Alkohol - kolik je moc?

Anonymní
15.11.19 13:10

alkohol - kolik je moc?

Ahojte, vcera jsme meli doma s partnerem debatu o tom, kdy je alkoholu moc a kdy to jeste jde. No moc se na tom neshodneme, protože muj otec je alkoholik a mám trochu jiné meřítko, kadopadne to neznamena, že jsem striktne proti. Vcera mel predvánoční večírek a přisel a že mel jen 4 piva. On pohorsen, kdyz jsem se zatvářila, že 4 mi přijde dost, ale víc jsem to nekomentovala, opilý nebyl. Ráda si večer sednu, dame si s mužem víno, pivo… Máme zaveden jeden den v týdnu, kdy si proste sednem, povídáme a u toho vetšinou padne nejaké to alko. O víkendu zajdem treba na pivo nebo si dame doma. Muž 3× týdne sportuje, takže si pak zajde s klukama na pivko.
Jen me zajímá, jak to máte doma vy? Pijete doma alkohol a zároveň si neprijdete jako alkoholici? Nekdy mi tady v diskusích přijde, že kdo si doma otevře láhev vína nebo večer dá 2 piva, uz je alkoholik…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10251
15.11.19 13:12

4 piva za večer, když to není každý den, mi přijde úplně v klidu. To zvládne lecjaká žena víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
15.11.19 13:15

To je asi individuální ne? Podle toho, kolik toho prostě sneseš :) Já jsem schopna vypít sama na klid sedmičku vína, když mám dobrý den, dám v hospodě 4 piva a funguju. Jsem vysoká a mám výborné spalovaní. Spíš bych řekla, že chodit 7/7 je něco špatně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.11.19 13:18

No, zpucovat mi doma někdo za to, že si na večírku dám lahev vína… 8o
Piju obvykle podle sezony, v létě klidně 5-6× týdně na zahradě skleničku.
V zimě méně, 3-4× týdne.
Trdý tak jednou dvakrát do roka.
Večírek s většim množstvím - tak jeden před Vánoci a pak něco na Silvestra a jedna akce v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.19 13:20

Máš pravdu, řeší se to tu stále. Odpověď je jen jedna - nikde nenajdeš žádné měřítko. Každý má hranici jinde. Někdo, viz má tchýně, se stala alkoholičkou každodenním popíjením skleničky vína. Samozřejmě to každý bagatelizoval, že sklenka kvalitního vína z nikoho přece alkáče neudělá. Ale rychle nám tento omyl na psychiatrii vyvrátili. Alkoholismus je věc rutiny- že dělám tu činnost opakovaně, tak se vytvoří každej návyk, dobrej i špatnej. To, že někdo má tu hranici, že si bude dávat každý den celý život „zdravotní“ štamprličku a alkoholikem se nestane, a někdo, kdo se stane alkoholikem i po blbém pivu/vínu, se nedá dopředu odhadnout - genetika, fyziognomický dispozice, psychika. Jinak 4 piva na mejdanu mi nepřijde nijak moc. Pokud to není každý den, ale byla to jen jednorázová akce, tak mi to přijde v pohodě. Nechtěj vědět, co jsem na vejšce byla schopná za noc vykalit já, jako 22 letá 58kg holka :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
37131
15.11.19 13:21

Jednou za čas 4 piva na nějaké akci jsou v pohodě, bych tolerovala i nějaký tvrdý příležitostně. My si dáme tak jednou do týdne večer víno, přes vánoce průběžně ucucavam vajecnak, v lete si zas dáme pivko někde na zahradce. Když se nepije každý den tak mi sem tam pár skleniček nepřijde jako žádná katastrofa. Otec byl alkoholik, tak celkem vidim ten rozdíl mezi závyslostí a když to člověk nezvládá a tím když si příležitostně něco dá, ale je potom v pohodě

Příspěvek upraven 15.11.19 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.11.19 13:22

Tak ja si dam tolik, abych se necitila opila, nepiju kazdy den a pit nemusim…nevim, to je u me znamka alkoholismu, jako kazde jine zavislosti, kdyz clovek ma pocit, ze musi. Jinak si dam klidne doma (ven uz jsem pit nebyla ani nepamatuji :lol:) a dokonce klidne i sama, navzdory tomu, ze je to pry jista znamka alkoholika :D a neberu to jako problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.19 13:32

Já ho nezpucovala za to, že si dal 4 piva. Ani jsem to nijak nekomentovala, zasmali jsme se tomu. Já spíš ted tak premyslím, co je bezne snesitelná míra a co uz ne. Vím, že kazdý to má jinak a vím, co je to závislost. Na druhou stranu je mezi tím velmi tenká hranice. Tak mě jen zajímalo, jestli bych se nemela nad sebou zamyslet, kdyz doma vypijem láhev vína nebo pivo. A nekdy to je klidne i s tím účelem se proste „opít“

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
15.11.19 13:39

Pokud nepije 4 piva každý den, tak mi to příjde na večírku úplně v pohodě. Každý případ je jiný. Alkoholik nutně nemusí být zlity do nemoty. Znám ženu, co pije, každý den, ale nikdy není opilá. Problém je v tom, že nevydrží nepít, MUSÍ si dát i kdyby měla pít na lavičce z petky. A to je to, kde už je problém - když si člověk prostě musí dát, i když jen trochu.

• Citovat
  • Upravit
2144
15.11.19 13:40
@Anonymní píše:
Já ho nezpucovala za to, že si dal 4 piva. Ani jsem to nijak nekomentovala, zasmali jsme se tomu. Já spíš ted tak premyslím, co je bezne snesitelná míra a co uz ne. Vím, že kazdý to má jinak a vím, co je to závislost. Na druhou stranu je mezi tím velmi tenká hranice. Tak mě jen zajímalo, jestli bych se nemela nad sebou zamyslet, kdyz doma vypijem láhev vína nebo pivo. A nekdy to je klidne i s tím účelem se proste „opít“

Poslechni si rozhovor s Nešporem v DVTV, tohle tam hodně probírají, co je ještě míra a co nadmíra. Ale odpověď na to žádná není, jak sám říká. Vždycky je to risk. Jediná jistota je nepít. Někdo si bude dávat dvě decky denně a třeba ho ani nenapadne nad tím extra přemýšlet. A celkově společnost se nad tím taky většinou moc nepozastaví. Takže nelze zodpovědět ani to, zda UŽ by ses nad sebou měla zamejšlet. Tím, že pijeme opakovaně - jednou za víkend na mejdanu, nebo 2× týdně po fitku, nebo cokoliv jinýho, tím už to samozřejmě vždycky a všichni trochu pokoušíme. U někoho se to zvrtne i z mála, u někoho nezvrtne ani z hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20898
15.11.19 13:40
@Anonymní píše:
Já ho nezpucovala za to, že si dal 4 piva. Ani jsem to nijak nekomentovala, zasmali jsme se tomu.

A hnedka v prvním máte:

@Anonymní píše:
On pohorsen, kdyz jsem se zatvářila, že 4 mi přijde dost

Tak jak to teda bylo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
15.11.19 13:45

Tak 4 piva na chlapa na vánočním večírku jsou za mě srandovní k řešení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.11.19 13:46
@Anonymní píše:
Ahojte, vcera jsme meli doma s partnerem debatu o tom, kdy je alkoholu moc a kdy to jeste jde. No moc se na tom neshodneme, protože muj otec je alkoholik a mám trochu jiné meřítko, kadopadne to neznamena, že jsem striktne proti. Vcera mel predvánoční večírek a přisel a že mel jen 4 piva. On pohorsen, kdyz jsem se zatvářila, že 4 mi přijde dost, ale víc jsem to nekomentovala, opilý nebyl. Ráda si večer sednu, dame si s mužem víno, pivo… Máme zaveden jeden den v týdnu, kdy si proste sednem, povídáme a u toho vetšinou padne nejaké to alko. O víkendu zajdem treba na pivo nebo si dame doma. Muž 3× týdne sportuje, takže si pak zajde s klukama na pivko.
Jen me zajímá, jak to máte doma vy? Pijete doma alkohol a zároveň si neprijdete jako alkoholici? Nekdy mi tady v diskusích přijde, že kdo si doma otevře láhev vína nebo večer dá 2 piva, uz je alkoholik…

Nárazovka dobrý. Denně 4 už by bylo moc. Pivo po sportu je zdravé, ale dala bych jen jedno malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.11.19 13:49

To je pořád dokola tady…
Pijeme téměř každej večer - pivo, víno, cider nebo dva panáky tvrdýho. Nejsme alkoholici.
A dát si někde 4 piva jednou za čas je podle mě úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20898
15.11.19 13:56
@cverunka píše:
Tak 4 piva na chlapa na vánočním večírku jsou za mě srandovní k řešení :mrgreen:

Si taky říkám. 4 piva jsou jen takové lehké rozklusání na startu, aby se tělo připravilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí