4 mesice prvni prikrm a vyvoj

297
3.4.22 15:50

4 mesice prvni prikrm a vyvoj

Ahoj maminky,

chci vas poprosit o rady, zkusenosti atd. Mam mimimko nyni mela 4 mesice a zaciname tedy s prikrmy. Jinak je na UM, pije 150ml, nikdy neodmitne ani nerekne ze ma malo. Ted druhy den jsem davala prikrm, vcera snedla par lzicek a dokrmila jsem plnou davkou mlika. Dneska jsem mela pripraveno 60ml prikrmu, snedla vse, zapila 10ml cajiku a mliko uz jsem ji nedavala, chvili knourala a pak se hned uklidnila. Ale u ni nikdy nepoznam kdy ma hlad, ale kdyz ji jidlo dam nikdy neodmitne.

Tapu v tom jak ji tedy krmit, kolik je vlastne plna davka prikrmu, abych uz nemusela dokrmovat. A kdyz dneska spapala tolik+ cajik, tak jsem ji mela dat jeste 80ml mlicka (tedy dopocitat do tech 150ml)?

Pres den jedu po 3 hodinach, v noci nebud a nechavam spat, ani tak rano nerve hlady, jen si v postylce povida. Mate to nekdo taky tak?

Jeste se chci zeptat co umi vase 4m miminka, vim ze porovnavat se nema, ale prece jen. Mala si prohlizi rucicky, cuca si je, pro to co ji podam se obema rucickama natahuje, strka do pusinky, usmiva se, zvatla, piska, asi 2× se zasmala nahlas. Hrazdicka ji bere jak kdy, kolikrat pod ni jen lezi a kouka. Jinak jeste neobjevila nozicky, zveda je malo, na brisku se po hrackach nenatahuje, neotaci se ani na bok. Tak si rikam, jestli to neni malo, kdyz vidim tabulky, tak me to znervoznuje.

Moc dekuji za odpovedi, rady a podporu. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
3.4.22 15:55

Ja mam 5 mesicni, ale davam prikrm a mlika zatim tech 150ml furt, nekdy 120 jen v dalsim krmeni. Je to furt jen prikrm a dokud toho nesnedi tolik, tak si myslim, ze je dobry mliko nechavat. Ale u nas kdyz nema dost, tak je strsnej rev, takze ja to poznam. Kazdopadne 60ml presnidavky a jeste jen zelenina bez masa a trochu caje - musi bejt hladova, fakt, dej ji najist, tohle ji rozhodne stacit nemuze.

Jinak nase je lina, nema rada bejt na brichu, takze se taky jeste neotaci, umi na bok v klidu, ale na bricho se ji nechce. Na 4 mesicich se teda smala hodne hlasite uz casto, ale ona se zacala smat nahlas dost brzo a na ruce mi prijde taky sikovna. Kazdopadne, neres to, je furt malá, tohle by mela hlidat doktorka hlavne, jestli vam nic nerekla, byla bych v klidu. Vsak kazdy dite je jinak rychly a dela pokroky v jiny cas. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
3.4.22 16:05

Klid

Tak jak krmíte si myslím, že je to ok. Akorát nezapomínejte na tekutiny. S prvním příkrmem by vaše malá měla dostat i tekutiny, ideálně čistá voda nebo neslazený čaj. Mimina mají malinkatý žaludek. Takže sní pár lžiček, pak nechtějí a za půl hoďky si zase dají.
Prostě ji krmte, co se do ní vejde. A podle čeho se řídit? Podle růstu a váhy. Roste do délky? Nehubne? Tak krmíte správně.
Takže buďte v klidu. Myslím, že to děláte dobře.
A co se týče psychomotorického vývoje, tak ta vaše je úplně normální. Nedělejte si starosti.

Nám syn začal všechno dělat o několik týdnů dřív, ale bylo to jen proto, že jsme museli cvičit Vojtovku. Prostě byl trénovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4501
3.4.22 16:17

Dcera mi po zavedení příkrmů snědla kolem 60g a dopila se 60 - 90 ml UM. UM vypije jednou 100 ml, podruhé zase 140 ml.
Teď (7 měsíců) mi jí kolem 100 - 120 g příkrmu a zkouším dávat zapít vodou. Někdy si dá pár loků, jindy nechce zase vůbec a nedostala bych do ní vodu a ani UM.
Takže bych řekla, že je to velice individuální. Jinak se mi ani přes den o UM nehlásí, takže jí automaticky chystám po 2,5 - 3 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
3.4.22 17:04

Ahoj dala bych ji dojist tím mlékem určitě, zatím s prikrmem začínáš a sní málo, takže ji nabídni a uvidíš co ještě vypije :) Jinak ten čaj je k ničemu, opravdu stačí nabídnou převařená voda, na začátku si stejně vždycky jen cucne, je to o tom aby si zvykla postupně.. S tím vývojem buď fakt v klidu já myslím, že jste v pohodě a kdyby byla pozadu, řekne ti doktorka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 09:20

Voda

Ahoj jsme plne na UM. Od kdy miminku davat vodu? Stejne tepla jako mlicko ma bejt nebo nemusi? Kolik a jak casto? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
10923
5.4.22 10:03
@Anonymní píše:
Ahoj jsme plne na UM. Od kdy miminku davat vodu? Stejne tepla jako mlicko ma bejt nebo nemusi? Kolik a jak casto? Dekuji

Se zavedenim prikrmu. Vodu davam normalni teplotu, naleju z lednice a necham v pokojové teplote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.22 18:45

Od kdy zacit prikrmy

Ahoj, sem asi mimo. Ale prosim vas s kamarádkou se nemuzeme shodnout kdy je ukonceny 4.mesic a 5.mesic? Me dite se narodilo 12.1 a chceme začít od ukonceneho 4.m a kamaradky 9.12 a chce zacit od ukonceneho 5.m. pocita se to jako v těhotenství? Nebo od 12.1do 12.2,12.3…dekuji :lol:

• Citovat
  • Upravit
10923
13.4.22 19:11
@Anonymní píše:
Ahoj, sem asi mimo. Ale prosim vas s kamarádkou se nemuzeme shodnout kdy je ukonceny 4.mesic a 5.mesic? Me dite se narodilo 12.1 a chceme začít od ukonceneho 4.m a kamaradky 9.12 a chce zacit od ukonceneho 5.m. pocita se to jako v těhotenství? Nebo od 12.1do 12.2,12.3…dekuji :lol:

Ukonceny 4. mesic je v den, kdy mu budou 4 mesice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65326
13.4.22 19:26
@DandátkoP píše:
Ukonceny 4. mesic je v den, kdy mu budou 4 mesice. :)

fakt? To je divné, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
13.4.22 19:49
@vokishka píše:
fakt? To je divné, ne.

Ne neni. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.22 20:04

@DandátkoP kamaradka mi to rika stejne.. tak ja nevim me to logiku nedava :)

• Citovat
  • Upravit
65326
13.4.22 20:08
@Anonymní píše:
@DandátkoP kamaradka mi to rika stejne.. tak ja nevim me to logiku nedava :)

mně taky ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
13.4.22 20:11
@Anonymní píše:
@DandátkoP kamaradka mi to rika stejne.. tak ja nevim me to logiku nedava :)

a přesto to logické je, když se dítě narodí tak prožívá svůj první měsíc na světě ne? nebo jak by to dle Vaší logiky bylo, nultý měsíc?… asi jako když máte první dekádu života tak je to 0-10… takze ukončený 4. měsíc je ve chvíli kdy to dtě prožilo 4 měsíce na světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.22 20:11

@vokishka asi se teda budu muset zeptat u doktorky :D :? Budu za blb*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat