14měsíční a zápach z úst

Anonymní
12.3.13 23:55

14m zápach z úst

Ahoj holky.. už nevím co si mám myslet nebo jestli to nějak řešit?? :think: prostě mu cca od 6 měsíců smrdí z pusinky… ze začátku jsem to cítila jen já, ale je to čím dál horší. první zuby měl až v 9 měsících. zuby čistíme vodou a kartáčkem, ale vůbec to nepomůže… nevím jestli to může být dudlíkem? nejhorší je to po spaní.. ale kolikrát mu tak smrdí i po jídle… smrdí mu i ručičky, když si je poslintá, skoro jako by je měl počůraný… fuj.. poslední týden to je síla… nemocnej není!!! ale čím to je? proč to je? co s tím? může to být tím, že má ty dudlíky a pije furt z flašky (kaučuk)?
pak jsem četla něco o cukrovce… je fakt, že začal hodně pít :think: ale to by se snad projevilo i jinak než žízní a zápachem z úst? na kontrolu máme jít za měsíc… ale teď nevím, jestli ho nemám jít ukázat… :think: nebo spíš čichnout :| doktorce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4029
13.3.13 00:04
@Anonymní píše: …pak jsem četla něco o cukrovce… je fakt, že začal hodně pít :think: ale to by se snad projevilo i jinak než žízní a zápachem z úst? na kontrolu máme jít za měsíc… ale teď nevím, jestli ho nemám jít ukázat… :think: nebo spíš čichnout :| doktorce

Při diabetes může být dech cítit po acetonu (odklakovač) a pocit žízně je také příznakem. Může mít také něco se žaludkem, potažmo celým trávicím ústrojím - jícen, dvanácterník… návštěvu doktorky bych neodkládala a trvala na odběru krve. Gastro problémy se dají docela dobře léčit antibiotiky (jde li o zánět a nikoliv fyziologické problémy). Prckem může mít třeba i nedokonale vyvinutou jícnovou záklopku. Musíš k MUDr., neodkládej to, ať mu pak není zbytečně zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
13.3.13 00:05

Zkusila bych nejdřív nasadit zubní pastu, jestli se to nezlepší. Stačí jenom slabounce omáznout kartáček, plivat nejspíš ještě neumí, tak aby toho nespolykal moc.
Cukrovka se taky může takhle projevit, ale není to myslím tak časté. A co to znamená, že začal hodně pít? Víc než dva litry denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
13.3.13 00:06
:kytka:

Příspěvek upraven 24.03.13 v 21:49

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.13 00:08

@mocca tak to by sedělo… strašně trpí na to, když není říhnutej a je citlivej na žaludek… ale než, že by mu páchlo z úst mi příjde, že mu smrdí sliny?? 8o 8o že má přecitlivělej žaludek vím, ale jestli má něco špatně vyvynuté? 8o sakra… snad nás teda někam pošle :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.13 00:11

@Immortalkova to protože v těch 6m to bylo necítitelné pro ostatní… a až teď je to cítit i pro jiné… střídá se to… není mu tak cítit furt… někdy hooodně někdy skoro ne :nevim: až dneska mi manžel říkal, proč mu je tak cítit z pusy… :zed: jinak jsem to přikládala za vinu dudlíku :think:

• Citovat
  • Upravit
4029
13.3.13 00:20
@Anonymní píše:
@mocca tak to by sedělo… strašně trpí na to, když není říhnutej a je citlivej na žaludek… ale než, že by mu páchlo z úst mi příjde, že mu smrdí sliny?? 8o 8o že má přecitlivělej žaludek vím, ale jestli má něco špatně vyvynuté? 8o sakra… snad nás teda někam pošle :think:

Může mít např. oslabenou žaludeční stěnu - naleptanou sliznici, dělá to např. Helicobakter (bakterie). Bříško je citlivější po jídle, bývá i nafouklé. Zní to strašlivě, ale není to tragédie :hug: Zrovna toto se snadno potvrdí odběrem a spraví antib. na 14 dní. Taky ty mandle můžou být, ale to mi přijde brzy na takového mrňouska, u dětí v předškolním věku zlobí mnohem častěji nosní mandle. Anebo pak skutečně ten, jícen, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.13 00:27

@mocca od narození trápí na to říhání… v noci se mi budí a křicí, bolestivě… někdy to nejde ven a pak se mrská celou noc… když sní moc sladkého, tak zvrací, že se mu překyselí žaludek asi.. ve 3 měsících bral biogaia kapky na střeva a pomohly… tak jsem si říkala, že by to snad neměl být nějakej zase vnitřní problém… má pupeční kýlu.. ale to s tím asi nesouvisí :nevim:
ale je hrozný, že musím 14 měsíčního v noci říhat, jako malé mimino… než začal lozit, tak i po každém jídle…a běda, jak dostal napít čehokoliv a nezvedla jsem ho… takže je možný, že má nějak posunutej žaludek nebo já nevím :zed: ale asi by to chtělo prověřit, ať vím na čem jsme

• Citovat
  • Upravit
6956
13.3.13 06:22

Jejda tak s nim hden zajdi k dr a vsechno tohle ji rekni, at se chudak uz netrapi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.3.13 06:39

Mladymu taky smrdelo z pusy po angine, mudra rekla „udelame vyter“, ale nez jsem na nej dosla, preslo to. Jinak samozreme po spani je to normalni. Dudliky bych teda sterilizovala alespon jednou tydne.

no ale jestli takhle desne krka, tak ma nejspis podrazdeny krk a muze mu tam klidne nejaka bakterie bydlet. Samolecba by byla helicidem 10mg/d ve dvou davkach, ale radeji bych zasla k dr, at o tom vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.3.13 07:58

Já bych tipovala reflux, u dětí může způsobovat i zápach z úst, který se při nasazení léčby ztratí. Krkání je též jedním z příznaků. Určitě bych co nejdříve navštívila lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
13.3.13 12:56

Ahoj. Můj bývalý spolužák ze střední školy trpěl zápachem z úst od malička a zjistili mu něco s jícnem ale nic vážného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí