi je skoro 16 mesicu a dudana ma, ale jenom na spani. Jak chce z postylky musi odevzdat. Odnaucis ho jenom tak, ze ho seberes a pripravis si trpelivost. A taky se budes modlit, aby si nenasel palecek, pac ten uz mu neseberes a odnaucuje se to mnohem hur (kamarada to tata odnaucil az v 9 letech).

Taminka
Kelišová Příspěvků: 5594 08.02.10 22:34

taky se ptam proc?
Mala ma teda 20mesicu,dudanka ma jen kdyz jde spinkat,pak mi ho hned dava..
A jak radi holky,pokud chces opravdu odnaucit tak trpelivost a hlavne nesmis povolit a dudana mu pri placi dat.

NikolaM
Kecalka Příspěvků: 124 08.02.10 22:59

Ahoj,taky bych brala kluka na 25.měs. odnaučit, má ho jen na noc,ale te´d je furt nemocný a prostě dudáka nehce vyndat z pusy. Mladší syn nikdy dudlík nechtěl, zato paleček má v oblibě. Kamarádky děti odnaučily tím, že dodák daly čertovi nebo někde zahodily,ale to už ty děti byly větší. Přeju pevné nervy a min.probdělých nocích.

Ajinecenka
Nováček Příspěvků: 8 08.02.10 23:30

no, u nás je to trochu složitější. Malá ho strašně chce, ale jakmile ho má, tak si s ním pořád hraje, vyndává z pusinky tam a zpět, takže po uložení do postýlky třeba ještě 2 hodiny nespí. A když jí dudlík někam zapadne, tak strašně křičí, tím se probere a pořád se prodlužuje doba, co nespí. To samé je i ráno, jakmile trošku procitne a zjistí, že nemá dudlíka, tak strašně křičí, když jí ho dám, tak si s ním jen hraje a už neusne. Také mám strach, co bude v létě, protože malá spí přes den v kočárku. Teď je to lepší, ruce má schované v rukavicích a ve fusaku. Ale v létě to už tak nebude a jestli bude pak pořád v kočárku křičet, tak na mě zas přiletí tchýně… :-( To jen tak na vysvětlenou.

Danylea
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1457 08.02.10 23:34

Uuuaaa, muj malej objevil dudlikove kouzlo pred par mesici a od te doby s nim usina :) Vysosne si flasku Sunaru, vrazi dudlika, otoci se na bok a spi… proste andilek :) Ale dnes nejak propasoval dva dudliky ven na prochazku, jeden dudlal a druhy si hrde nesl v rucicce, a to jsem se malem hanbou propadla, kdyz jsem si toho venku vsimla… :oops: Jako prijde mi to sice roztomily, ale prece jen mu budou dva roky a takhle vypadal jak buhvijakej zavislak, pritom ho ma jinak ale fakt jenom na spani… :lol:

mumisek
Kecalka Příspěvků: 146 09.02.10 07:18

Dudlík bych ještě chvíli nechala, malá jak neměla dudlíka tak přešla na cucání palečku a nemůžeme jí to odnaučit do teď 8-o Paleček má samej mozol a začíná se jí dělat předkus.
Je na palci závislá, má ho v puse ve dne v noci, a ať děláme co děláme, když se nedíváme, hned ho tam šoupne.
Dudlík se dá dobře odnaučit (až bude mít trošku víc rozum, tak ho můžete třeba spolu zahodit do kanálu nebo dát nějakým skřítkům…), ale jak si to začne kompenzovat palečkem, tak ten se zahodit nedá :-?

BohunkaP
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2339 09.02.10 08:12

Taky bych ho ještě nechala… Jestli má potřebu si ručičkama s něčím hrát, bude ji mít i dál a najde si náhradu, která se Ti líbit nebude… třeba bude cucat palec, okusovat prstíky a časem nehty, tahat a olizovat šňůrky od čepičky, rohy od peřinky, cokoli…

cipisek007
Závislačka Příspěvků: 4517 09.02.10 08:54

Aji, tohle mi holky dělaly v tomhle věku taky, možná i dřív. Prostě ji nech, ono ji to přejde.

My taky máme dudlíka jen na spaní. A jako „pojistku“ když jsme venku, prootže se holkám nelíbí ve fusaku (už aby bylo teplo!!!) Ale vytahuju ho jen když už jsou slyšet na kilometry daleko ;)

Kamarádka odnaučila 2,5 leťáka od dudlíka na Vánoce. Dali ho Ježíškovi, že jim za to přinese dárky. Pak se narodily holky a on na ně furt koukal mlsně a povídal – dudu dudu. Evidentně měl chuŤ :D

PETRUCHA
Echt Kelišová Příspěvků: 8415 09.02.10 08:59

My jsme dudáka odnaučili na roce a třičtvrtě. To ho měl už jen na noc, ale najednou ho začal vyžadovat i ve dne a už to začalo být pro ostudu. Tak jsem jednou dopoledne mu řekla že hodíme dudu z okna že tam dole čeká Terinka, to je náš pes a že čeká štěňátka tak potřebuje por ně dudu. No malej se rozběhl vyndal dudu z pusy a mrsknul ho otevřeným oknem ven :lol: :lol: :lol: Hned v zápětí si uvědomil co udělal a začal nepříčetně řvát…ale já jsem byla tvrdá a říkala mu že ho dal šťěnátkům a že zpátky už ho nedostane. Pak se sklidnil a kromě malýho ufňukávání v postýlce před spánkem po obědě a pak asi 10 minutový scéně večer už si na dudáka nevzpoměl. Ale jak říkakjí holky, ještě je brzo, aby si dcera nevypěstovala závislost na palečku nebo na něčem.

te.ss
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1370 09.02.10 09:34

Ještě mu ho nech,je ještě maličký.Já ho vzla holkám okolo 1,5 roku…to je podle mě tak optimální.Zvykly si.Když jsme jednou jely do města s kočárkem,tak jsme dudlíček daly do odpadkového koše a řekla jsem dcerce,že dudlíček půjde na výlet.Já vím že to třeba zní blbě,ale źabralo to.

Lizbeth
Závislačka Příspěvků: 2609 09.02.10 09:41

Ale to hraní přejde, neboj.. Jen jí ho nech..Ještě je malá..Je fakt že dudlík předčí všechny hračky..

Evikk
Zasloužilá kecalka Příspěvků: 529 09.02.10 10:27

Já teda osobně zastávám názor, že čím dříve se dudlík sebere, tím lépe, protože po půl roce si mimčo už získává na dudlíka vědomý návyk a pak je to horší. A nezlobte se na mě, ale pohled na dvouleté chodící a komunikující dítě, které pochoduje po ulici s dudlíkem v puse, mi přijde dost hrozný.
My oddudlíkovali asi v 7 měsících a zcela bezbolestně … dudlík měl stejně jen na spaní a tak jsme mu ho nahradili takovou tou sametovou dečkou se zvířátkem, v našem případě zajíčkem, on mu dudlal ty uši a byl spokojen.

cipisek007
Závislačka Příspěvků: 4517 09.02.10 10:30

Evikku, jenže plno dětí si radši strčí do pusy potom palec a ten se odnaučuje mnohem hůř ;)
Ale taky nechápu maminy, co dávají dětem dudlíky přes den, obzvlášť venku. :roll:

Stránka: 1 2 Další »
Celkem 20 záznamů na 2 stránkách
TOPlist