Antidepresiva Zoloft - zkušenosti

Anonymní
16.8.21 20:15

Antidepresiva Zoloft - zkušenosti

Dobry den, mate nekdo prosím zkušenost se Zoloftem. Trpim strasnyma uzkostma, snažila jsem se ti zvládnout nějak sama ale uz mi ti moc ovlivňuje život. Nebo máte někdo nějakou zázračnou radu jak to zvládnout bez léků? Pry jsou na dlouhodobý užívání

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9448
16.8.21 20:19
@Anonymní píše:
Dobry den, mate nekdo prosím zkušenost se Zoloftem. Trpim strasnyma uzkostma, snažila jsem se ti zvládnout nějak sama ale uz mi ti moc ovlivňuje život. Nebo máte někdo nějakou zázračnou radu jak to zvládnout bez léků? Pry jsou na dlouhodobý užívání

Ahoj, Zoloft jsem brala 2krat na deprese úzkosti a OCD. Úplně mi ale nezabíral. Ale nežádoucí účinky jsem neměla. Jakou máš brát davku? Zázračnou léčbu neznám, ale na uzkostne poruchy se k lecbe doporučuje přidat psychoterapii, podle studií na uzkostne poruchy se nejvíce doporučuje kognitivní-behaviorální terapie (KBT). Jinak úprava životního stylu, denní režim, pohyb… Mne třeba nějak pomáhalo fitko. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 20:31

Mě Zoloft na úzkosti zabral dobře. Dokonce jsem měla i celkem malou dávku. Jen že začátku teda to nebylo nic moc. Držím palce. :hug:

• Citovat
  • Upravit
255
16.8.21 23:19

A nedá se to prekonat nějak bez leku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 23:21

Je pravda, že je prvních 14 dní ještě horších? Jak dlouho jste je musely brat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.21 08:23
@Anonymní píše:
Je pravda, že je prvních 14 dní ještě horších? Jak dlouho jste je musely brat?

Pro mě bylo prvních několik dní fakt horších, ale spíš než že by se mi zhoršily ty úzkosti, tak co se týče těch nežádoucích účinků. Nechutenství, vyklepanost, nesoustředěnost. Ale pak to odeznělo a bylo dobře.

• Citovat
  • Upravit
1543
17.8.21 11:22

Já mám Zoloft už několik let a díky němu konečně ziju naplno. Předtím úzkosti jak blázen a za kecy o "překonání bez léků " bych vraždila. Kdybych neposlouchala tahle moudra, mohlo mi být dobře o pár let dřív :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.21 12:55

Zoloft mi na depresi ani úzkosti vůbec nepomohl. Až velaxin/argofan 150. A elektroniky na depresi. Ale každý je originál. Chce to trpělivost a dobrého dr. drzim moc palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.21 15:14

Ahoj, Zoloft užívám již kolem 2 let a samozřejmě to nezabere okamžitě, ale dlouhodobé účinky to na mě osobně má výborné. S léky je to ale dost individuální, je třeba se domluvit s psychiatrem a případně toho vyzkoušet více. Z mých zkušeností i ze zkušeností lidí, které jsem poznala na psychoterapeutické skupině, takže mají podobné příznaky, je nejlepší léčbou depresí a úzkostí spojení psychoterapie - tedy chodit k psychologovi/psychiatrovi a právě medikace - jen je třeba najít pro tebe tu pravou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.21 14:04

@Hazentla jsem teď na tom podobne. První čtyři týdny jsem brala citalec 20 a bez výsledku. Mám panický úzkosti.

Nejhorší je ze mám úzkosti z úzkosti. Představím si jak mě páli hrudník a je to tu a nejde se toho zbavit je to nonstop už fakt mám dost. Dnes první den zoloft 25mg

Bojím se zda pomůže jestli ne. Tak je to dnad na provaz.

• Citovat
  • Upravit
69
14.1.23 19:19
@Anonymní píše:
@Hazentla jsem teď na tom podobne. První čtyři týdny jsem brala citalec 20 a bez výsledku. Mám panický úzkosti.

Nejhorší je ze mám úzkosti z úzkosti. Představím si jak mě páli hrudník a je to tu a nejde se toho zbavit je to nonstop už fakt mám dost. Dnes první den zoloft 25mg

Bojím se zda pomůže jestli ne. Tak je to dnad na provaz.

Ahoj, pomohl ten Zoloft, prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
21.1.23 21:18

@Picknick Ahojky. Ne bohužel. Neseděl mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
21.1.23 21:36

@Lucynka7 aha, jako ze Ti po nem nebylo dobre? Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 21:40

@Picknick
No úplně 100c horší než predtim. A neustupovalo to naopak sililo a po měsíci už jsem ti vzdala a dali jsme citalec a teď mám k tomu i trittico prolong a mnohem lepší.

• Citovat
  • Upravit
69
21.1.23 21:52
@Anonymní píše:
@Picknick
No úplně 100c horší než predtim. A neustupovalo to naopak sililo a po měsíci už jsem ti vzdala a dali jsme citalec a teď mám k tomu i trittico prolong a mnohem lepší.

Jo tak mne tohle prave udelal ten Citalec. Pak se to chvili uklidnilo, ale porad to padalo zase dolu. Akorat ja to s tim vydrzela 7 mesicu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.