Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,tak máme za sebou další prospanou noc a myslím,že už to bude dobré.Tobík už nekašle a rýma minimální.
Kosti Tobík kašlal taky jakoby odkašlávacím kašlem-dost mě pak překvapilo,že se to doktorce nelíbilo.
Raději bych s Tomíkem zašla ať ho poslechne-řádí teď ošklivé virózy.Ale ty sama ho slyšíš jak se ti zdá a jestli ti to nepříjde hrozné,tak raději nechodit-ať tam člověk ještě něco nepochytí,že?
Cvičit se prý nemá i když jsou jen nastydlí,protože to je pro ně moc velká zátěž a nemají se zbytečně trápit.
Nejsi na něj trochu přísná?
![]()
Já se s prckama nekoupala,ale protože se nemůžu koupat a Michal nevím jestli by snesl,tak „studenou“ vodu ![]()
Jdu vařit.papa
Dell - jojo je to přímo pod naším barákem -kousek od školy - dělají tam všechno možný pro mimča…je fakt že u vás určo bude něco blíž…ale na druhou stranu autem tu jsi docela rychle a mohli bychom společně cukrárnovat
![]()
Dell-to jsem moc zvědavá na vaše míry!!! ![]()
Kosti snad to na vás bude mít takový účinek(že budete odolnější).
Já jsem všechno zrušila a přestala jsem v zimě chodit i do mateřských center,protože jsme si vždy odnesli minimálně rýmu ![]()
DELL? my tedy máme tvářičky jak broskvičky. Má pokožku úplně sametovou už od narození,,i včera kamarádka, co má stejně starého Filípka se divila,,já si sáhla Filípkovi na tvářiku a taky má drsnou krupičku. Je takový bledý,,a Tomča je „snědý“,,asi od narození, jak měl žloutenku ![]()
ale, s krupičkou máme ted taky zkušenost - na stehýnkách. Má si tři mapky.
Elu: konečně už bude líp, hm? Tobík už se uzdravuje
hurá.
papa
Leni - náš Tomík má kůžičku krásnou po koupeli…jak se spotí, tak má místama krupičku - ale fakt miniaturní - většinou takové linky od očí (asi od slaných slziček)…a pak na spáncích - a někdy kolem pusy - od dudíku…ale nic to není - kůžička je zatím taková citlivá
Elu - no je fakt, že toho se taky bojím, že tam něco chytne - uvidíme jak to půjde…vykašlat se na to můžu vždycky
Na vaničkách bude sám, tak tam snad nic nehrozí ![]()
maminy-dokrmovatelky,,,kde čerpáte informace o krmení miminek??? Já o tom nemám ani šajn,,třeba co dát,,,kdy dát,,,???? Jako zatím to neřeším,,,(ačkoli kolikrát si říkám při kojení,,KDYŽ TOMOUŠ TAK HROZNĚ ZLOBÍ, že už mu šoupnu nutrilon a bude!) ale do budoucna? Vím, že jsou nějaké ty „první lžičky“, přesnídávky, instatní kaše…ale fakt sem za blbce.
dík papa
Much,
jojojojoj vaničky bomba…hihihi malej dnes řádil jak blázen
a rehabka říkalA ABYCH SE TAKY VYPRDLA NA RADY BAB a dělala co má malej rád
Takže plavat budem a hold mazat no ![]()
Koupila jsem si u ní atopik karité a taky Brutnákovej olej Bio - na lupenku a ekzemy.....Takže mám dost všeho.
Momentálně jeden v Jarischy a Adermě a nejsme červený,ale z blízka vidíš ty plochy, jak jsou zduřelý a šupinatěj.Budu v tom dokud to půjde a jak se to zhorší, tak zkusím zase něco jiného.
Jinak jsem točila na fo´ták video jak plavčíme.....tak jsme zvědavá ![]()
Leni,
se v ším ti poradí Dr pokud nevíš ![]()
Má se kojit do 6 měsíců pokud dítě neřve hladem a nic jiného nedávat. Jinak pak kaše a zelenina ![]()
my měli pár laktačních krizovek, tak jsem dokrmovala Nutrilonem pro děti s refluxem, ale jsme opět nazpátek jen u koja ![]()
![]()
![]()
Doma mám nemléčnou rýžovou kaši od 4 měsíce. To proto, že máme alergii na kravské mléko. Takže můžem nemléčnou a míchat ji budu s HA Nutrilonem. Už jsme to zkoušela a dá se to
Ale to nás čeká až po KO 2.1.2009 kdy jdem na druhou hexu. Tam mi Dr řekne zda dokrmovat a nebo ne, ale říkala že asi ano že je moc velkej a že už mu to nebude stačit ![]()
Ostatní pardon že nereaguju…nestíhám
papapap
Jé Aduš to musí být moc hezké to video!!!To je fajn,že se Tobíkovi vaničky líbí!
Teď doporučují kojit plně až do sedmi měsíců,ale jak známo co lékař jiný názor… ![]()
A zvlastní zkušenost-mě tedy doktorka moc neporadila co a jak s příkrmy.Ale člověk na to brzy příjde..
Kamarádky poradí a tak…
Elu,
aha…to mám dobrou Dr a navíc mě radí v tom Gastru víš ![]()
Máme začít večer rýžovou kaší a pak začít mrkví …jen uvařenou nebo podušenou a rozmačkat a max malinko másla nebo oliv oleje. a to prej cca 7 dní a pak přidat brambory- dělané úplně stejně. No a to máme 3 příkrmy a to zatím stačí ne?????
Pak bude maso a další zelenina. Jinak ovoce my vůbec…má nejvíc alergenů. Takže si počkáme až asi na podzim. Můžem stejně jen jablky, hrušky a švestky…to co je naše ![]()
Na rajče jsemm šupla do 3. měsíce 2 fotky z plavča, ale jsou rozmazané…hihih Tobulís se moc mrskal ![]()
Jinak v sobotu mamka hlídá a já valím na Veterinu s Rudýsem…má roční očkování…hihihih a odčervení…hihihihi No to bude radosti…hihihihi A pak jdem pro stromeček…hihihihihi Už se těším ![]()
Elu a Tobuška už nekašliká ?
Aduš-naštěstí už nekašle,ale hrozně se bojim,aby zase nechytil tu rýmu od Máti.
Doktorku jsem právě změnila,protože jsem s ní nebyla spokojená,tak doufám,že tahle bude lepší.
Taky mě čeká očkování kocoura,ale vůbec nevím kdy se tam dostanu.Neumím si představit jít s kocourem v přenosce a s autosedačkou ![]()
Snad po Novém roce někdo pohlídá.
ahojky,
tak sme spat z KO. Vsetko v pohode, Andy je naockovany Prevenarom. Chudacik maly jak plakal
![]()
Mudra mi povedala, ze haxa nedava lebo maly cvici. A tvrdila, ze je to popri cviceni strasna zatez, ale ze Prevenar je o nieco „lahsia“ vakcina, tak sa da zacat s nou.
Nase miery su 66cm a 7,7 kg, hlavicka 42cm.
tak pa
Dell-gratulujeme ke krásnému přibírání!!!Andreas má skoro stejně jako Tobík ve čtyřech měsících ![]()
Nás doktorka také ještě nenaočkovala kvůli cvičení.Možná příští měsíc.
b]Dell - my máme odložené očkování ze stejného důvodu…ale asi by nás i tak očkovala až ted - hexa je prostě záhul…zítra zase začneme s tělocvikem - aby to k něčemu bylo…
míry měl Tomík před 3 týdny stejné - teda samozřejmě jen hlavičku a délku-s váhou nemáte konkurenci
zajímalo by mě kolik měří ted, protože zase strašně vyrostl ![]()
Elu - super že už se Tobík zase dostává do kondice ![]()
Aduš - malý je ve vanice kásnej ![]()
Tomík už je mnohem lepší než ráno…ale tahám z něj šílené množství hleníků - naštěstí nejsou nijak zabarvené…tak dobrý…zítra půjdeme na kratinkou prochajdu