Angína - jít znovu k lékaři?

Anonymní
23.5.17 18:57

Angína - jít znovu k lékaři?

Ahoj všichni - obracím se na vás s dotazem.
Manžel se ve čtvrtek vrátil z práce a nebylo mu dobře. Do rána bolest v krku a hodně oteklé uzliny na krku. Vyrazil tedy k lékaři a verdikt byl angína. Dostal penicilin a šel domů. Během víkendu se po užívání antibiotik situace nezlepšila. V pondělí šel tedy znovu k lékaři - dostal nějakou injekci a nová antibiotika (nevím název, ale jsou to tři pilule á 24 hod). Dnes bere druhý den a příznaky angíny jako bolest v krku již ustoupily, ale celkově je ko. Bolí ho nohy, že skoro nevstane z postele, motá se mu hlava a celkově mu tedy není nic moc.
Může to být ještě reakce na prodělanou nemoc nebo již něco jiného? Máme ještě počkat nebo zítra znovu navštívit lékaře?
Uvidíme ještě, jak mu bude ráno, ale pokud by to bylo stejné, tak osobně bych se asi přikláněla k opakované návštěvě lékaře.
Prosím nechat anonym - díky

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

2740
23.5.17 19:02

Pokud se na návštěvu lékaře necítí, může mu zkusit zavolat a probrat s ním problém telefonicky. Můžou se dohodnout, jestli se situace lepší, nebo je nutné lékaře navštívit. Obvyklé je, že antibiotika zabírají 3 den, takže je unáhlené dělat druhý den od změny antibiotik nějaké závěry.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
362
23.5.17 19:42

No ono když stonají chlapi, co si budeme povídat :mrgreen: Nejspíš dostal Sumamed(Azitrox), po 3dnech užívání by měl cítit výraznou úlevu, zejména tedy neměl by mít bolesti v krku a měl by být bez teploty. Že se ještě nebude cítit úplně fit, to normální je a třeba ještě týden to nebude ono.

Pokud by mu nebylo dobře, měl by mít zákl. odběry krve a měl by ho vidět ORL lékař.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
28884
23.5.17 19:43

Takové stavy jako bolest břicha, celého těla a motání hlavy, k angíně patří.
Jeden známý s tím skončil na injekcích penicilínu v nemocnici, dcera byla na kapačkách, také jí přetrvávaly nevolnosti, únava, malátnost a horečka, nález v krku pořád byl, i když bolest ustoupila.
Pokud se necítí na návštěvu lékaře, může si domluvit návštěvu v bytě.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23770
23.5.17 20:00

Jestli se mu zdá, že se mu to vrací, ať jde na ORL. Mu to může přejít na parafaryngeální absces a jiné podobné lahůdky.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12188
23.5.17 20:14

Může být slabý po těch antibiotikách, já bych počkala do čtvrtku, jak mu bude a když nic moc, tak v pátek k lékaři - a hlavně by měl ležet, ať se tělo vzpamatuje

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama