Školní potřeby do 1. třídy (škola)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shadowbabe
4.5.22 20:41

Škola to jistě zavčasu pošle, počkej aj s batohem a botama. Děcka se vytáhnou ve většině případů. Stačí pak klíďo v létě :palec: Jinak dcera má Topgal batoh + pouzdro, výbavu komplet z e-shopu www. activacek. cz a pantofle sem pak brala myslím v CCC. Dostanou ještě aj něco pak první školní den, teda aspoň tady u nás :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4.5.22 21:28

Dobrý den, mám dotaz… Dnes syn v družině při fotbale rozbil spoluzakovi brýle míčem… Jsem povinná brýle zaplatit? Myslím si že při fotbale by mít brýle neměl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
4.5.22 21:39
@Svistice píše:
Akorát aktovku, případně penál (otázka, zda bude piucce stačit jednopatrový, naše vyžaduje i nezakladní barvy pastelek, takže se dítě do jednopatraku nevylezlo a Ježíšek musel prinest nový patrovy). Zbytek až podle seznamu.
U nás chtějí místo pytle na tělocvik látkovou tašku s uchy, pytlík na přezůvky nevyužijí vůbec, mají skříňky. :nevim:

To je vtipný. Nám učitelky kladly na srdce, že děti mají mít jen základní barvy a jednozipový penál, aby omezily dotazy, kterou modrou mám použít a aby to děti v tom penálu nehledaly až do přestávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
4.5.22 21:41
@Slůně 123 píše:
Dobrý den, mám dotaz… Dnes syn v družině při fotbale rozbil spoluzakovi brýle míčem… Jsem povinná brýle zaplatit? Myslím si že při fotbale by mít brýle neměl :think:

Jako když nevidíš bez brýlí, tak asi musíš cvičit s brýlemi :nevim: Jinak by škola měla mít pojistku, ale nevím, jestli se to na to vztahuje. Každopádně já bych kontaktovala poškozené a ředitele a domluvila se s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.5.22 21:47
@Sovička 00 píše:
Já právě teď koupila aktovku a tak mě hned napadlo kupovat další věci do té školy.
A vůbec nemám ponětí co kupovat. A vůbec nevím kdy nám dá škola papír co koupit. Takže by jsem chtěla koupit něco předem.
Mám první dítě který jde do školy a nic o tom nevím tak se raději ptám.

obvykle se v cervnu konaji tridni schuzky, kde se vse potrebne dozvis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.5.22 05:35
@Slůně 123 píše:
Dobrý den, mám dotaz… Dnes syn v družině při fotbale rozbil spoluzakovi brýle míčem… Jsem povinná brýle zaplatit? Myslím si že při fotbale by mít brýle neměl :think:

My dětem při rizikových aktivitách v družině brýle nařizujeme sundat, pokud by šlo o dítě, které bez brýlí vidí hodně špatně, tak by se takových aktivit nemělo vůbec účastnit, měla by se hledat alternativa.
Všechny děti, které mají brýle, mají moderní, jak rodiče sami říkají, skoro nerozbitná skla, vypadají jak z plastu. Škola je pojištěna, pokud by se i přesto něco stalo, rodič jiného dítěte by to hradit neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
5.5.22 05:51
@Sovička 00 píše:
Dobrý den.
Teď v září jde můj syn do první třídy a tak by jsme chtěli začít kupovat potřeby do první třídy.
A tak mě zajímá co vše tak dítě do té první třídy potřebuje..
Chtěly by jsem koupit jen základ dokud škola nám nedá papír co vše potřebuje ale nevím kdy nám to škola dá takže by jsem se chtěla vás zeptat co tak dítě potřebuje děkuji

Já bych počkala, až co ti řeknou ve škole. Taky jsem horlivě nakupovala předem a půlka z toho mi tu zůstala, ale ono se to časem snad upotřebí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.22 06:58
@Zuzaja píše:
To je vtipný. Nám učitelky kladly na srdce, že děti mají mít jen základní barvy a jednozipový penál, aby omezily dotazy, kterou modrou mám použít a aby to děti v tom penálu nehledaly až do přestávky.

U prvního dítěte učitelka doporučovala etuji.
U druhého dítěte jiná učitelka trvá na oranžové, růžové, světle i tmavě zelené… a protože paní učitelka řekla, dítě si to nenechá vymluvit a tyhle barvičky tam prostě v tom penále musí mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.5.22 07:03
@smutný.smajlík píše:
Taky mam letos prvnacku. Jupiiii jeej :mrgreen:

A krome nakupu aktovky (uz mame vybrano) zatim nic neplanuji. Obleceni/boty/lahev na vodu a box na svacu/penal atd. Budu kupovat tesne pred. Koncem prazdnin.

Jinak az v zari podle seznamu a pozadavku.

Jeden seznam tedy uz mame. Tam napriklad chteji vylozene anilinove vodove barvy, voskovky jedine kohinor… Atd. Ale jeste nevime zda se dostala.. Takze tak :D

Jakože když bude mít v penále voskovky Wax tak dostane poznámku a bude klečet v koutě? Ženský nebuďte z toho tak připo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.5.22 07:11
@Bubla Bůčková píše:
Jakože když bude mít v penále voskovky Wax tak dostane poznámku a bude klečet v koutě? Ženský nebuďte z toho tak připo… :mrgreen:

Ono je to formulováno jako doporučení, ale maminky z toho rády dělají kovbojku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.22 07:13
@Slůně 123 píše:

Škola by měla mít pojistku.
Nicméně já bych třeba v případě potřeby zkusila uplatnit naši pojistku na blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.22 07:15
@Bubla Bůčková píše:
Jakože když bude mít v penále voskovky Wax tak dostane poznámku a bude klečet v koutě? Ženský nebuďte z toho tak připo… :mrgreen:

Každý srpen/září se najde tlupa maminek, co řeší podepisování každé pastelky a nákup jarmile, protože paní učitelka řekla… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.22 09:40

@Svistice už je to vyřešené… Nic platit nebudeme.. Rodiče chlapce mají mít ve škole papír ohledně brýlí při sportu… To nemají takže si opravu brýlí hradí sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
5.5.22 11:22
@Slůně 123 píše:
@Svistice už je to vyřešené… Nic platit nebudeme.. Rodiče chlapce mají mít ve škole papír ohledně brýlí při sportu… To nemají takže si opravu brýlí hradí sami

Coz neznamena, ze to nemohou chtit po vas, to znamena ppuze to, ze se z toho chce vykroutit skola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.5.22 11:43

@Slůně 123 nemá škola nějakou pojistku?

Pokud to dítě bez brýlí nevidí, těžko nebude mít brýle. S rodiči dítěte jste komunikovali?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin