0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.12.08 13:09

a ZUZI: jak ten dokrm budeš dávat jako třeba jednou denně místo jednoho koja bude nutrilon??? nebo odstříkáš a přidáš do toho nutri???(už se pídím po informacích,,od kontroly u Dr nečekám nic dobrého.)

nooo, stejně sme dobré,,že sme vydržely kojit tak dlouho(některé z nás do 3 měs,,některé do 4 měs,,některé budete kojákovat do roka,,haha)-když vidím, že některé maminy ztratí mlíko v 2týdnech třeba,,tak sem tím chtěla říct, že sme vydržely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
16.12.08 13:46

Ahoj holky,
jsem tu jen na skok…jdee za chvilku s bobkm na vítání občánků.
Je mi líto Leni a Zuz že vám broučci zlobí při koju …ale příkrmy nejsou žádná katastrofa - držím palce aby jste to zvládly

Aduš - myslím s tou vyrážkou na vás

Elu - psala jsem Ti už minulý týden SZ ohledně obchůdku, mám tam vyhlídnuto…ale nevím zda by se to stihlo do ježíška…kdyžtak bych Ti odpoledne brnkla - nechci ale opruzovat

jinak se mi včera povedlo Tomíka konečně vyfotit v divočácké náladě - on jinak jak viděl foták nebo kameru, všeho nechal a zajímal se jen o ty přístroje…tak jsem to dala do galerky - škoda že se nezadařilo minulý týden, když jsem dělala kalendář,…to by byly fotky

…jo a zase mám obdbí, že je furt u prsu - v noci 5 vstávacích akcí - u mě tedy poutze přehození Tomíka od jednoho prsu k druhému…ale stejně opruz - vůbec nevím kolik váží nebo jak přibírá.....no uvidíme

musím letět - až dorazím dočtu vás pořádně …ted to bylo jen tak letem světem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.08 14:00

kOSTI, TAK AŤ SE VÍTÁNÍ PODAŘÍ !!!! bude se vám to líbit. :D že je TOmík furt u prsu,,závidím hahaha.(kéž by chtěl i ten můj nezbeda)
jdu juknout do galéérije :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.12.08 14:55

Kuk!
tak my jsme zpět z druhého cvíča a bylo to supr! Ve své věkové kategorii Emi vydržela celou lekci, bylo to příjemné, se zpíváním, malými míčky, něco v náručí, něco na míči, něco na karimošce a moc příjemná cvičitelka, hned si brala kontakt, že mi pošle říkadla a písničky (byla jsem celkem mimo, pamatuju si jen pekař peče housky …), byla tam spousta nápadů (třeba na bavlněné rukavici našité barevné pentličky na konečky prstíků a když jsme tu rukavici na:,–(ili a třepotali prstíčkama tak ty pentličky nádherně vlály …) a na závěr byla baby-masáž nožiček :wink: ..... taky jsem získala spoustu inspirace, jak blbnout s malou aaaa ..... už se těšíme na příště :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.12.08 15:24

Zuzi - to mě mrzí, že nepřibýváte, zrovna jsem Ti chtěla napsat, jaký je Vojtík na fotkách roztomilec :wink: snad se vám vyhnou nějaké rozsáhlé vyšetřovačky a věřím, že brzo přibývat budete :wink:
a Leni ať se Tomík taky brzo umoudří … to vztekání a odtrhávání známe taky, ale pak zas Emís pije pěkně a když ne, tak v noci to vždycky nějak dožene … teplou ložnici nezávidím, my jsme ze začátku trochu víc vytápěli kvůli malé a hnusně se nám spalo, teď jsme se vrátili k našim obvyklým 18C, máme teplé peřinky a Emi teplý váček a všem se nám hezky spinká … je blbé, že to nemůžete regulovat …
Kosti - ať se vám vítání vydaří … veselé fotky jsou príma … ale i na těch vážných to Tomáškovi sluší … já se taky musím k Emi plížit a zoomovat, jinak nás zajímá hlavně foťák nebo kamera … hlavně když kamerujeme a je nějaká akce s hračkama, tak jak Emi zpozoruje kameru, hned utichne a je po akci …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
16.12.08 18:49
:?:

Příspěvek upraven 20.06.14 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.12.08 20:24

Zuzi - no pěkná potvůrka je to Vojtidlo :wink: … tak ať už se umoudří …

já měla donedávna radost, že se nám hezky vyhýbají nachlazení … a taky na nás došlo, nic strašnýho, občas pšíkne, ale dvě noci teď byla docela zahleněná, tak jsme odsávaly … no sice jen dvakrát a nic moc to nebylo, ale Emís je z toho docela vykulená :roll: :lol: … to je z toho cvíča, ty viry tam mezi dětma hezky kolují …

jo a holky co máte velký mimi - Elu, Dell, Magdi, Helli - používáte už někdo plínky 4-ky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.08 21:49

Zuzi, to je lump vychytralej!!!!
Much,,jejda 4ky pleny? trojky jsou do 9 kil, ne??? :wink: -jak tak koukám dle váhového přírůstku Tomíka, my je budem mít do roka hahaha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.12.08 22:24

jé Leni, gratulka Tomíkovi ke 4m! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
16.12.08 22:57

Leni-gratulujeme ke 4.měsíci!!!

Much-já už jsem čtyřky koupila-máme huggies a ty jsou od 8-14kg(Máťa je nosil v roce :roll: :D ) a už je začínám dávat.Mám ještě půlku balíku trojek,takže je musím spotřebovat,ale na noc dávám 4.

Kosti-já jsem od tebe nic nedostala :?
Teď už by bohužel objednávka nestihla přijít.
Jaké bylo vítáníTobík jak vidí foťák nebo telefon,tak je taky u vytržení a dělá děsný obličeje :D

Začal hrozně slintat-slintá snad od narození :roll: :D ,ale tohle je fakt děs.Byla jsem dnes na besídce u Máti ve školce a byla jsem celá mokrá od Tobíka :lol:
Tam to vůbec dopadlo-Michal se mnou nemohl jít,protože nám onemocněla prodavačka,tak byl v obchodě on.Besídka byla moc hezká až dojemná,ale pak to začalo-Máťa chtěl jít na trampolínu,ale bylo tam hrozně dětí a další čekaly a já pospíchala pryč(Máťovi jsem to řekla dopředu,že hned po besídce odcházíme).Ale Máťa začal,že nepůjde a nechtěl se oblékat…do toho začal hrozně plakat Tobík,protože už byl unavený a všichni se na nás dívali.Asi půl hodiny jsme se vypravovali pryč.No hrůza :roll:

Kluci už oba spí,tak jdu do hajan.Mějte se hezky a ať vám mimísci hezky papají

Leni uvidíte jak dopadnete u Dr.-jinak Nutrilon nebo jiná sušená mléka se nesmí přidávat do odstříkaného mléka(jestli jsi to myslela tak,že se odměrky sušeného mléka přidají do odstříkaného mléka).Ale ty jsi to asi myslela jestli se může přidat do umělého mléka odtříkané,že?

Tak dobrou-já už asi plácám páté přes deváté,tak se omlouvám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.08 08:04

ahojky, dík ke gratulce,,jojo 4 měsíce= to se nezdá!!!!
ELU: tak jste šli z besídky se „zpěvem“ domů co? :wink:
jojo já to tak myslela, jako mateřské přidat do toho „zředěného“ umělého mléka, ne odměrku suchého namíchat do MM :D :D
slintálkové= my už dáváme bryndáček-když sedí v sedajdě nebo ho chováme,,,jinak by to nešlo.Všechno mokré.
pleny 4ky: ty jo to je peněz, co?? je to sprosté, čím jsou děti větší,,tím méně plen daj do balíku,,(a já přebaluju například VÍC, než když byl novorozenec)
tak papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
17.12.08 08:21

Ahojky maminky
holky chtěla sem se zeptat dávali ste příkrmy hned od 4měsíce??? já bych ráda zkusila dát Zdeněčkovi něco dobrého ale nevím jesli už bych mohla.. všude na těch přesnídávkách píšou od ukončeného 4měsíce:( tak ted nevím… už si nepamatuju kdy sem začínala dávat příkrmy Stánovi:(
Už nám totiš naše mlíčko nestačí takže sme na umělé což oto ale ráda bych mu dala i něco jiného a už proto že nás trápí velká zácpa tak sem chtěla nákou švestkovou přesnídávku.. co myslí¨te???? nebo máte něco jiného na zácpu?? trápí to taky někoho z vás??
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
17.12.08 09:30

Ahojky,tak jsem zase naštvaná na Michala kvůli obchodu.No to je jedno-já ani nemám sílu o tom mluvit a jsem pak ještě víc naštvaná.Ach jo.

Jaji-gratulujeme ke čtyřem měsícům.Dnes máte ukončený 4.měsíc,takže můžeš klidně dát něco od ukončeného 4. jestli nekojíš.I když já už také nekojím a doktorka mi řekla,že až od půl roka-nevím sice proč,ale neřeším to-udělat mléko je jednodušší.. :D A krmeního si pak ještě užiju…

Dneska máme rehabilitaci-zajímalo by mě jak dlouho tam budeme chodit-připadá mi to zbytečné-stejně necvičíme a oni nás chválí jak jsme šikovní :roll:

Mějte se hezy.Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
17.12.08 09:49
:?:

Příspěvek upraven 20.06.14 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
17.12.08 10:44

Jůů, holky, jak tak čtu, co máte za problémy s kojením, tak valím bulvy… 8O Já teda musím zaklepat, ale my máme kojení v pohodě, žádný problém, mlíčka mám pořád dost, Niky je zdatný savec, většinou pije tak 5-10 minut, no spíš těch 5 a je spokojený, občas mi při kojení pláče, tak po 2 minutách pití začne se kroutit, takže ho asi bolí bříško, ale já mu to prso pořád nutím nebo ho dám odříhnout a pak znova prso do pusy a většinou teda pije ještě dalších 5 minut. No, ale někdy se mi brutálně poblije, takže je asi přepitý.. :roll: Jo, holky stává se vám, že jak se vám v průběhu kojení prcek pustí prsa, tak to mlíčko mu postříká tvářičku? :) NIkymu se to občas stane, tak mu to prso musím bleskurychle vrazit zpátky do pusiny, jinak je všechno mokré postříkané… A přibírá pěkně, takže zatím budem pokračovat normálně v kojení až do půl roku…

Jak už tu informovala Leňa, tak ta bulka nic není prý, říkal dr., že je to něco tukového a podkožního, tak jsem se uklidnila. Ale v únoru mě čeká na 99% ta konizace, což nemám teda moc radost, ale to už bude mít Nikys půl roku, takže už bude moct dostat nějaký příkrm a po té operaci prý nebudu moct kojit tak 10 hodin, takže to budeme muset nějak zvládnout, snad se prcek sám neodstaví, když nebude mít těch pár hodinek prso, to bych fakt nerada, když nám to tak hezky jde… :( A ten zákrok provedou prý ambulantně, že tam nebudu muset ani ležet, ale půjdu ten den domů, jen budu muset chodit u nás časteji na kontroly, aby to moc nekrvácelo..

Ale co, ted nad tím přemýšlet nebudu, chci si užít klidné Vánoce, už se hrozně těším!

:wink: Včera dorazil dřevěný domeček, co jsme objednávali Mišce, tak jsme ho večer tajně s taťkou složili a hráli si s ním asi hodinu, pak jsme se málem pohádali,když jsme se nemohli shodnout, jak a kam umístíme nábyteček, hihihi… :lol: Takže kdyby to Míšu nebavilo, tak si s tím vyhrajem my.. :lol:

Elu, ty nervy ve školce znám moc dobře, ráno Míša protestuje, nechce se jí vstávat, ale odpoledne se jí ze školky taky nechce, malý mi dole před školkou řve, já zpocená naháním Míšu po šatně, aby už se KONEČNĚ začala oblíkat a nezdržovala, no, je to náročné… :lol:

Ale Nikoušek je moje zlatíčko milované, je tak hodňoučký, až je to k nevíře, už jsem s ním stihla napéct 6 druhů cukroví + perníčky, vydrží i hodinu a půl v sedačce sedět a čučet, občas zabékne, tak mu vrazím dudlíka nebo nějakou hračku a je zas půl hodiny klid… je to prostě miláček.. Ale v noci je to trošku horší, jsou noci, kdy se budí tak po 3-4 hodinách, takže kojím tak 1-2× za noc, ale občas -jako třeba dnes - se potom od půlnoci budil pořád a kroutil se, asi zase bříško, tak byl nakvartýrovaný u mě v pelechu a já jsem mu vždycky jen v polospánku vrazila dudlíka a zase byl půlhodiny v pohodě a takhle až do 7.. :roll:

JO, už jsem to psala Lence, tak to napíšu i vám - objevila jsem v lékárně super tělové mlíčko na atopickou a jinou ekzematickou pokožku, jmenuje se to Leciderm od Altermedu, stojí to asi 140Kč 200 ml a je úžasné, malý měl minulý týden úplně olezlé tvářičky, suché, vypadalo to fakt jako atopík, tak mi lékárnice dala vzorek tohoto a malému to do druhého dne úplně zmizelo, tak jsem ho pak šla koupit a ted ho tím namažu od hlavy až k patě a je úplně hlaďoučky a bez poskvrnky.. :lol: I ta krupička na nožkách nám zmizela, nebyla sice vidět, ale byla cítit na dotek, ted má nožky úplně hladké. :wink:

Chtěla jsem toho tolik napsat, ale už si na nic nevzpomínám.. :oops: Až si vzpomenu, co jsem eště chtěla, tak písnu.. :lol: Jdu piplat vosí hnízda, dokud malý spí, jsem ho šoupla na balkon, snad vydrží aspon 3 hodiny… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí