Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maylaa píše:
Fyzioterapeutka se specializaci na tehotne a po porodu ten balonek nedoporucuje. Pry se ty svaly zbytecne dopredu ‚vytahaji‘ bez ucinku hormonu, ktery je pred porodem rozvolni a po porodu zase stahne zpet a po porodu muze dochazet k poklesu delohy, inkontinenci a naprava takto povoleneho svalstva panevniho dna se tezko opravuje. Pry pomaha spise jen psychicky- zena si nacvici, ze to zvladne a pak to zvladne, protoze uz tam ten obvod hlavicky jednou mela.Sama rodila 3×, deti docela veliky a sama ma tak 45 kg. Ani u jednoho nepotrebovala siti.
a už tu máme zase ono magické „prý“
ženské, já vás tady fakt miluju
![]()
@maminkaBeáta Mám taky super doktorku a ta měla s Aniballem u jiných pacientek zkušenosti, na základě kterých mi ho doporučila. Ohledně té hygieny, jak bylo psáno výše - když jedeš podle návodu a právě tu hygienu dodržuješ, tak tam riziko infekce skrátka není
Za mě to teda zbytečné nebylo, 1.dobu porodní jsem měla 35 hod, 2.trvala pár minut, být ještě potrhaná, mám z porodu doživotní trauma ![]()
Kdo chce hleda zpusoby kdo nechce hleda duvody… Ja chtela mit co nej porod a udelat pro to vse a snazit se pripravit na tu mepripravitelnou vec… Aniball mi v tom pomohl.. Hygiena je u nej dulezita jako u vseho jinyho a holky nemyslite to vazne s tim vytahanim svalu, ktere se jak bylo zmineno netrenovanim zase smrsti?
@reinkarnace píše:
já se spíš setkala s názorem, že je to drahé..ale můj klid při porodu se nedá vyvážit penězina svalstvo to má naopak pozitivní vliv. navíc každý sval (pokud se netrénuje) se automaticky opět smrští..jako někdo, kdo natrénuje provaz, pak ho nějakou dobu nedělá a zkrátka už to bez tréninku pak nedá
jenže provaz není o svalech ale o šlachách a rozsahu v kloubech - čili jiný princip než posilování svalů - čímkoliv
@Nikous12 většina z přispěvatelek tu pomůcku nikdy nepoužila a svá tvrzení zakládají na „prý“. Proto tu my, které to máme za sebou a spokojeně dál sexuálně žijeme, házíme tolik smajlíků ![]()
@jdukolem píše:
jenže provaz není o svalech ale o šlachách a rozsahu v kloubech - čili jiný princip než posilování svalů - čímkoliv
ok, dosaď si teda libovolný sval v těle, který sportovci běžně extrémně natahují pro dosahování oněch výkonů ![]()
@reinkarnace tak si za ‚pry‘ dosad ‚Vykladala mi, jak se‘, repalko ![]()
@Maylaa a rozdíl budu mít kde?
tvoje zkušenost je nula nula prd a tvé doměnky bezcenné ![]()
@reinkarnace píše:
@Maylaa a rozdíl budu mít kde?![]()
![]()
tvoje zkušenost je nula nula prd a tvé doměnky bezcenné
Souhlas.. Myslim si ze holek se zkusenostmi je tu dost, vytahani a podobny co se tu zminilo nepocituji, dle reakci v aniball diskuzi, nechapu jak muzete odsuzovat neco s cim nemate zkusenost a o cem jste si nic nezjistily ![]()
@Maylaa píše:
Fyzioterapeutka se specializaci na tehotne a po porodu ten balonek nedoporucuje. Pry se ty svaly zbytecne dopredu ‚vytahaji‘ bez ucinku hormonu, ktery je pred porodem rozvolni a po porodu zase stahne zpet a po porodu muze dochazet k poklesu delohy, inkontinenci a naprava takto povoleneho svalstva panevniho dna se tezko opravuje. Pry pomaha spise jen psychicky- zena si nacvici, ze to zvladne a pak to zvladne, protoze uz tam ten obvod hlavicky jednou mela.Sama rodila 3×, deti docela veliky a sama ma tak 45 kg. Ani u jednoho nepotrebovala siti.
Aniball je určen i k posilování svalů pánevního dna po porodu a prevenci/řešení problémů s inkontinencí.
A souhlasím s tím, že to hodně pomáhá psychicky (žena ví, jak má tlačit, a ověří si, že je schopná vypudit tak velkou věc) - a porod je z velké části o psychice, takže to spíš mluví pro aniball.
Přesto bych zakladatelce doporučila, aby si na ten 36. týden počkala, ono si pak tělo hodně pomáhá samo a cvičení jde snáz.
Ahoj holky - já jsem cvičila, bohužel jsem rodila o 2 týdny dříve, tak jsem nestihla nacvičit, ale mám zkušenost, že se svaly pánevního dna opravdu posílí. Měla jsem od 7.měsíce problém s inkontinencí a hned po týdnu cvičení to zmizelo a nemám promlém do ted (synovi je 10.měsíců)
A take doporucuji pocket, výrobce uvádí kdy se má cvičit a to bych dodržela.
Mně ho gynekoložka také nedoporučovala, i přes velmi dobrou hygienu si můžete lehko takto zavést infekci, nehledě na to, že můžete mít streptokoka, kterého má každá druhá, takže pak je lepší si tam nic moc nezavádět kvůli miminku. Takže za mě epino ne, bez nástřihu se může porodit i bez balonku. Porod je o psychice, pokud půjdete vystresovaná a nebudete spolupracovat, je jasné, že nástřihu se nevyhnete.
@Nikous12 ano byla, od 6 měsíce nic, ale také z důvodu, že jsem měla problémy.
Nám na kurzu říkali, že začít tak od 36.t. t. jednou denně a pak 2× ![]()