5letý kluk a lékař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9006
27.4.15 14:08

@Kakika tak to ovsem bude boj, to si ani neumim prestavit jak to udelam a udrzim ho tam takovou dobu v klidu, doufam, ze ji napadne se podivat do krku az nakonec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.4.15 14:10

@Lili každej je jinej, ale to co jsem teď četla naposledy mi přijde spíš jako vzdor než strach.. a vo žkusit vzít s sebou nějakýho plyšáka, kterého by nejdřív vyšetřila pani doktorka, on ochotně spolupracoval a pak teprve syna?
U mě to u zubaře začlo tím, že jednou vrtal a tak moc to bolelo, až jsem omdlela.. jestli se synovi u doktorky nic špatnýho nestalo, přejde to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.4.15 14:10

@Lili já ti psala o kus výš, že bych se starším k dr. nešla… je to hned pod tím mým dlouhým příspěvkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.4.15 14:11
@Lili píše:
@Kakika tak to ovsem bude boj, to si ani neumim prestavit jak to udelam a udrzim ho tam takovou dobu v klidu, doufam, ze ji napadne se podivat do krku az nakonec

tak jí o to požádej hned na začátku, zda by to bylo možné kouknout až na konec, jinak bude zase vyvádět. Myslím, že v rámci zachování i svého duševního zdraví by to pro ni neměl být problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 14:13

@Kakika jooo ja to prekoukla, diky, taky to tak vidim, ale nekdy to je matkovsky boj, jit ci nejit to ti teda povim :), oni jsou ty deti ve skole dost vynalezave… to uz nemluvim o predpuberte nebo co se to projevuje, ze ho nekdy ani nepoznavam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 14:15

@Kakika ja ji o to samozrejme pozadat muzu, ale co bude asi moc neovlivnim bojim se ze zase dostanu za usi, minule jsem ji taky rikala, ze pekne otevre pusinku i bez drivka no a jak to dopadlo uz vis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 14:16

@Míšáneček plysaka mu vezmu ale nejsem si jista jestli ho dr bude chtit poslouchat u srdicka, abych neletela s plysakem i s drivkem s medvidkama :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.4.15 14:25

@Lili plyšáka a jakékoliv jiné zdržovací taktiky bych ani u dr. nezkoušela. Ani ty medvídky bych nebrala do ordinace, ale mít je třeba v kabele a dát hned po ustrojení, jak vylezete z čekárny. To jsem nedělala ani když byl dětem rok, že bych uplácela přímo v ordinaci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.4.15 14:26

No, já nevím, asi máme extrémně přívětivého doktora, ale to, co tady čtu by u něj vůbec neproběhlo… :nevim: Za prvé si všechny zve na čas - i když dítě onemocní, tak ráno zavolat a domluvit se, protože je lepší čekat doma, než v plné čekárně a prskat na ostatní. Za druhé, v ordinaci chodí v civilu, aby děti neděsil, má tam barevně vymalováno a plno hraček - když mluví s rodičem, kouká, jak si dítě hraje a hodnotí vývoj. Za další, od miminek si s dětmi povídá, vysvětluje, nechá je na všechno sáhnout, aby byly v pohodě a spolupracovaly. A nakonec je vždycky pochválí a můžou si vzít plyšáčka nebo jinou hračku, kterých tam má spoustu na výběr (rodiče pak zase nosí nepotřebné z domova). Vodím tam už tři děti a nikdy nebyl problém, dokonce se těší na hračky, co tam mají. :mrgreen: Já bych tedy jednoznačně hledala jiného doktora. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.4.15 14:33

@Lili tak jí to klidně řekni dopředu, měla by to udělat i pro svuj klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 14:36

@doubledecker tak nase pani doktorka taky chodi v civilu, ma ji barevne vybarvenou, plnou hracek, bonbonu a upoutavacu pozornosti, k detem taky mluvi vlidne a chova se k nim hezky, ale kdyz uz pomerne velke dite si nenecha ani vysvetlit ani heverem ho mily hlasek nedonuti otevrit tu pusinku tak to je pak tezke, on uz breci kdyz tam jde, je presvedceny, ze mu budou odebirat krev, on nesnasi jehly a a jeci a jeci a je tezko zvladatelny tak taky by podle me nezabralo ani kdyby pani doktorka vlezla do site a pohupovala se v ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21882
27.4.15 14:44

Neslo by, aby tam sel s tatinkem, domluvili by se jako velci chlapi, ze prece nebude vyvadet.Na petileteho by to mohlo zabrat. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 14:52

@mado slo, to uz mame vyzkousene, bylo to uplne stejne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.4.15 14:53

@Lili OK, nechtěla jsem se paní dokterky nijak dotknout, jen reaguju na tu plnou čekárnu - to děti dost stresuje, a taky na to, že by si maňáska na ruku nevzala a tak. Prostě mi přišlo, že možná na Vašeho kluka působí netrpělivě, že ten kolotoč už v čekárně mezi spoustou dalších dětí a pak i v ordinaci, kde musí všechno šlapat a odsýpat, ho hodně znejisťuje a pak reaguje tak divoce. Možná se na tom podepisuje už i to, že ty scény vlastně čekáte předem, svým způsobem zrcadlí očekávání. :nevim: Tak jsem si říkala, že změna doktora, kdy by bylo všechno nové, doktor nic nečekal, maminka taky ne a kluk byl zvědavý, by třeba mohlo pomoct. Paní doktorka nemusí být špatná, přesto může být Vašemu klukovi nepříjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 15:02

@doubledecker no musim rict, ze mas pravdu, protoze ja mam z toho des uz tyden, asi to ze me citi a nevim jak to udelat, aby to tak nebylo…asi probehne i nejake to ockovani tak se desim, malej je taky tvrdohlavej a kdyz se spojime takhle to dopada

taky me napadlo jit jinam, jenze mame tam dve doktorky, tahle mi prijde skvela diagnosticka, dost jsme si spolu uzily, mela jsem nedonosene obe deti, jednak mi taky prijde, ze kdyz mu ustoupim nebo tak abych se spravne vyjadrila, ze to pak zase bude i jinde, ve skolce atd, je to taky holky asi trochu tim, ze uz se od malicka projevuje dost jako velitel nebot to vidi doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí