Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky prosím potřebuju radu, malou jsme kojila cca do 3 měsíců, od UM jsem dávala fenyklový čajík. Asi před měsícem mi přestala pít jakoukoliv tekutinu krom UM
At udelam pytlikový detský čaj, granulovaný, různé ovocne ředěné štávy, vodu, proste nechce nic..Te jsou jeste navic vedra a ja si nevim rady..Musela jsem do ní aspon strikackou ´´nalít´´ aby neco vypila, place u toho..
Hned jak vidí něco jineho nez bílé mlíko tak naspuli pusu a nehnu sni
Ráno jsem objevila, že jí vzadu v levo roste stolicka(je uz cíti
t na prst)máme zatím jen spodní dva zoubky, tak me to zarazilo
myslíte ze to muze byt tim?? ![]()
Na pití jsem zkusila dát:obyc flasku, hrneček, brcko..Ale nechytá se
Moc děkuji za rady, uz jsem zoufalá
![]()
A co příkrmy jí dobře?
Mě malá vůbec nechtěla pít do 13měs. Dost jsme s tím bojovaly
dávala jsem jí do příkrmů víc vody, dělala polévky, kaše více ředila.. Ani na lžičce si nevezme?
@werunkaw123 příkrmy taky trochu stavkuje, když o tom tak uvazuju
soustredim se na to piti, ale u prikrmu taky dela ofrky, nakonec je teda sni, ale trva to vecnost:)Tak ji asi musim vice poredit ty polevky, kasi ma na veceri..Na lžičce jsem zkousela a propusti to ven koutkama
Zousela jsem strikacku a tak se mi povedlo do ní dostat asi 15ml
A koupila jsem meloun tam je taky dost vody tak ji to dam na svacu( papa uz mi vsechno vč. rajčat, takže ji to snad nic neudela) ![]()
@Nela89 no vidíš… já jsem taky hodně dávala meloun, rajčata, sálatové okurky… Nabízet nabízet a nabízet ono se to pití jednou zlomí.. Pokud pije UM, a jí ti sic dlouho, ale jí ty příkrmy tak více naředit…
Jednou mi tady maminka poradila zkusit udělat slabší mléko na pití, tak jsem do 210ml dala jen dvě odmerky UM a taky to pila sice to byli boje, ale lepší než nic ![]()
@werunkaw123 jj tzv. šizené mlíčko, včera jsem se taky docetla:) no mam udelane ruzne piti ve trech ruznych hrniccich a lahvich tak budu zkouset:)
Asi to bude i tim ze roste ta stolicka, uplne jsem z toho vykolejena, ze nemame ani vrchni dva a uz toto ![]()
@Nela89 no ona ta stolička jestli je to teda ona moc se mi to nezdá tak může růst i měsíc nebo třeba i déle… Pochybuji, že by vylezla dříve než první zuby
@werunkaw123 no kdyz dam prst doleva na spodni dasen tak uplne vzadu citim tvrde misto jakoby do ctverecku, jako ze to neni rovinka, jako byla u spodnich..tak uvidime co se z toho vyklube..ale na vrchnich prednich ani naznak nejakeho napuchnuti ![]()