Vycisteni kobercove pasky z plovouci podlahy

Fotoalbum tématu (0) Sledovat reakce e-mailem Přidat téma k oblíbeným Zobrazovat podpisy První příspěvek v tématu
 ZelvaVeruna
Závislačka Příspěvků: 2814 19.03.10 12:59
Vycisteni kobercove pasky z plovouci podlahy

Ahoj vsem, prosim opet o radu :wink:

V pokojicku jsme posouvali koberec, ktery byl prilepeny oboustrannou paskou. Netusim, jestli to byla klasicka kobercovka, nebo proste jen nejaka oboustranna lepici paska, je takova „bila a hladka“, neni hruba :wink:

Samozrejme, ze nam po strhnuti te puvodni pasky zustalo lepidlo na podlaze. No a nevim jiste, cim to vycistit. Ta podlaha je plovoucka z drevenych „platu“, nalestena, bez ryh. To je asi blby cistit to redidlem, neposkodi to nejak tu podlahu?? Na lepidlo uz se mi pekne nalepily vlasy a prach a podobne hnusy, takze je to pekne videt, i kdyz je to na strane mistnosti :wink:

Diky za radu.

Reakce:
 Anna33
Povídálka Příspěvků: 30 19.03.10 13:13

Ahoj, já na ty lepidla z pásek používám čistý líh.Otírala jsem ho už i z podlahy (laminátová) a šlo to.

janine24
Echt Kelišová Příspěvků: 8408 19.03.10 13:24

Nebo technickej benzín.

zulok
Echt Kelišová Příspěvků: 8363 19.03.10 14:04

Veru..no tak ja myu mame pasku na podlahe a nebiem sa jej zbavit…ale dakujem za diskusiu..skusim ten lieh :palec:

dada1511
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1109 19.03.10 14:36

Stačí dát na houbyčku na nádobí jar.Vědčí množství a kroužit.Pustí to,bez poškození podlahy.Mě to teda k odstranění stačilo.

saja1
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 1057 19.03.10 14:58

já bych na to šla spíš něčím na benzínové bázi, to většinou ty lepidla pěkně rozpouští…

ZelvaVeruna
Závislačka Příspěvků: 2814 20.03.10 11:12

Ahoj, diky vsem za odpovedi..

Vyzkousime nejdrive jar a pak lih :wink: Toho benzinoveho cehokoliv se prave bojim, aby nam to nerozezralo lak :lol: :lol:

Jura007
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2034 20.03.10 12:27

Veru, myslím, že chemie je tady vcelku zbytečná. To se dá udělat mechanicky, ale sežere to tak hoďku až dvě práce… podle velikosti lepené plochy.

Kdysi jsem pracoval na výrobní lince izolačních dvojskel do plastových oken. Ty skla jsou k sobě lepené butylkaučukem, což je hmota podobná „lepidlu“ na pásce, akorát že je čistě černá. No a osvědčil se nám takový bazmek: z toho butylu jsme ušoulali kuličku, tu jsme zlehka přitiskli v místě, které jsme chtěli očistit a trhli jsme tou kuičkou šikmo nahoru. Pokaždé ta kulička vzala s sebou i kus butylu nalepeného na čištěné ploše.

Pokud už bys na toto chtěla vzít chemii, tak spíš asi BRIL nebo LARRIN na koupelny (konkrétní přípravek chce vyzkoušet…) v mechanickém rozprašovači.
No a nebo můj oblíbený izopropanol (izopropylalkohol)… Dá se koupit v drogerii, specializované na chemické potřeby. U nás v Brně je to drogerie na ulici Orlí…

ZelvaVeruna
Závislačka Příspěvků: 2814 29.03.10 11:37

Tak jen informuju o dosavadnim uspechu.. V nedeli jsem zbytek kobercovky drhla houbickou a jarem asi 20 minut a pak me to fakt prestalo bavit :wink: :oops:

Ta „cara“ je stale viditelna, zbavila jsem to hoodne spiny, nanosu prachu a vlasu, ale lepidlo stale zustava.. Kazdopadne to lepi min, takze se na to vrhnu jeste tak 1–2× tim jarem a uvidime.. 8-)

Jojo, jak psal Jura, fakt to zabere hoodne casu :wink:

Jura007
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2034 29.03.10 12:09

Veru, jarem to OPRAVDU nepůjde… Zkus ty čističe, co jsem ti doporučil. Aby to bylo účinné, tak to musí vydávat specifický smrad – něco mezi lihem a benzínem…

ZelvaVeruna
Závislačka Příspěvků: 2814 29.03.10 12:46

Nechciiii :lol: :lol: specificky smrad :wink: :wink:

Jura007
Ukecaná baba ;) Příspěvků: 2034 31.03.10 10:58

Pokud to neodstraníš chemicky – a JAR funguje na fyzikálním principu, mění orientaci povrchového napětí kapalin, nic víc – tak se ti na zbytky lepidla bude pořád chytat špína z bot, přezůvek atd.

V tomto případě jedině chemie… :nevim:

TOPlist