Strašidelné pečení s dětmi: Máme pro vás 11 tipů, jak zdobit cukrovou polevou

Podzim je období plné mlh, plískanic, chladu, temných podvečerů a možná také chmurů, letos obzvlášť. Zlepšete si náladu a upečte s dětmi strašidelné cukroví. S našimi tipy na zdobení se vám zaručeně povede.

Strašidelné pečení s dětmi: Máme pro vás 11 tipů, jak zdobit cukrovou polevou Cukrovou polevou lze zdobit téměř každé cukroví.

Děti nejsou na pomáhání v kuchyni nikdy příliš malé

Děti tajemnost podzimních dní milují. Ve většině školek se strašidelných oslav nezříkají, ať už je pojímají jako Halloween s lucernami a vykrajováním dýní nebo spíše jako tajemný rej čarodějnic a jiných strašidel.

My doma už několik let pečeme „strašidelné sušenky“. Vždy se podělíme s kamarády i tetami učitelkami ve školce. Je to takový trénink na vánoční pečení. První chvíle, kdy vytahuji formičky na cukroví a začínám se těšit na advent.

Je toho hodně, co při pečení cukroví mohou dělat i ty nejmenší děti. Mačkání těsta je největší bomba! Mohou ale i přisypávat mouku, zkusit válet těsto válečkem a samozřejmě vykrajovat. Ty větší nechte klidně rozklepnout vajíčko nebo jim ukažte, jak se váží suroviny.

Zdobení cukrovou polevou je pak samostatná kapitola, děti to zabaví i na půl dne. Když polevu uděláte řidší, může ji dítko nanášet pomocí štětce. Bát se, že by ta velká vrstva polevy neuschnula nemusíte, uschne.

Nechtě děti hníst těsto,⁠ milují to.Nechtě děti hníst těsto,⁠ milují to.

Halloweenské sušenky? Jednoduše upečte perníčky a linecké

Zdobit cukrovou polevou lze prakticky jakékoliv cukroví. My pečeme linecké cukroví vylepšené strouhanou citronovou kůrou a klasické perníčky. Oba recepty najdete po rozkliknutí odkazů.

Jak mít hezky ozdobené perníčky? 11 tipů, se kterým se vám to zručeně povede

  1. Upečené perníčky potřete ještě horké rozšlehaným vejcem. Tím zaručíte nejen lesklý povrch perníčků, ale i to, že cukrová poleva bude lépe držet.
  2. Chcete-li ozdobit linecké, po upečení ho potírat nemusíte. Poleva drží dobře i bez toho.
  3. Nikdy nezdobte v den, kdy jste cukroví upekli. Nechte cukroví odležet a vychladnout.
  4. Poleva musí být hustá –⁠ připomíná spíš kaši. Rozhodně by neměla téct.
  5. Moučkový cukr do polevy prosejte.
  6. Nejlépe se zdobí igelitovým pytlíkem. Zkuste pořídit pevné sáčky s umělohmotným uzavíráním, které jsou určeny k mražení nebo skladování potravin. Skvělé jsou ty ze švédského řetězce prodejen nábytku. Jednoduše je naplníte polevou, ustřihnete špičku a můžete zdobit.
  7. Pro děti polevu trochu rozřeďte citronovou šťávou a nechte je malovat obyčejným štětcem.
  8. Na obarvení polevy použijte gelové barvy. Neobsahují tolik soli jako práškové a lépe se s nimi pracuje. Já mám doma stále tři základní barvy –⁠ modrou, žlutou a červenou. Z těch si namíchám i ostatní odstíny.
  9. Na dobře zaschlou bílou cukrovou polevu lze perfektně kreslit jedlými fixami. Zakoupíte je v potřebách pro cukráře. Kresba vypadá výborně a navíc ji snadno namalují i děti.
  10. Zdobení nechte pořádně zaschnout. Ideálně do druhého dne.
  11. Jako zálohu, kdyby se barvení nepovedlo, kupte některé z hotových zdobení. V nabídce jsou různé druhy cukrových ozdob, které snadno připevníte polevou. Hezky vypadá také jedlý papír s různými motivy, který přilepte pomocí speciálního jedlého lepidla.
Zdobit mohou děti pomocí štětce nebo zdobícího sáčku.Zdobit mohou děti pomocí štětce nebo zdobícího sáčku.

Také doma pečete s dětmi? Podělte se o svůj recept a zpestřete letošní pečení někomu dalšímu.

Autor:

Petra vystudovala český jazyk a výtvarnou výchovu na pedáku – nikdy ale neučila. Dlouho žila studentským životem, studovala, žila ve Francii, poté v Anglii. Říká o sobě, že vždy byla písmenkový typ – hodně čte a čím dál tím víc i píše. Velmi ji baví i jazyky cizí, zejména francouzština. více

Váš příspěvek

Odesílám...
Velikost písma:
139
26.10.20 15:01

:potlesk: Nádherný perníčky… a díky za recept a postup, bude se hodit i na Vánoce.

  • Zmínit
  • Nahlásit