Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky prosím prosím mám dotaz… mátě někdo pekárnu doma??? a jesli ano jakou?? chci jí koupit mamině k vánocum ale je jich tolik že se v tom vubec nevyznám:( tak jesli mě některá dobrá duše poradí budu moc ráda…
na renčovi spoty nekoukám.. nemám nato sílu.. ale nic to není proti těm Polskejm nevím jesli už ste to viděli.. tak zatím pááááááááá
Jaji pekárnu mám, ale moc ti neporadím, kupovala jsem ji před 4 rokama, značka Professor - jsem spokojená, ale už se asi ani nevyrábí. Jen bych doporučila nějakou se 2 metlama.
Much doufám že je manžel OK, auto vám snad zaplatí pojišťovna, no teď před svátkama je to asi dvojnásobně nepříjemné ![]()
Leni co já bych za to dala kdyby Mates spal víc jak 30 minut v kuse
Zrovna jsem teď četla v knížce že mimika tohohle věku spí kolem 17 hod denně a zhrozila se jací jsem nespavci. Prostě každé miminko je fakt jiné, hlavně že je jinak spoky ![]()
noční můry - budím se v noci s pocitem že Matýsek je někde pod mou peřinou a nemůže dýchat/asi je udušený a v polospánku ho tam hledám. Je to samozřejmě blbost, protože už 2 měsíce spí ve své postýlce, ale nemůžu se toho zbavit ![]()
Noni s cukrovím jsi borkyně
Jsem moc ráda že už je to s Miškou lepší a ty máš čas se takhle odreagovat.
Tenhle týden jsem byly na KO TBC - ramínko stále nezhojené
a na kyčlích - klinicky nález I, ale ještě nemá jadérka takže máme přijít za další 3 měsíce. A taky jsem stihla kadeřníka - zas si připadám jak člověk ![]()
A už končím nebo zaplácám celou stránku. Krásnou neděli ![]()
Ahojky holky,
jak nám tu krásně v pátek nasněžilo, tak už tu po sněhu není ani památky. Takže Vánoce zase nejspíš na blátě ![]()
Dell s tím povídáním jsme na tom stejně. Popsala jsi to úplně přesně. Dřív Terezka taky krásně povídala, sama s hračkama i s náma. Teď spíš jen víská a piští. A taky už se nezabaví sama a když u ní nikdo není, tak se hned vzteká a kňourá.
Šťastnou cestu za rodičema.
Jaji zatím peru taky v Lovele, koupila jsem si tekutý i klasický prášek. Ten tekutý teda děs běs. Ten klasický je teda o trochu lepší, ale taky žádná sláva. Takže asi doberu co tu mám a budu prát v normálních prášcích.
S tím kňouráním…Terka je poslední dobou taky ukňouraná. Asi jí to už v postýlce v leže na zádech nebaví. Tak ať se mrška kouká otáčet
Taky by se nejradši jen nosila a všechno pozorovala.
Pekárnu mám od Ety - Harmony. Mám jí asi od léta, ale zatím jsem se nedostala k tomu v ní udělat něco jiného než chleba
Jsem s ní spokojená, má dvě metly, můžeš péct malý nebo velký chleba. Samozřejmě, že má i mouchy. Třeba označení programů je pořádně vidět jen z pohledu zezhora.
Teď dělají reklamu na pekárnu od Moulinexu, do té bych asi šla, kdybych neměla tu Etu.
Leni s tím spaním to u nás je jak kdy. Doma většinou pospává během dne po těch půl hodinkách (papání, hraní, vztekání se, šlofíček). Jen když jedu ven s kočárkem, tak vydrží spát třeba i čtyři pět hodin. Taky jí nebudím a nechám vyspinkat. Je to podle mě tím, jak jsou moc unavený novýma podnětama a možná i to, že je zima a brzo tma…
No ohledně toho množství mlíčka při kojení…já teda váhu nemám, ale podařilo se mi nashromáždit mlíčko do lahvičky a místo jednoho koja zkusil manža krmit z lahvičky. No a vyžahla všechno, co jsme jí připravili, bylo to 110 ml. Tak jestli tohle vypije pokaždý
Ale myslím, že se jim to mění. Někdy mají velký hlad jindy menší.
6200 g je spodní hranice? Tak to už je Terka podhraniční
(ve 4 měsících má 5720 g) ale doktorka zatím nic neříkala.
Noni tak to je paráda, že už je kočárkování 50 na 50. Uvidíš že neplakací procházky budou za chvíli převažovat ![]()
Much snad je manžel v pohodě. Ta doprava je fakt čím dál tím horší a nebezpečnější.
Jinak Vánoce v kostce - neuklízím, asi nejspíš ani nepeču (zatím jsem ani nezadělala
) ale už máme koupený stroméééék ![]()
Mějte se krásně a přeju krásnou adventní neděli ![]()
ahojky,
já hlásím, že jsem úplně zničená z toho kojení,,jak jsem psala poslední 3-4 týdny se vzteká-pouští se po dvou minutách, když už to samo přestane téct a měl by tahat(některým z vás to taky dělaj mimísci)
ale poslední 3 dni řve při každém koju - ale jak!!!! Dnes nevypil nic. Ani se nenamáhal tahat(přitom to teklo samo)-jak sem ho položila už začal vzteky krčit rypáček a je zle-rozeřve se jak když ho na nože berou…to je děs…moje máti řekla, že se on chce sám odstavit-že už moje mlíko nechce. Ale já chci poslechnout rad PA a vydržet-prý je to přechodné.(ale už dlouho)
napil se až ted večer,,asi jen 10 minut - se řevem samozřejmě,,prsa mám bolavé,,achjo.
Princez,tak Terinka má v 4 měs. tolik co Tomča v 3 měs - a vidíš, jste normál. Asi co Dr to jiný názor.(té mé Dr se to holt zdá málo)
no, papapa, jdu si lehnout k TV-odpočinout - usnul v 17.30 po tom celodenním řevu,(a minimu pití),tak ho nebudu ani budit,,počkám třeba do 21-22h. Úplně se bojím, co bude.
papa já a malý terorista Tom ![]()
aHOJ,
NĚJAK NESTÍHÁM…TOBÍSEK JE V ŠÍLENÉM STAVU A JÁ TO NĚJAK ŠPATNĚ NESU.POŘÁD PLÁČE A ŠKRÁBE SE. BYLI JSME U DR A DOSTALI FENISTIL NA NOC, PROTOŽE JÁ UŽ FAKT NEMŮŽU…NEVÍM CO JE SPÁNEK DELŠÍ JAK 1H. PREJ HO TO UKLIDNÍ A NEBUDE SE DRBAT.TAKY MÁME MASTIČKY A TD.....ZA MINULÝ TÝDEN 3TIS ZA JEHO LÉKY A KOUPELE A OLEJE A MASTI…
MUSÍM SI PSÁT CO JÍM…ALE UŽ VEGETUJU JEN NA BRAMBORÁCH, RÝŽI A MASU…
UŽ DOST......
MÁM UŽ STROMEČEK......CHCI SI UŽÍT SVĚTÝLEK NEŽ 25.12.ODJEDEM.
MAMKA DOVEZLA CUKROVÍ A JÁ HO NESMÍM.....TAK HO ZBAŠTÍ PETR. TEN DOJEDE V PÁTEK A JSME S NÍM AŽ DO 5.1.2009
HOLKY POKUD BYCH NESTÍHALA, TAK VŠEM KRÁSNÉ SVÁTKY A ROZZÁŘENÉ OČIČKA U SVĚTÝLEK A SUPER JEŽÍŠKA ![]()
Kuk,
obědvám si tu sladké nudle … mňam, mňam … na procházce vyhládlo ![]()
Manžel je OK, s krkem to nebylo nic vážného … takže dobré … až na všechny ty drbačky a ztrátu na autě … no ale to jsou věci pomíjivé, že …
Aduš - to je mi líto, že jste se zhoršili… tak snad zabere Tvoje dieta a mastičky … jo a dáváš malému rukavičky proti poškrábání?
