OČR - jak se vyplácí?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
OCR je za kalendářní dny. A kdo to OCR měl napsaný a kolik dni? Z toho co píšeš to nejde poznat. Jinak placených je prvních 9 kalendářních dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Cenarius napsané bylo
očr na syna a uplatňoval ho jenom manžel. V podstatě byl s ním doma za
těch 21 dní každé úterý a čtvrtek, takže šest dní. Ale zaplacené
dostal jen první tří dny. Mysleli jsme, že když na tiskopis vypíše dny,
tak se všechny vyplatí, když se vlezou do těch devíti dní
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Cenarius napsané bylo očr na syna a uplatňoval ho jenom manžel. V podstatě byl s ním doma za těch 21 dní každé úterý a čtvrtek, takže šest dní. Ale zaplacené dostal jen první tří dny. Mysleli jsme, že když na tiskopis vypíše dny, tak se všechny vyplatí, když se vlezou do těch devíti dní
To jste mysleli špatně, je placených jen prvních 9 kalendářních dnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@j.a.n.i1 hmm, tak to jsme
si to zavařili, nemáme tam ani víkendy nic… Fakt jen ty tři dny To kdybych věděla, tak to naplánujeme
asi jinak…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 hmm, tak to jsme si to zavařili, nemáme tam ani víkendy nic… Fakt jen ty tři dnyTo kdybych věděla, tak to naplánujeme asi jinak…
To jo. Dostal ty 3 všední dny co měl v těch prvních 9 dnech. Měl si tam ještě dopsat víkendy. Příště už budete vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Bohužel tohle nemá sociální správa/ministerstvo moc podchycené. Nárok
je jen na prvních 9 dní. Takže aktivní rodič, který to nějak spytlíkuje
s hlídáním na začátku nemoci a reálně potřebuje čerpat OČR až od
pozdějšího data je na tom bit.
Jedině se pak domlouvat s Dr. na vypisování pozdějšího dne vzniku OČR a
podobně.
Můžeš zkusit dát podnět Maláčové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Svistice vůbec to
právě nechápu, v čem je jako rozdíl Naopak většina rodičů dostane proplacený
i víkend, který ani neodpracují… Asi ji napíšu ať mi to odůvodní
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:Špatně jste vyplnili formulář a uvedli, že jste pracovali i víkendy. Je to tam takové zmatené. Já jsem to jednou takhle po dohodě se socialkou opravovala, paní mi sama volala, že to mám asi špatně. Vy už ale máte platbu zpracovanou, asi s tím už nepůjde nic udělat. Ale zkus to.
@Svistice vůbec to právě nechápu, v čem je jako rozdílNaopak většina rodičů dostane proplacený i víkend, který ani neodpracují… Asi ji napíšu ať mi to odůvodní
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@nozu My to právě vyplnili dle skutečné situace a dostali zaplacené jen tři dny, protože ostatní dny byly až po 9. kalendářním dni… Ale když je dítě nemocné týden, lékař napíše OČR od pondělí do pondělí a sociálka vyplatí i víkend, ikdyž rodič nepracoval o víkendu - to se přece dozadu nevypisuje?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@nozu My to právě vyplnili dle skutečné situace a dostali zaplacené jen tři dny, protože ostatní dny byly až po 9. kalendářním dni… Ale když je dítě nemocné týden, lékař napíše OČR od pondělí do pondělí a sociálka vyplatí i víkend, ikdyž rodič nepracoval o víkendu - to se přece dozadu nevypisuje?
Ano, platí se 9 kalendářnich dní i když rodič o víkendu nepracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Podle mě jste to vyplnili špatně. Já v tom také udělala chybu. Musí se tam vyplňovat, že o víkendu o to dítě pečuješ. Pravděpodobně jste vyplnili, že jste pracovali např od středy do dalšího pondělí. Ale mělo být od středy do pátku a pak v pondělí. To je jen příklad. A nebo se spletli na úřadě a nebo je to správné a na víc nemáte nárok. Těžko říct, když nevidíme, co jste vyplnili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Očr - zavření školky, 1. měsíc v práci
Dobrý den, chci se zeptat z čeho manželce vypočítají dávku na Očr. Situace je taková, že k 31.1. ji skončil rodicak (4 roky) a od 1.2.21 nastoupila do zaměstnání na hlavní pracovní poměr do fabriky. Od pondělí 1.3.21 bude muset zůstat doma na Očr z důvodu uzavření školky. Před rodicakem byla normálně také zaměstnaná, ale v jiné fabrice. Tzn. že momentálně má odpracovaný jen 1 měsíc - únor. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Raduss9 Nebyli by lepsi, abys sel na OCR ted ty? Jinak je velmi pravdepodobne, ze ji vyhodi jeste ve zkusebce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Ocr kdy doložit
- Šel vám vytisknout tiskopis na OČR i přes mobil?
- Zavřené školky, kdo vystaví očr?
- Jde přejít (pozastavit) z nemocenské na OČR ?
- Výpočet OČR u zkráceného úvazku a zároveň výpověď
- Konec zkušební doby a OČR
- Nemocenská a pak OČR
Holky, určitě máte zkušenost. Jak se vyplácí OČR? Syn byl nemocný tři týdny, manžel ho hlídal šest dní v průběhu těch tří týdnů (ostatní dny jsem byla na HO já) a dnes došlo očr a máme zaplacené 3 dny
To se jako počítají kalendářní dny? Pak,
ale nedává smysl kolonka, kde se vypisují dny, kdy manžel nebyl v práci
Děkuji