Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mahdalka píše:
On mi spí jen těch 40 min.max.hodinu a v 7 měs. spát za celý den jen 2hod.to by nedal a já taky neOn mi vydrží vzhůru max.ty dvě hodiny, pak se přetáhne a kňourá až to přejde v hroznej hysterák a neni k utišení
Já si za naopak mylela aby měl přes den ty spánky čtyři, dva dopol. a dva odpol. a aby se mi vzbudil večer kolem tý půl 6 - 6,to pak do 20 hod. vydrží. A nebo už má tenhle režim tak naučenej, že ho prostě vyžaduje
no ja jsem pochopila, ze ted ma 3 spanky, ale prave takove rozhazene. Myslela jsem to tak, ze by se mozna dalo odsunovat mu ten prvni dopoledni spanek po troskach tak, aby mel za den dva 2hodinove spanky
Mas ale pravdu, ze 2 hodiny behem dne budou pro nej malo. Mozna zkus pro zacatek ten vecerni posun jak jsem ti psala prve. Fakt po 10-15 minutach ze zacatku. Prodlouzit koupani. Treba mu tam foukat bublifuk, aby se zabavil. Pak masirovat olejickem. Uvidis. Treba to vyjde. A az pak poresit to dopoledni spani.
@Makubisko píše:
@mahdalka já chlapa využiji právě večer - Malej v šest protivnej, ukňouranej… ale na manžela strašně bere - dokáže na něj hodinu koukat a poslouchat (u mě na klíně), a tak vydrží na koupání dýl právě…Jinak já s ním dneska v pět vyrazila ještě ven, s vizí, že ještě zalomí… Hodinu venku, zíval, oči si mnul, ale nezalomil
Tak náš je úplně to samý v bledě modrým. Tuhle odpol. mipal jen od půl 3 do 3,zkusila jsem ho kolem 17 hod. uspat v kočárku a jen řval, prostě neusneChlap chodí domu pozdě, až kolem 20 hod. někdy i pozdějš ![]()
@AniNevim Jo jo, má tři spánky - dva dopol po 40 min. a jeden delší odpol.to spí třeba 1,5-2 hod.ale někdy má ten delší spánek už dopol. a odpol. spí už jen těcch 40 min.
Ve vaně se s ním moc nezdržuju, koupu rychle aby se nenastyd, nedávno měl zánět moč. měchýře a bral atb. Trochu mi vydrží když mi neusne u flašky, to pak kouká se mnou na televizi, válí se, mazlí, hraje si s chrastítkem…
@mahdalka holky jsou večer taky strašně protivný, ale snažíme se je zabavit, odpo už od 16hod nespí a v 19koupání a pak hned usnou bez nějakých lumpáren (o tom co Ella vyvádí v noci pomlčím
)Je to někdy náročný zabavit je obě, ale než pak hysteráky u usínání někdy kolem 21hod, to raděj takto.
@zlobikbobik Takže tobě taky choděj holky spát kolem 19 hod? No já zapomněla napsat, že někdy mi v těch půl 7 večer usne u flašky a spí a když neusne, dám ho do postýlky a on tam ještě tak do čtvrt na 8 lumpačí.
Ta dnes byl budíček v půl 6.Nicméně se mi po dlouhým boji podařilo malýho před půl hodinou upat, počítám že bude spát tak hodinu, možná 1,5 hod. a pak půjde spát ve 20 hod.Jsem zvědavá na zítřejší výsledek, v kolik mi bude vstávat ![]()
@mahdalka
my dneska budiček v 6
(i když nevím, jestli jsem ho jen dřív neslyšela) usnul teď v 5, za chvíli ho vzbudím na večeři… Taky jsem napjatá, co bude ráno… Pokud vstane aspoň v půl sedmý, bude to skoro po 3 měsících zázrak a zítra šupajdo v 5 šlofíka…
Holky, tak u nás to nějak nezabralo a to jsem naa to sázela
V podvečer se mi vzbudil kolem čtvrt na 6,ale byl táááák strašně protivnej, hysteráky, že jsem ho už v 19 hod. musela vykoupat a v půl 8 šel spát, usnul u flašky. Vzbudil se mi na mlíko už v půl 2 a pak zase v půl 5 a to mi už neusnul
Takže katastrofa ![]()
@mahdalka píše:
Holky, tak u nás to nějak nezabralo a to jsem naa to sázelaV podvečer se mi vzbudil kolem čtvrt na 6,ale byl táááák strašně protivnej, hysteráky, že jsem ho už v 19 hod. musela vykoupat a v půl 8 šel spát, usnul u flašky. Vzbudil se mi na mlíko už v půl 2 a pak zase v půl 5 a to mi už neusnul
Takže katastrofa
To je fakt na palicu
u nás dnešní vstávání v 4:30 klasika vůbec nerespektuje že je sobota a můžeme si pospat ![]()
U nás taky nic - ve 4 si začal broukat, pak ještě zalomil, ale ve čtvrt na šest už v plné polní „hej zábavu!“ Zkoušela jsem ho uspat aspoň na půl hodinky, nemluvila, nerozsvěcela, jako že je ještě noc - totální nezájem, v půl sedmý jsem to tedy vzdala
Útěchou mi budiž, že po svačině v půl desátý to zalomil až do oběda ve 12, manžel mě vyhnal spát, ale raději bych spala v kuse dýl než pak chvilku. Hlavně v týdnu to úplně nejde…
Měli jsme jet na víkend někam do penzionu (i s manželovou starší dcerou), ale odvolali jsme to, protože aby pak v jednom pokoji kolem Malýho skákali 3lidi od pěti od rána, tak to neee, to bychom ho v tom ranním probuzení ještě podpořili…
Jinak jsme mu dnes naprosto nevychovně zkusili pustit pohádky - zábava tak na 10 min, pak se začal točit, zpívat, tahat mě za vlasy… prostě vstáváme, mámo!
A už se to u vás nějak změnilo? muj prcek také 7 měsíců se nyní začal budit kolem 3.30,a dneska byl vzhůru do 5.30, v postýlce nechce byt, pořad knoura, tak mi dává v posteli pěknou sodu, tahá mě za vlasy, skrabe, kouše tady
pak teda po dvou hodinách usne, dneska spal do 7h, už se to opakuje několik noci po sobě…tušíte proč?
Tak dnešní ráno děs
včera jsem posunula odpo spaní - na koupání a večeři tedy relativně čilej, doufala jsem, že vydrží spát aspoň do šesti… Ve čtvrt na pět vzhůru, dostal lahev, doufala jsem, že zalomí… Další hodinu a půl pokusy o uspání, zabralo až ježdění v kočárku přes práh v 6, nicméně než jsem stačila zalomil já, knížepán v 6:25 opět ready for the action
![]()
@Ely1979 u nás to trvá od 3,5m, teď tedy skoro 3 měsíce celkem… Každý měsíc zkouším něco vymyslet, bez úspěchu
Jediné, co se mi podařilo, je prodloužení denních spánků z 20min šlofíků na 1,5hod (to ale přičítám i Malého větší aktivitě - už obstojně válí sudy po celém obýváku, což ho dost unaví). Jestli to nebudou u vás zuby - u nás pochybuji, vzhledem k délce ranního buzení a tomu, že první zub se prořízl až tento týden…
Holky, chlap říká že to nejsou asizuby u nás, že to je asiuplněněcojinýho
jen ještě nevíme co ![]()
Včera se mi povedlo dát malýho spát až ve 20 hod. Usnul mi doma v kočárku ještě kolem půl 5 odpol.ale kolem 18 hod.jsem ho musela vzbudit, páč kdybych ho nechala, tak spí bůh ví do kolika, je schopnej i do 22 hod.Dala jsem mu kolem půl 7 kaši a pak před spaním ještě 180 ml mlíka a vzbudil se na mlíko až kolem půl 3,ale ráno byl stejně od půl 6 vzhůru, stejně jako když ho večer uložim v půl 7.Ale má už nějakou dobu nateklou dáseň, tak se mu asi brzy vyklube zub a navíc má rýmu, musíme odsávat a stříkat mořskou vodu. Třeba pak zase bude spát líp, až mu vyleze zub a přestane rýma ![]()