Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobry den, mate nekdo prosím zkušenost se Zoloftem. Trpim strasnyma uzkostma, snažila jsem se ti zvládnout nějak sama ale uz mi ti moc ovlivňuje život. Nebo máte někdo nějakou zázračnou radu jak to zvládnout bez léků? Pry jsou na dlouhodobý užívání
Ahoj, Zoloft jsem brala 2krat na deprese úzkosti a OCD. Úplně mi ale nezabíral. Ale nežádoucí účinky jsem neměla. Jakou máš brát davku? Zázračnou léčbu neznám, ale na uzkostne poruchy se k lecbe doporučuje přidat psychoterapii, podle studií na uzkostne poruchy se nejvíce doporučuje kognitivní-behaviorální terapie (KBT). Jinak úprava životního stylu, denní režim, pohyb… Mne třeba nějak pomáhalo fitko. Držím palce.
Mě Zoloft na úzkosti zabral dobře. Dokonce jsem měla i celkem malou dávku. Jen že začátku teda to nebylo nic moc. Držím palce. ![]()
Je pravda, že je prvních 14 dní ještě horších? Jak dlouho jste je musely brat?
@Anonymní píše:
Je pravda, že je prvních 14 dní ještě horších? Jak dlouho jste je musely brat?
Pro mě bylo prvních několik dní fakt horších, ale spíš než že by se mi zhoršily ty úzkosti, tak co se týče těch nežádoucích účinků. Nechutenství, vyklepanost, nesoustředěnost. Ale pak to odeznělo a bylo dobře.
Já mám Zoloft už několik let a díky němu konečně ziju naplno. Předtím úzkosti jak blázen a za kecy o "překonání bez léků " bych vraždila. Kdybych neposlouchala tahle moudra, mohlo mi být dobře o pár let dřív ![]()
Zoloft mi na depresi ani úzkosti vůbec nepomohl. Až velaxin/argofan 150. A elektroniky na depresi. Ale každý je originál. Chce to trpělivost a dobrého dr. drzim moc palce
Ahoj, Zoloft užívám již kolem 2 let a samozřejmě to nezabere okamžitě, ale dlouhodobé účinky to na mě osobně má výborné. S léky je to ale dost individuální, je třeba se domluvit s psychiatrem a případně toho vyzkoušet více. Z mých zkušeností i ze zkušeností lidí, které jsem poznala na psychoterapeutické skupině, takže mají podobné příznaky, je nejlepší léčbou depresí a úzkostí spojení psychoterapie - tedy chodit k psychologovi/psychiatrovi a právě medikace - jen je třeba najít pro tebe tu pravou.
@Hazentla jsem teď na tom podobne. První čtyři týdny jsem brala citalec 20 a bez výsledku. Mám panický úzkosti.
Nejhorší je ze mám úzkosti z úzkosti. Představím si jak mě páli hrudník a je to tu a nejde se toho zbavit je to nonstop už fakt mám dost. Dnes první den zoloft 25mg
Bojím se zda pomůže jestli ne. Tak je to dnad na provaz.
@Anonymní píše:
@Hazentla jsem teď na tom podobne. První čtyři týdny jsem brala citalec 20 a bez výsledku. Mám panický úzkosti.Nejhorší je ze mám úzkosti z úzkosti. Představím si jak mě páli hrudník a je to tu a nejde se toho zbavit je to nonstop už fakt mám dost. Dnes první den zoloft 25mg
Bojím se zda pomůže jestli ne. Tak je to dnad na provaz.
Ahoj, pomohl ten Zoloft, prosim?
@Picknick
No úplně 100c horší než predtim. A neustupovalo to naopak sililo a po měsíci už jsem ti vzdala a dali jsme citalec a teď mám k tomu i trittico prolong a mnohem lepší.
@Anonymní píše:
@Picknick
No úplně 100c horší než predtim. A neustupovalo to naopak sililo a po měsíci už jsem ti vzdala a dali jsme citalec a teď mám k tomu i trittico prolong a mnohem lepší.
Jo tak mne tohle prave udelal ten Citalec. Pak se to chvili uklidnilo, ale porad to padalo zase dolu. Akorat ja to s tim vydrzela 7 mesicu ![]()
Dobry den, mate nekdo prosím zkušenost se Zoloftem. Trpim strasnyma uzkostma, snažila jsem se ti zvládnout nějak sama ale uz mi ti moc ovlivňuje život. Nebo máte někdo nějakou zázračnou radu jak to zvládnout bez léků? Pry jsou na dlouhodobý užívání