Recept: Křupavé (brusinkové) muffiny

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Trochu jiná varianta muffinů.

Postup

1. Do větší mísy prosejte 2 ½ hrnku hladké mouky a 3 lžičky prášku do pečiva a dejte stranou.

2. V misce našlehejte mixérem (nastaveným na nejvyšší rychlost) 2 vejce, 1 ¼ hrnku krystalu (stačí i ½ dávka) a 2 lžičky vanilkového extraktu. Šlehejte do zhoustnutí směsi.

3. V další nádobě promíchejte ¼ hrnku rozpuštěného másla (tuku) a ¼ hrnku rostlinného oleje.

4. Směs tuků přilévejte pomalu do vaječné směsi a šlehejte na nejnižší rychlost.

5. Smíchejte ½ hrnku šlehačky, ½ hrnku mléka a 2 lžíce jablečného octa (nemusí být). Postupně přidávejte do šlehané směsi.

6. Ručně (pomocí vařečky nebo stěrky) vmíchejte suché ingredience do směsi, ale opatrně! Hrudky nejsou na škodu. Když už je to skoro hotové, zlehka vmíchejte ovoce.

7. Vyplňte vymazanou formu na muffiny (nebo vyloženou košíčky) skoro až po okraj.

8. Posypka z ovesných vloček: do velké nádoby dejte 1 lžičku prášku do pečiva, ¾ hrnku vloček, 1 hrnek hladké mouky, ½ hrnku hnědého cukru. Rukama do nich zapracujete ¾ hrnku másla pokrájeného na malé kousky. Směsí rovnoměrně poklaďte vršky muffinů.

9. Pečte 20-25 minut při 175°C nebo propečení vyzkoušejte špejlí. Doba pečení záleží na tom, zda použijete čerstvé nebo zmrazené ovoce.

Autor: admin

Ingredience

  • 2 ½ hrnku hladké mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 ¼ hrnku krystalu (stačí i ½ dávka)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (vanilkový cukr)
  • ¼ hrnku rozpuštěného másla (tuku)
  • ¼ hrnku rostlinného oleje
  • ½ hrnku šlehačky
  • ½ hrnku mléka
  • 2 lžíce jablečného octa (nemusí být)
  • 2 hrnky čerstvých nebo mražených brusinek (malin, borůvek, jahod, broskví...)

Posypka:

  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • ¾ hrnku vloček
  • 1 hrnek hladké mouky
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • ¾ hrnku másla