Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kaja7: to je parada, ze je vsechno jak ma byt! Jakou prevenci myslis?
@filutka to ti dělá stery jednou za rok, a u mě to bohužel vyšlo ve 34.tt,v tak pokročilém stadiu tehu je to hodně bolestive ![]()
kaja7: tak teď už žádné nepříjemné kontroly
Já teď už neposluju denně, ale když to přijde stojí to za to. ![]()
filutka: ahoj, co všechno budeš pořizovat v lékárně pro mimčo? já přemýšlím jestli si s sebou brát do porodky sabsimplex..ale kdyby mělo mládě problémy s prdíkama tak doufám že mi ho tam snad dají
voyageuse: v lekarne koupim bepanthen, cipky na horecku (sice jsou az od 3.mesice, ale je mi jasne, ze kdyby neco prislo tak v sobotu v noci, kdyz se neda nic sehnat
a ophtalmoseptonex. Ale ten mi v porodce dali, kdyz mel maly zahnisane ocicko. Sabsimplex ani nic podobneho zatim kupovat nebudu, nemyslim si, ze by hned v porodnici zacaly bolesti briska, to az se osidli travici trakt bakteriema..takze to prip. pozdeji.
kaja7, tak to jo, uz jsem si rikala, jestli se delaji nejake nove vysetreni..mne jsou ty stery neprijemne normalne natoz pak v tehotenstvi, to musel byt des..kdy mas termin?
@filutka ahojky,termín jeden 29.8. a druhý 3.9. @savoy neboj,je to prostě nepříjemné, ale nic, co by se nedalo vydržet, a třeba tvůj Dr. počká až po porodu:-)
Ahojky holky tak jak se vam vede zase maji byt vedra
v sobotu jdu na materskou je to neuveritelne jak to rychle uteklo kdyz sem byla nedavno 7tydnu a ted 34+3
je to krasny dnes sem vyprala cestovku tak se pomalu zbalim do porodky co kdyby lepsi je kdyz je clovek pripraveny ![]()
@nikyt ahojky,já jsem tašku včera radši už taky nabalila:-),ty vedra budou zas šílené, dnešek se ještě dal, ale co teď v příštích dnech má přijít… ![]()
Ahojte holky, tak jak přežíváte?
Já jsem dneska začala cvičit s Epino balonkem a byla jsem příjemně překvapená, hned na poprvé se mi podařilo vytlačit na 19,5 cm obvod:-)))) Ale ten tlak byl teda mazec, už si dovedu představit, co mě čeká:-)) Navíc jsem začala šíleně poslíčkovat, bolesti jsou to horší než ty největší MS, co jsem měla a trvají celkem dlouho na můj vkus ![]()
Pijete ten maliník neslazený? Já jsem ho včera dělala z těch listů maliníku a připadal mi strašně hořký, tak jak jsem ho dnes osladila(jen minimum), tak je výborný ![]()
Ahoj holky, to pocasi je fakt des
zitra si taky zabalim tasku, protoze v tech vedrech mam taky poslicky, tak kdyby nahodou..
kaja7: ty jo, ty mas presne terminy jako jsem mela ja v prvnim tehotenstvi ![]()
@kaja7 mně ho manžel objednal… tak jsem zvědavá, až to vyzkoušim.. Bolí to?
@savoy čekala jsem nějakou hroznou bolest, ale vůbec ne, jen ten tlak na konečník je celkem velký, ale žádná hrůza:-)
Holky, netrpely jste v tehu na zanet dásní?? Já naposledy před 10 ti lety a teď mě to strašně překvapilo, najednou mi začaly trochu krvácet:-(, tak jsem nabehla do lékárny a koupila všecko možné, ale zajímalo by mě, jestli s tím nemáte některá zkušenost ![]()
kaja7: nakonec se maly narodil 30.8. to jsem fakt zvedava jak to vyjde tobe
Se zanetem dasni nemam zadne zkusenosti..
Tak jsem dneska vyzehlila vsechny veci na miminko, ted uz jen vyprat kocarek a mam hotovo
Jak pokracujete vy v pripravach?