Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky,
same trapenicka okolo…holky, prajem rychle uzdravenie vsetkym mimikom.
Kosti , no jo, to mi silne pripomina stav ked sa vraciame od mojej tchyne. To mam presne tie iste pocity, nic nerobim spravne, maly sa u nej musi vzdy prezliect…jo a my musime cvicit, lebo je vraj malo „na zadech“…ona ho vidi raz za 2 tyzdne ked mi prideme za nou, lebo inak nema zajem sa na vnucika prist pozriet sama, ale vie ze je malo na zadech…
Takze, zazen zle myslienky, tieto zenske si myslia, ze ked vychovali 2 deti tak maju patent na materstvo… a pritom povacsine (aspon ta moja tchyne) neprecitali jedinu knihu a ich synovia mali v puberte skoliozu..Dokonca sa mi nechtiac priznala, ze ked bol svara babatko, tak mu dala asi ako 3 mesacnemu pomarancovu stavu z coho sa samozrejme osypal a dostal ekzem, ktory mal az do puberty…
Si super mamina a nikto nemoze byt pre tvojho Tomika lepsi ako ty. Tak sa nedaj zvyklat tou babou a kasli na nu. Hlavne sa rychlo vyliecte, tie rymy a chripky teraz su hnusne.
Dus, ty uz takto prikrmujes? No ano, ved vy ste uz o nieco starsi ![]()
much, zaciname s prevenarem, sama nieviem preco, ale takto to rozhodla moja dr. Ona oboje naraz nedava, ze je toho moc, a z hladiska potreby tvrdila, ze prevenar je na castejsie sa vyskytujuce choroby, ktore napadaju prave taketo male miminka…tak preto
Nema zmysel sa s nou hadat, je to stara pani Dr, ktorej u nas presli rukami vsetky deti za poslednych 30 rokov. Je hodne stroha a neda si do nicoho kecat…je ale jedina v okoli…
niekto sa pytal preco ideme bez manzu …on pride neskor za nami…az teraz mi ale prezradil, ze dovcu si vybral na cele 2 tyzdne, ale ten prvy stravi v lese......no je to normalne? Prva dovca odkedy sa maly narodil…
Moje pokusy o rozhovor na tuto temu uplne zlyhavaju, le som potom oznacena za hysterku, ktora mu nedovoli si odpocinut od tazkej prace a stale mu nieco vycitam..
![]()
tak som si povedala, ze dobre, uz mu to viac nepoviem, ale raz mozno nas tu uz nenajde.....i ked bohvie ci si to vobec vsimne…
HOlky, tak nevím, co se to děje, ale i já se musím vykecat z „bolístek“…
Naštěstí se ale netýkají dětí, ale mě. V sobotu ráno, jak jsem se sprchovala, tak jsem v podpaží nahmatala nějakou bulku, velkou asi necelého půl centimetru, no, strašně jsem se vyděsila a první, co mě napadlo byl samozřejmě nádor nebo tak něco. Jsem z toho pořád přešlá,pořád na to myslím a kontroluju to, jestli to nemizí, ale zatím teda nee. Ale zase si říkám, že nádor by mi asi nevyskočil ze dne na den, když den předtím jsem se sprchovala a nic tam necítila, tak já nevím, co to je..Co, myslíš, Much…? Může to být nějaká uzlinka nebo co? Holky, se strašně bojím, příští týden v pondělí jedu navíc do Ostravy do Onkogyncentra na kontrolu čípku po porodu, pokud to nebude ok, budu muset na operaci..
Ach, jo, to jsou nervy, normálně bych to až tak neřešila, ale kvůli dětem mám strach. Kdyby se se mnou něco stalo, co by bylo s nima, s andílkama mýma…?
Moc se omlouvám za takový blbý deprimující příspěvek, ale jsem z toho mimo. Doufám, že všechno dobře dopadne a nebudu mít zkažené Vánoce kvůli nějakým špatným zprávám… ![]()
Anduli - ježíš nestraš, nemůže to být mlíčko?
nebo takový ten zarostlý chloupek? To se mi občas udělá - zmizí to třeba až po týdnu ![]()
no Dell - na manžela se teda nedá nic říct…v:,–(ím se že ta tvoje přiblblá tchyně ho v tom ještě podporuje co?
chudáček si musí taky odpočinout, za jejich časů chlapi nepomáhali, máš to zvládnout všecko sama atd…zajíkavý je, že pokud si těhule nebo čerstvá maminka postěžuje, hned v tom chlapi vidí hormony…ufff - můj chlap taky potřebuje občas oddech, ale on se nám jinak věnuje, tak je to na místě…i když já teda žádnej oddech nemám - ale co, zase si říkám že tohle zažiju jen párkrát za život a ještě ráda na to budu vzpomínat…
chtělo by to aby váš tatka s malým trávil víc času, hned by se mu od něj hůř odcházelo ![]()
Kosti, já nevím, co to je. NIkdy se mi tam nic podobného neudělalo. A kdyby to byl zarostlý chloupek, tak by to asi bolelo, ne..? TOhle nebolí vůbec, a to je to, čeho se bojím nejvíc…
ALe snažím se uklidňovat, že to může mít nějakou spojitost s kojením..
Kosti pusť babiznu z hlavy, vždycky se najde někdo kdo do všeho blbě kafrá
Jsi Tomíkova maminka a děláš pro něho to nejlepší co je v tvých silách
Taky od tchýně občas slýchám - a nebude mít křivé zádíčka? … a nedávej mu to tak blízko (20cm
) k očím ať nešilhá… a to oblečení má takové teňoučké… atd… no taky to chvilku vydýchávám, naštěstí to není často ![]()
Anduli snad to nebude nic vážného, ale radši s tím zajdi co nejdřív ať máš klid. Nebo ti to vyšetří to příští pondělí? Jéé
třeba to bude jen ucpaná mazová žlázka nebo tak, když se to objevilo tak najednou…
Duši opět krásná tabulka, děkujeme ![]()
S kojením držím pěstičky ať vydržíte co nejdýl, ale kojilas 4 měsíce tak základ má Riky dobrý ![]()
Just - máme doma olej z 31bylin (jak Lena) a je super, super, super - hrozně koncentrovaný a účinný
, ale taky drahy ![]()
AHoj.......
díky
holky ![]()
Much …my včera bojovali jak hrom.......Malej byl jak rudá záře nak Kladnem.......opuchlej a plakal a plakal…hnus fialovej!!!!
No poslechla jsem rady Dr a taky rady holek na foru a obkladovala Jarischem a Ophtalem…no a šup…opuchliny menší a zčervenání taky. Na obličejní lézy máme klasickej ophtal framykoin a koupat ve vločkách a mazat a mazat. v lékárně jsem za 600Kč koupila A dhermu a budu se modlit…jinak mamka bude mít krásnou pleť.....za ty prachy že ????
Jinak já mažu čistou vazelinou…jen aby nebyl sucehj ![]()
Jo a Dr říkala že Pupálkovej olej!!!!!!! Tak…
S tím jídlem to Much dodržuju už od těhu víš
A po vaničkách to není …už to měl před nima ![]()
Dr říkala, aby jsme chodili, že je důležitý aby byl v pohodě, a pokud tam je š ťastnej, tak to je super
Říkala že to zhoršuje stres…a že u nás to je dědičný a nic s tím neudělám
prej ikdybych se přetrhla.......
No jdu se napapat a věnovat se Mumínkovi ![]()
ANduli,
hele tak jim to tam řekni a oni tě prohlédnou. Já v pubertě měla taky bulku a byla to zduřelá žláza...... Tak to bude snad OK Ne ?????
Anduli , drz sa a snaz sa na to nemysliet…viem, to sa lahko povie..nechaj sa poriadne vysetrit a potom uvidis. drzim palce nech je to len zdureninka od kojenia …to sa vraj stava casto.
hlavne si zamestnaj mysel vsetkym moznym inym, lebo do vysetrenia aj tak nic nevymyslis ![]()
Ado, co su to Jarisch, Ophtal a Adherma? A k comu je ten Olej Just? Sorry ze sa blbo pytam, ale dochadza mi moja
a Welledy a tak musim nieco dokupit. Myslim hlavne nieco na mazanie. Telicko ma Andy krasne, ale na tvaricke sa mu stale objavuju skoro neviditelne pupinky…je to drsne na dotyk, takze asi tiez nejaky ekzem, ci alergia…Mozno by to chcelo nieco specialne. Poradte prosim. ![]()
Dell - Tomík má to malé neviditelné drsné taky - dle mě jsou to potničky…nebo se to tedy zhoršuje když se spotí…já koupu v balmandolu - dík za radu Much - je úžasný, asi ho začnu používat i na sebe
krásně se mu tam ty „asi potničky“ ztratí.....prdelku omyju v klorane - mám od nich i krémík na pusinu a protiopruzeninovou mast na zadeček ![]()
po obědě jsem se pustila z gruntu do odsávání…a bylo toho tedy strašně moc…plná záchytná banka na odsávačce - nad se bobkovi uleví - vrčím mu tu fénem, aby se pořádně prospal a nabral sílu ![]()
takze balmandol do kupela a kloran na prdelku…ja so ho doteraz stale kupala len v cistej vode, ani na prdelku som nic nedavala…to mam este welledu mydlo, ale nepouzila som to este. Cim ale mazes po kupeli? Ja som mala welledu olej a tym som ho napajcovala celeho od hlavy az po paty, ale prave mi to doslo, takze chcem vyskusat nieco nove - hlavne kvoli tej tvaricke.
Ahojte holky!
Dnes se kamarádce narodil třetí chlapeček-4230g a 51cm a jsou v pořádku.Tak jsem z toho taková rozněžnělá…
![]()
Jinak mi to doma už dost leze na mozek,ale naštěstí je Tobíkovi už výrazně líp.Dneska spal skoro celou noc.
Máťovi se ale ta rýma moc nezlepšila,tak už nevím co s tím.
Taky si připadám jak blázen-o víkendu jsem musela Michalovi několikrát vysvětlovat,že s Tobíkem nemůžem ven.Byla jsem aspoň na nákupu,abych se provětrala a Michal nejdřív,že půjdem všichni…nějak pořád nechápe,že má Tobík zánět průdušek a že to fakt není sranda když je tak malej.Už jsem si skoro připadala,žes ním jako nikam nechci jít ![]()
Kosti-přeju Tomíkovi ať je brzy fit a ty taky!!! A na babu fakt kašli-jsi supr máma a děláš pro Tomíka to nejlepší co můžeš,takže klíííd ![]()
Änduli-držím palečky.já měla i v prsu už mnohokrát různé bulky a vždy to byla cysta.Jen jednou prý tukový nádůrek,ale zmizel po hormonální léčbě,kterou jsem,ale měla kvůli něčemu jinému.
Držím palečky ať máš dobré zprávičky!!!
Mějte se krásně a ať jste všichni brzy fit!
Jo Duš-dáváš Eričce zeleninku každý den?S kojením to mám asi jako ty.Večer kaši nedávám,protože po ní měl stejně hlad,ale tu zeleninku bych klidně začala dávat.Nevím proč mi doktorka říkala až v půl roce.
Dell-Máťa měl to co popisuješ také,ale zmizelo to když jsem mu přestala mazat obličej.Já ho tedy nemazala vůbec.Ani Tobíka.A do koupele mu dávám pěnu(mýdlo) od welledy a je to o.k.
Myslím,že Duš psala,že půjdou do velké vany?Já tam Tobíka koupu asi měsíc a je nadmíru spokojený-může si tam kopat a tak ![]()
Ve vaničce se mi začal odrážet a musela jsem pořád hlídat hlavičku,aby se do ní nebouchal.
Ahojky holky,
uff už mám zase pořádný skluz. Jste pilné pisatelky
Stránky přibývají jedna radost
ale kdo to má pak dočítat ![]()
Ještě ke všemu nám pár dní nešel net. Byla jsem jak bez rukou
. Ale zase jsem stihla plno věcí okolo. Ikdyž napečeno ještě pořád nemám ![]()
Minulý pátek jsme byli s Terkou na odběru krve kvůli té chudokrevnosti. Podle výsledků by to už mělo být v pohodě, vešli jsme se do referenčního rozmezí, ale uvidíme, co na to řekne doktorka. Doufám, že neřekne, že to máme brát PREVENTIVNĚ dál. Na tohle slovo jsem už nějak alergická. Samozřejmě že ty kapky železa nejsou žádná tragédie, ale přece jen se jí hůř kaká a jak pořád tlačí, tak i víc blindí, takže kdyby tohle odpadlo, nezlobila bych se. Ikdyž třeba proti tomu ekzémku to je prkotina. Takže si vlastně nemám na co stěžovat. ![]()
K doktorce jdeme teď ve středu, tak uvidíme, jak to všechno dopadne. Nejvíc se bojím kolik navážíme, Terka není žádný obřík a nepřijde mi, že by nějak moc přibrala. Pak taky budeme řešit tu krev a pak případně očkování Hexou.
Otáčení nám teda zatím nejde. Už se párkrát stalo, že se přetočila z břiška na zádíčka, ale to bylo jen náhodou, když ztratila rovnováhu. Ze zad na bříško se zatím neotočí. Zaparkuje si to na boku a dál ani ťuk ![]()
Jinak samozřejmě gratulace všem ke krásným mírám, k úspěšnému papáníčku, kyčličkováníčku, plaváníčku, otáčeníčku, očkováníčku… no prostě ke všemu co se daří.
A všem marodům přeju ať se brzo uzdraví a jsou zase veselá miminka.
Jo a Maggdi paráda, že ti ty přídavky vyšly a nemusíš do práce.
Leni včera jsme taky měli kachnu. Tak jsem zvědavá, jestli to bude mít u Terky nějaké následky. Dneska jsem ji ještě měla k obědu. To byla mňamka.
Aduš mohla bys mi prosím poslat recept na tu kynutou buchtu? Mám taky pekárnu, ale zatím jsem v ní pekla jenom chleba ![]()
Kosti vykašli se na přechytřelé rady „zasloužilých" matek. Ty víš nejlíp, co je pro Tomíka nejlepší a toho se drž. ![]()
Anduli uvidíš, že to bude nic vážného. Třeba je to fakt jen ucpaná žláza nebo tak. každopádně držím palečky.
Dell já používám dětskou Niveu a jsem spokojená. Na tvářičkách má Terka něco hodně podobného. Přisuzuju to tomu, že pořád slintá a do toho dudlík…ikdyž je hodně „odvětranej" ![]()
Marrco ty PFka jsou moc krásný. Pokud bys měla čas ještě na jedno mímo
…pokusím se vybrat tu nej fotku a pošlu ti mailík. Předem díky.