2 roky a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1539
24.1.14 13:04

Náš starší začal až po druhým roce, doktor se akorát ptal, jestli rozumí a to rozuměl moc dobře. Všechno si vyjednal, ukázal a bylo to. Pak jsme byli měsíc na chatě s prarodičema sestřenicema, spustil během týdne a od tý doby pusu nezavře :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
24.1.14 13:08

Já ma strašně zlé svědomí, že nemám na ní tolik casu, táta se ji věnuje mnohem více, ale: mám ještě 4 měsíční mimco, když tu není uklizeno jak před návštěvou, tak je rev.. tak vlastně jen kojim a kokosim mimco nebo uklizim a že je co, když malá ma nudu… Kojim.. vyhrabane květináče, vyskladnena lednice, vyhrabany kočičí záchod, toaletak po celém bytě… Hrnce, poklice všude.. drobky.. asi znáte, velmi me to štve… Jestli mám tak dvě hodiny za celý den, ani ji neuspavam já, ale táta… Ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
24.1.14 13:15

@MarieOVMUC naprosto te chapu, starsimu je 25 mesicu, rekne prd a mladsimu je pul roku. Takze doma kolotoc. Ja jsem si ale nechala napsat doporuceni na foniatrii a psychologii. Neco se mi na tom nasem klukovi nezda. Proste instinkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.1.14 13:17

@MarieOVMUC hele klid… Dvouleťáka bych neřešila, nejdřív v těch třech letech… :nevim: pokud tě to uklidní, někam zajděte, ale osobně mi to dřív přijde zbytečný… Můj starší prcek nemluví, mladší dvou a půl letej řekne v podstatě to samý co starší ve 4 a půl.. :zed: Rok chodíme na logopedii, snažíme se jak pitomci a výsledek žádnej… Všechny vyšetření má v normě… :nevim: :zed: Z toho jsem už fakt na prášky… Logopedka mu teď už změnila diagnozu na vývojovou dysfázii, v únoru jdeme ještě k jiné, tak jsem zvědavá, jestli to potvrdí nebo vyvrátí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
24.1.14 13:51

@handulinda já bych rada zašla, ale bojím se, že v současné době je nevysetritelna. Ona se boji cizích lidí, stydí se, zasune se uplne ke me do noh a nehne sw a pisti… Na druhy svátek vanocni jsme byli u mého táty, skoro hodinu brecela a nepustila se me, pak už byla jako doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
27.1.14 11:10

Holky já mám také chlapečka má rok a 10 měsíců a také se pořád bojím, že moc nemluví, pořád říká jen „mama, tata, baba, deda, ham, mňam, haf, mňou a tam“ a to je veškerá jeho konverzace.Ale když mu něco řeknu ať mi podá tak to všemu rozumí, tak budu čekat snad se to po druhých narozeninách zlepší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.1.14 11:25

@ruklik Užívej si poslední měsíce klidu. Dcera se víc rozmluvila ve 2 letech a 3 měsících. Teď o 2 měsíce později tu pusu nezavře. Už ráno na nočníku si zpívá Šla Nanynka do zelí. Že syn nemluví, má svůj důvod. Energii vkládá na něco jiného. Ta moje cácorka se třeba zajímala o písmena od 18 měsíců. Až znala skoro všechna, začal se její mozek orientovat na mluvení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.1.14 11:27

Našemu je 15 měsíců a neumí zatím ani máma a táta je ve fázi svahilštiny, tedy zvuky z něj vycházejí ale nikdo jim nerozumí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
31.5.14 19:19

Ahoj holky moje mala bude mit v cervenci 2 roky a krome par slovicek nechce mluvit. mele sice od rana do vecera ale jen brble. na vsechno co ji reknu reaguje i jak delaji nektery zviratka vi a kdyz ji reknu podej mi to nebo to tak to donese a jinak je fakt chytra ale mluvit se ji vubec nechce. Ja si z toho teda nic nedelam a davam ji cas protoze nejde brat deti jednim metrem. ona treba ruckovala v postylce uz od 7 mesicu ale chodit se naucila az v 15m. ale vcera me vytocil tchan ze mi rekl jestli nebude mit treba vadu reci :pocitac: ze az pojedeme do cech ze s ni mam zajit na logopedii :cert: me to prijde za prve brzo a zadruhe bydlime v Anglii a tak si myslim ze v te reci ma proste zmatek :nevim: poradte prosim… jak rikam me to divny neprijde vubec ze jeste nemluvi ale od vcerejska me to neda klidu co mi rekl… myslite ze je to divny?? nebo to chce jen cas??? vim ze kluci byvaji s mluvenim opozdenejsi ale je to holka tak nevim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
31.5.14 19:24

@Emmicka2012 Mám kluka, bude mít dva v září a kromě máma, táta, bába, děda, teta, bác, tam, mňam mňam, hají, zvířátek, boba (bobek), bábo (bábovička) neříká nic, neřeš tchána, má čas. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
31.5.14 19:26

Zdravím, moje mala bude mít 2 roky za měsíc a taky řekne jen pár slov, ale všemu rozumí, taky jsem z toho byla nesvá, ale byla jsem sní na neurologii, kvůli jinému problému a bylo mi řečeno, že do třech let má ještě dost času, že to přijde. A je pravda, že se to dost zlepšuje, ještě tak měsíc zpátky to byla opravdu bída, teď už i začíná dost opakovat :D, takže se neboj, holky se rozmluví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
31.5.14 19:31

Kliiiid. Ve dvou letech jsou u dětí velké rozdíly. Nikdo minimálně do 3let nic neřeší. Pokud říká aspoň něco a rozumí co se po ní chce a komunikuje, tak rozumový vývoj je v pořádku. Můj starší byl na tom podobně, jenže u něj žádná změna nenastala ani do tří let, takže pak nastoupily vyšetření, od 3let a 8m logopedie..teď má čerstvě 4, má teda diagnostikovaný opožděný vývoj řeči, ale toť vše. Je to dáno geneticky a pomalejším dozráváním CNS. Teď během 2měsíců se strašně rozkecal, má velkou slovní zásobu, kecá celý den, jen neumí dost hlásek, takže porozumění je těžší, ale pracujem na to. Do školy bude úplně v pohodě.
Mladšímu je 26měsíců, říká zvířátka, tam, tak, děda, baba, mama, tata, Dan, mňam, ham apod. Věty ani omylem. Nechávám ho, vím že stejně nic nezmůžu, dítě má určitý vývoj a mezi 2 a 3rokem se nic speciálního dělat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
31.5.14 19:47

@Emmicka2012 tak jestli na ni mluvíte česky i v angličtině, tak se nediv. Je toho na ni moc, obecně tyhle děti začínají mluvit později, protože v tom mají zmatek. Rozumí, ale neví, jak mluvit. Dejte jí čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
31.5.14 19:52

@Emmicka2012 buď v klidu a na tchána se vyprdni, syn začal mluvit až po druhým roce, když jsme byli o prázdninách s babi a dědou na chatě a sám se rozhodl, že mluvit začne. Teď pusu nezavře a padají z něj neskutečný hlášky :mrgreen: Doktor se vždycky jen ptal, jestli rozumí, a to rozuměl moc dobře, takže nic neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
31.5.14 20:06

@Emmicka2012 máme to stejny, 3 jazyky pomotaný, tak si mele svoji vlastní řečí. Tchan at si jde na logopedii sám :cert:
Pokud žijete v cizině, ma cas než se rozkecá. Syn od kolegyně si takhle počkal do 4 let a pak začal rovnou polsky, anglicky a švédsky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí