2letá a zas špatně chodí

14598
1.1.12 22:39

2 letá a zas špatně chodí

Ahoj holky,

potřebuji radu.

V 1 roce mi malá při chlzi kolem nábytku začala vytáčet levou nohu špičkou dovnitř a někdy ji za sebou táhla. V 15 m jsem byli na neurologii, dr řekla, že je to OK.

Letos na pozdim - 1 a 3/4 roku po obutí zimních botek (zkoušeli sjem troje a stále totéž) začala nožičky vytáčet znova, teď víc levou míň pravou a zas tahá špičku za sebou. A ne jen, když je v botách, ale o bosky. :zed:

Dneska jsme jí zkusila obout doma lehké tenisky z CCC opačně - levou na pravou, pravou na levou a kupodivu od 1 kroků chodila normálně, nevytáčela špičky, zvedala pěkně nohy..... Vím, že toto byla běžná praxe naších maminek a babiček. Je to tak stále? nebo už se ví, že je to špatně? :think:

Máte nějaké zkušenosti???

Objednání na neurolku je tak nejdřív na 3 měs. čekání. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
1.1.12 22:45

já jsem takhle dávala klárce bačkůrky taky (poradily mi to tety v jesličkách, protože mi vtáčela špičky dovnitř). a ještě bych doporučila na doma sandálky s pevnou vysokou patou. jinak jí se takhle zhoršila chůze i ve 4 letech loni v zimě z levných sněhulí :,( dávala jsem jí chůzi do kupy až do konce léta (pomocí kotníčkových kožených sandálů) a letos jsme investovali do pořádných bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
2.1.12 07:37

Kamárádce poradila dr. dávat botky doma naopak, takže se to asi dělá, i když mi to přijde zvláštní. A doteď její malá (5,5) nosí místo bačkor vysoké pevné sandálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
2.1.12 09:53

Já bych zkusila dětskou rehabilitaci nebo ortopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
2.1.12 11:23
Petra8a píše:

Ortopedka pošle na neurolku, jako mám v plánu tam jít, ale ty 2-3 měs. na kdy dostaneme termín už můžu zkusit pro to něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
2.1.12 12:12
Markit.Hl píše:
Petra8a píše:
Ortopedka pošle na neurolku, jako mám v plánu tam jít, ale ty 2-3 měs. na kdy dostaneme termín už můžu zkusit pro to něco dělat.

Aha, tak to jsem nevěděla. Jsem myslela, že vám alespoň předepíše ortopedické vložky. Aby se to dál nezhoršovalo. Ono i na tu dětskou rehabilitaci jsou šílený termíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí