14m nechce spát, uspavani trvá i hodinu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nebrat k TV. Když má jít večer spát má mít větší klid nez třeba odpoledne. Pokud to jde mít v té místnosti žaluzie, roletu aby se dalo zatemnit okno. Zaměřit se na to jak spí přes den? Zda není moc unavený/prespaly. Jestli nemá moc sladkého (sušenky, ovoce, přesnídávky sladká pití) a to hlavně v podvečer…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Když byl/je s dcerou problém při uspávání a trvá to víc jak 20 min, není dostatečně unavená. Má necelé 2 roky, od miminka jsem hleděla na její bdělá okna a když začal být/je problém s uspáváním, znamená to, že prostě vydrží dele, natahuje bdělá okna. Zkuste o o 15-30 min nechat déle vzhůru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zkoušíš dávat spát na břicho? Naše dítě to zaručeně uklidní. Vždy se mrmlá, zazvedá hlavu a pak usne. Na břichu se všeobecně uklidní i dospělý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Za me je to taky nedostatecna unava. Kdyz ditko neni unavene, „nasilim“
ho neuspis. Pak to trva hodiny.
Doporucuju kouknout na cas ranniho a odpoledniho vstavani. U nas se ted chodi
spat na noc az ve 22, coz je na prd, ale urcite lepsi ji mit dyl u knizek,
serialu atd nez ji od 20 hodin hladit, houpat a aktivne uspavat. V tech
22 lehne a spi (PS ma za par dni 2 roky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ahoj, nám malý vecer nikdy neusne hned po jidle (ať už je to mléko nebo něco jineho). Nejspíš mu jídlo dodá energii a je pak ještě nejmíň hodinu aktivní. A taky čím je starší (teď 18m), tím déle trvá, než se unavi a je zralý na spaní (teď vydrží tak 5 hodin, a to je fakt hodně aktivni).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Otazka mimo tema - vecer davate flasku v posteli. To uz pak necistite zuby? Zubarka nas na to upozornovala hned pri 1.prohlidce, at si na to davame pozor. Dcera v pyzamku vypije mlicko na gauci v obyvaku, pak vycistime zoubky a odchazime do pokojicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Radu nemám. 16 měsíců a dělá to samé. Poskakuje po postelich ode zdi ke zdi, směje se, kouše staršího a mě. Přitom vidím, že je unavený. Jsem těhotná a je to zatraceně únavné. pul roku jsem ho dávala usnout do kočárku v pololeže, tak žádný problém, ale neumi usínat na volno bez pripoutani 😔. Teď uspaval manžel, ani nevím jak… Starší takové problémy neměl, lehl a do 5 minut spal..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Kdy ho dáváš spát? Jak dlouho a kdy spí přes den? Kdy rano vstává? Tak zřejmě ho hlavně dáváš brzo. Navíc teď určitě jak je větší tak vydrží dyl bdely, ten spanek se pořád mění. Jak víš, že mu nedají spát rostoucí zoubky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@LucEm píše:
Nebrat k TV. Když má jít večer spát má mít větší klid nez třeba odpoledne. Pokud to jde mít v té místnosti žaluzie, roletu aby se dalo zatemnit okno. Zaměřit se na to jak spí přes den? Zda není moc unavený/prespaly. Jestli nemá moc sladkého (sušenky, ovoce, přesnídávky sladká pití) a to hlavně v podvečer…
Jak říkám, TV přes den nevidí vůbec a večer pouze výjimečně, když
už není k uspani, to mu vadit nebude určitě. To není „spouštěč“.
V pokojicku má žaluzie i závěs a ty zatahuji a je v „predspankovem
režimu“ pokaždé pulhodiny, než jde spinkat. A co se týká cukru,
nedostává nic, pije fenyklovy čaj a čistou vodu, ovoce jako banán, jablko
apod má naposledy k odpo svačině cca v půl 4, a jinak max kukuřičné
krupky, ale i ty mu dávám velmi sporadicky, tedy třeba i několik dní ne a
pak max 3 za den, když třeba nestíhám jídlo, aby se zabavil zuzlanim a
nebo, když hodně „jeci“ v kocare, tak cestou domů… Takže to také
není důvod. Jediné, co by připadalo v úvahu je denní spánek, ale
myslím, že ten má v odstupu cca 3-4 hodiny a spinkat chodí, když začne
sudlat očička…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@K.D.P. píše:
Když byl/je s dcerou problém při uspávání a trvá to víc jak 20 min, není dostatečně unavená. Má necelé 2 roky, od miminka jsem hleděla na její bdělá okna a když začal být/je problém s uspáváním, znamená to, že prostě vydrží dele, natahuje bdělá okna. Zkuste o o 15-30 min nechat déle vzhůru.
Bdela okna, já nejdřív myslela, že sledujete „oka“ a pak mi to
nedávalo smyl…
My jsme právě interval nedávno prodloužili… Odpo spánek 13-15, +-…
Není to vždy stejné a večeru měl 19, ted má 19:30 a někdy vyloženě
usíná už v půl 7 u hraní si, ale pak za míříme na přípravu do
postýlky dříve, aby se nepretahoval a vyjde to vždy stejně… V 20h
ještě nespí, včera usnul až v půl 9 a to zmoulal očka už v půl
7.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Malineka píše:
Zkoušíš dávat spát na břicho? Naše dítě to zaručeně uklidní. Vždy se mrmlá, zazvedá hlavu a pak usne. Na břichu se všeobecně uklidní i dospělý.
Na bříško se otáčí sám od sebe automaticky, hned jak lehne a dopije
mlíčko. Většinou je „na čtyřech“ nebo dělá „komín“ vystrkuje
zadek… Až kdy usíná, pomalu si klesá na bříško. Ale jinak než na
bříšku nespí.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@P.petru píše:
Za me je to taky nedostatecna unava. Kdyz ditko neni unavene, „nasilim“ ho neuspis. Pak to trva hodiny.
Doporucuju kouknout na cas ranniho a odpoledniho vstavani. U nas se ted chodi spat na noc az ve 22, coz je na prd, ale urcite lepsi ji mit dyl u knizek, serialu atd nez ji od 20 hodin hladit, houpat a aktivne uspavat. V tech 22 lehne a spi(PS ma za par dni 2 roky)
To pravé dost sleduji, sleduji únavu, pořád odpocitavam časy, jak dlouho
spinkal a po jaké době… Kdy mohu očekávat únavu. Ale již jsem psala
výše, začne zmoulat očka, to by znamenalo únavu a ospalost. Tak se jdeme
urychleně chystat spinkat. Jinak máme ten rituál s půl hodinovým klidem
před spinkanim… On ale takhle vyvádí v obou případech… Pochopila bych
to při usínání „na povel“, ale když to dělá i v okamžiku, kdy je
vyloženě unavený…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Xela17 píše:
Ahoj, nám malý vecer nikdy neusne hned po jidle (ať už je to mléko nebo něco jineho). Nejspíš mu jídlo dodá energii a je pak ještě nejmíň hodinu aktivní. A taky čím je starší (teď 18m), tím déle trvá, než se unavi a je zralý na spaní (teď vydrží tak 5 hodin, a to je fakt hodně aktivni).
Bože… Tak zkusím upravit to mlicko, třeba to bude k něčemu…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Dlouhý let s 22m dítětem
- Krvácení 14 dní v kuse po nasazení HA - Azalia
- Vrácení zboží h&m
- Nechci být těhotná, mám si pro jistotu koupit Postinor?
- Chodíme spát každý sám…
- Jídelníček pro 9m kojence
- Zjisti mi lékař pohlaví ve 14 tt?
- Miluje milenku, ale nechce odejít
Ahoj maminky, mám zásadní problém s uspavanim 14m syna. První rok mi usinal v náručí u flašky, já ho nechala odrihnout a uložila do postýlky. Někdy mi na rameni usnul, jindy tak napůl… Teď asi měsíc dávám flašku v postýlce, po vypití mu dám dudlík on usne v minimu případech. Většinou je živý, jak po poledním spánku. Vůbec tomu nerozumím. Zkoušeli jsme ho nechat vyplakat, ale on bude plakat i 3/4 hodiny, někdy jej musím ukolebat v náručí. Což už je trochu složité, má téměř 11kg. Jindy mi dojde trpělivost a ačkoliv TV u nás doma hraje pouze pokud u toho není prcek, (takže přes den vůbec), vezmu ho do obýváku a kouká mi v náručí, držím ho „svazaneho“ mýma rukama, aby se nehybal, neskákal, tichonce mu zpívám a tak po půl hodině ho nesu do postýlky… Ale tohle vůbec nechci praktikovat. Dříve jsme ho uhladili, usnul u Ukolébavky nebo u pusteneho medvěda, (taková ta hračka, co hraje melodie a svítí…) Ale dnes už na něj nic z toho neplatí…

V zásadě by mi to nevadilo, kdyby to nebylo tak vyčerpávající.
A k tomu plánujeme miminko, já si ale takovýhle kolotoč večer co večer nedovedu představit v už tak unavnem těhotenství, natož se 2 dětmi…
Jak jste řešily nebo řešíte vy?