Marrci - díky moc za PFka, jsi úplná kouzelnice, jsou moc hezká, nejvíc se nám líbí to zelené, dám večer holkám do galerky ![]()
Dell - doufám let byl OK a vy si na Slovensku užijete krásné vánoce
......
MUCH,RUKAVIČKY ZATÍM NEMÁ…JÁ HO DTÁLE BALÍM NA SPANÍ DO OBROVSKÉ PLENY JAKO DO ZAVINOVAČKA A TAK MÁ RUČKY ZABALENÉ…ON JINAK NEUSNE ![]()
TEDA DALA JSEM MU KOUPEL …NĚJAKOU OD DR… A NAMAZALA EXICIPALEM A UŽ NEJSME TAK ČERVENÍ
TAK DNES SNAD BUDEM I SPÁT A NE PLAKAT.....
PAPAPPAPAPP
Aduš, tak se drž,,,kurňa bez cukroví,,,jéééé to by byly pro mně muka
ale na druhou stranu, nebudeš mít DALŠÍ KILA NAVÍC (ne že by jich už tak nebylo dost-U MNĚ) jako my - cukro-žroutky!!!!! ![]()
a dej vědět, jak malej reaguje na svítící stromeček.
my jsme poprvé ve velkém bytě(dřív sme byli v garzonce a tam na stromek nebylo místo) a bude stromeček,,ale nemůžem se dohodnout. Mně by se líbil - jemný, jen se slaměnými ozdobami, ale Tom chce takový ten přeplácaný - zlatem, stříbrem,,ty řetězy a třásně,fůůůj.(to jsme měli leta u našich)
každopádně sem si pro:,–(ila alespoň bez čokoládových ozdob.(moje máti naplácá tři až čtyři vánoční boboniery-hrůza)
papapa
psala mi Anduli,,že byla na KO s tou bulkou a je to v pohodě, hurááá! ale bude muset na tu konizaci čípku. (to není nic hrozného, že NONI???tys na tom byla) - poslední dobou to má plno známých - i 20leté holky co ještě nerodily…děs.
papapa
Leni - s tím mlíčkem to je různý, kamarádce, co jsou na UM a o 14 dní starší, vypije chlapeček okolo 100ml/krmení a papají tak 7-8× denně, ale jsou i draci co vyžahnou skoro 200ml (myslím Juli od Magdičky…) a v tomto věku můžou vypít až litr denně … já netuším, kolik je to u nás, záleží, jaký má Emi hlad a žízeň …to zlobení u koja je teď u našich mimi koukám docela častý, neřekla bych, že je to mlíčkem … tak ať se Tomík umoudří, vydržajte ![]()
Krasny vecer srpnatka ![]()
Tak se hlasime zase po tydnu. Fakt vic nestiham. Prubezne se snazim aspon docitat, ale na reakci uz nejak nezbyva cas.
much , to jste holky sikovny, ze jste ockovani zvladly celkem v poho. Je fakt, ze tech 6vakcin je asi prda, ale asi zas lepsi nez 6 dobancu postupne…
Jezis, takovy den blbec, to je teda pech
Preji, at jsou dlasi dny jen a jen SUPER!!!
Prejem, at se cvico libi ![]()
kosti , v rodine se najde vzdycky nekdo, kdo vi „nejlip“, co Tvoje dite potrebuje. Nezbyva nez se obrnit trpelivost a vse pustit jednim uchem dovnitr a druhym hned ven
Vsak Ty jako mamca vis, co Tomik potrebuje a co je pro nej to nej!!!
A prejem, at je Tomik brzy fit!!
dell , jo, jo, uz prikrmujem, mam malo mlicka, Riky to nestaci, tak nam dr. doporucila prikrmy. Nastesti zeleninka chutna a lzicka i lahvicka nam nedela problem ![]()
Teda Tvuj manzel je na ranu
Tak on dovcu nestravi s vami, ale v lese
Tak to mi fakt hlava nebere. Kdyz to vidim, tak uz se na toho myho chlapa nezlobim, ze se parkrat tydne toula nekde po kseftikach ![]()
Jo a na tvarickach mame taky krupicku a taky na cele. Rekla bych, ze je to od zimni cepicky. Mazu Vrchlabskou a vetsinou do rana zmizi a druhy den se zase udela - je to vecny boj ![]()
A ty vase miry jsou jako 4.mesicni? Nebo budete mit jeste nejake nove? ![]()
Anduli , urcite to bude v poho. Verim, ze to je jen nejaka blbuska, co se Ti snazi zkazit predvanocni cas
Moc moc drzime palecky!!!
Elu , super, zej Tobiskovi lip!!
Zeleninku se snazi mdavat kazdy den. Obcas se nezadari, kdyz nekde cestujem. Davala jsem ji odpoledne, ale Riky se mi v noci dost budila - asi ji to tlacilo ve strivkach. Ted testuju dopoledni podavani a uvidim, jak to dopadne ![]()
Jinak jsme si uz myslela, ze jsem nasla „uspavadlo“. Koupili jsme Sunar, Riky ho dostala v 19hod a vzbudila se az rano v pul sesty. Tak jsem jasala…predcasne..uz zase se budime nekolikrat za noc
Ani pokracovani mleko od Hippu nemelo zadny efekt.
O kasi jsme premyslela, ale kamaradka mi rikala, ze jeji mala po ni mela vzdy strasnou zizen a bolelo ji brisko. Tak ja uz fakt nevim ![]()
Jinak jo, uz jsme dost casto ve velke vane. Vanicka nam je dost knop a Riky se nelibi, ze je tam stisnena
Ve velke vane se ji libi a kdyz ji vyndam, tak si pekne stezuje ![]()
Vcera jsme testli koupani s Riky. Tatka se uvolil a ve vane s ni pekne blbnul
Ja jsem jistila a pak susila, mazala atd…na to si tatka porad nejak netroufa ![]()
Leni , Riky prikryvam, ikdyz je v pytli. Mame v loznici tak 18st a obleceny jen overalek a ponozky. Takze bych rekla, ze jen v tom pytli by ji byla zima. Jo a pacinky mame skoro porad ledove, ale to je tim, ze je ma porad vystrcene ![]()
S dokrmovanim Ti poradi dr. a taky sama brzy na vse prijdes, az se o to zacnes zajimat
Zalezi na tom, co budete moct. My muzem mlecnou kasi (jeste jsem ji nedavala) a zeleninku postupne zkousim vsechnu. Zatim bez vetsich problemu - jen jednou nam nejak nesedl spenat s bramborem. A asi nejvic nam chutnaji zeleninky od Hippu. Doma jsem jeste nic nevarila…trosku se bojim, ze bych to neudelala dobre a navic jsou ty hotove sklenicky taaak pohodlne ![]()
Vigantol kapem 1 kapku denne a Kanavit 1× mesicne - vzdy 28. , ma ta na oslavu dlasiho mesice
Jo a ten Vigantol taky obcas zapomenu ![]()
Adus , mrzi me, ze mate takove trapeni. Drzm palecky, at brzy najdete to prave, co na 100% zabere!!!
Jinak je super, ze budete dal vanickovat.
Zuzi , Vojtik se taky nauci si hrat sam. Riky ted uz zvladne treba pul hodinky a v lepsich dnech i hodinu
Mame to tak 2tydny, jinak jsme predtim taky porad nekde chodily
No a byla jsem taky macecha…uz poznam, jestli ji neco trapi nebo se jen vzteka, takze jsem ji nechala na dece se vztekat. Asi pak pochopila, ze s tim nepochodi, tak se uz neni lina se natahnout pro jinou hracku ![]()
princeznicko , gratulka k dobre KO!!!
Noni , teda Ty jsi ale drak
Takovyho cukrovicka, to peces pro nas vsechny? ![]()
No vic cteni a reagovani je dneska nad moje sily ![]()
Tatka slibil, ze bude zitra varit, tak snad me Riky necha jit chvilku na PC a dokoncim to ![]()
Preji vsem klidnou dobrou noc a posilam
mimiskum ![]()
Ahojky,tak koukám,že už všichni chystají Vánoce
,
no my taky-tak nějak v poklidu.
Máťa je konečně ve školce-zabraly kapky na alergii-popravdě bych radši,aby měl jen obyčejnou rýmu,ale co se dá dělat.Po novém roce musíme na alergologii.
Tobík je zatím jakž takž v pohodě.
Dnes jdeme na besídku do školky,tak jsem zvědavá.
Leni-Tobík mi vypije 180-210ml mléka,ale podle mě tak vypijou i kojením-oni si prostě vezmou-mají už větší tah,tak si během chvilky vezmou co je potřeba
Jednou víc jednou míň.Teď měl Tobík taky dny kdy vypil sotva 60ml po třech hodinách a pak zase dobrý a pije svojí dávku.
Duši-já jsem Tobíkovi kaši zkoušela,ale po hodině měl hrozný hlad,že jsem mu nakonec dala mléko.
Většinou mu dávám mléko kolem půlnoci a tak do těch šesti vydrží.
Jinak tedy už tři dny nekojíme vůbec-začal úplně stávkovat a odmítá-nechce se vůbec přisát.
Anduli-držím palečky ať jsi brzy o.k.!!!
Much-to je dobře,že je manžel v pořádku.Auto sice mrzí,ale je to auto,že ![]()
Aduš-držte se!!!-musí to být náročné.
Tak já se jdu chystat ven.Mějte se krásně.papa
Zuzi, to je mazec, hnusnej takle před vánoci - ještě si budeš dělat starosti,,a zbytečně se stresovat achjo
- ale to nic nebude,,prostě maj růstový spurťáky,,jinak si to neumím vysvětlit. Ale u nás už 4-5 tejdnů… ![]()
já jdu ve čtvrtek na KO,,taxem taky zvědavá,,,nic se nemění,,scénář stále stejný - minuta, dvě z každého prsu a řev, že je modrej a bez dechu…jsem unavená,,,a dnes dostal dvakrát přes hubu.(néé, že na mně pošlete sociálku
-jen mu švihnu lehce přes tvář dvěma prsty, aby se zklinil-hysterák jeden)
ELU:dík za uklidnění,,třeba fakt mu to stačí,,že když už je „větší“,,vytáhne rychlejc víc. Ale mně to nedá spát - zvlášť po poslední kontrole u Dr - prý že mám víc kojit,,,aby víc přibíral a ono je to ještě HORŠÍ! ![]()
DUŠI: dík za odpověď,,vy se máte, že máte v ložnici jen 18st.Tak to má být. Nám nejde vypnout v obýváku topení,,jinak po celém bytě vypnu na noc - a stejně máme v ložnici 22-23st.(hnus, budím se mokrá, zpocená-mám zlozvyk, že neusnu, pokud nemám peřinu až na hlavu-pozůstatky z dětství, kdy sem se bála upírů,hahaah - to jen pro odlehčení)
tak pa,,hysteráček usnul po prořvaném koju,,,jdu si dát kafe a zklidnit se.
PS: nedošly vám na mail „andělská prasátka“ z kofoly??to je nádhera-napíšete zprávu a pošlete a prasátko to srandovním hlasem přeříká adresátovi ![]()