Živý jogurt VIVO

Vyzkoušeli jsme

Shrnutí deníčku: vyzkoušela jsem zatím dva produkty a jsem velmi mile překvapena. Už se těším, až vyzkouším i ostatní výrobky. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych vám mohla napsat deníček o tom, jak jsem vyzkoušela produkty VIVO, jež jsem ke své velké radosti vyhrála. Hned na úvod musím říct, že i jednání s touto firmou je velmi vstřícné. Volali mi, aby mi vše vysvětlili a ještě poslali vše na email. Trošku mi trvalo, než jsem se k vyzkoušení dostala, jelikož nakupuji na celý týden, a tak jsem v době, kdy mi výhra přišla, měla chladničku plnou jogurtů koupených.

Teď k produktům VIVO - přišlo mi jich více druhů, zatím jsem nevyzkoušela všechny. Mám za sebou pouze jogurty a kefír, ale i to stačí, aby si člověk udělal obrázek o těchto produktech.

Příprava je velmi podobná, jako když děláte doma jogurt očkováním jogurtem s živou kulturou. Tady se mění pouze to, že do mléka, které nesmí být teplejší než 42°C a ne míň než 37 °C, dáte kulturu z malé lahvičky. Do té přidáte trochu mléka a pak to vylijete do mléka zpět a promícháte.

Já udělala z první várky 1,5 litru jogurtu, ale dají se udělat i 3 litry. Mám doma jogurtovač, takže jsem to dala do skleniček, které jsem si předehřála v troubě, a zapnula jogurtovač.

V návodu je 8 hodin v teple. Jogurt se samozřejmě může dělat i v kastrolu ve skleničce -podle toho, jak je kdo zvyklý. Mléko s jogurtovou kulturou, pokud nemáte jogurtovač, musíte udržovat v teple a výsledek je stejný. Já ale použila právě jogurtovač.

Už po 4 hodinách začalo mléko krásně houstnout a mít konzistenci jogurtu. Po 8 hodinách to byl už jogurt, který byl krásně hustý přirovnala bych ho k řeckému jogurtu. Opravdu kvalitní - ani při překlopení skleničky nevytekl. Vše je na fotkách.

Chuť je skvělá. Já jsem si ho dala s medem a skořicí, další mám nachystaný s kustovnicí, to ale podle chuti každého a asi taky záleží na mléku. Já dělala z polotučného z Kauflandu.
Kefír je taky velmi příjemný na chuť a příprava je stejná.





 Váš příspěvek
 
Pennya
Ukecaná baba ;) 1137 příspěvků 6 inzerátů 10.03.17 14:47

No mě by právě zajímalo jestli by se to vyvedlo i bez jogurtovače. To právě v tom článku psali ne? že to jde bez něho.. Udržovat teplo mám jako kde? to by mě právě zajímalo jestli by stačilo to dát třeba na topení, protože když mám doma 20°C tak nebudu kvůli jogurtům extra vytápět. stačilo by teplo z topení, ketré vytápí místnost na 20°C? aÄni je nebudu po 8 hodin ohřívat v troubě..

Příspěvek upraven 10.03.17 v 14:48

 
oliii
Kelišová 6125 příspěvků 2 inzeráty 10.03.17 16:02

@Pennya vyzkouším a napíšu zde do komentáře.

 
micta
Generální žvanilka 23588 příspěvků 10.03.17 18:57

@Pennya dělám si doma taky jogurty -a normálně je dávám na topení.

 
TomyTomy
Kecalka 455 příspěvků 10.03.17 20:50

@Pennya Ahoj,ja delam jogurty jednoduse, do sklenicek naliju teple mleko do kazdeho dam par lzicek bileho jogurtu a soupnu to na 12 hodin pod perinu.

 
Anonymousss
Kecalka 331 příspěvků 11.03.17 21:42

@Pennya Já když dělám jogurty, tak mám vyzkoušené, že stačí lehce předtopit troubu, pak ji vypnout a nechat v ní svítit pouze světlo. Ta žárovka troubu udržuje vytopenou přesně na 41°C. Když do dvířek skřípnu utěrku, je to 39-40°C - optimální teplota pro jogurty. Ale každá trouby bude jiná, tak by to chtělo testnout. Dřív jsem používala i variantu s peřinou a petkama naplněnýma teplou vodou, ale trouba je pohodlnější. Topení máme podlahové, takže to použít nejde.

 
Pennya
Ukecaná baba ;) 1137 příspěvků 6 inzerátů 13.03.17 11:09

Díky za tipy :)

 
oliii
Kelišová 6125 příspěvků 2 inzeráty 15.03.17 17:58

@Pennya a pro všechny ostatní dneska jsem vyzkoušela udělat jogurt bez jogurtovače a výsledek je stejný jako s jogurtovačem, já použila skleničky z jogurtovače, abych to měla v menších dávkách v chladničce. Mléko jsem zahřála na 40°C dala do něj lahvičku, jako při postupu v deníčku. Dala do skleniček zabalila do osušky na kuchyňské lince viz foto a po 8 hodinách mám opět krásně hustý Jogurt.

Příspěvek upraven 15.03.17 v 17:59

Vložit nový komentář