Antikoncepce brána každý den v jiný čas
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokračuj dále a za chvíli tu budeš zakládat diskuzi, jak jsi
otěhotněla přes antikoncepci… . Brát to máš vždy ve stejnou dobu,
vyjímečně se o pár hodit spozdit. Ne si z toho dělat holubník…,
. Nejsou to lentilky, ale hormony zlato.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Janli no když jsem byla mladší, tak jsem jí taky takhle brala a nikdy se nic nestalo, jako třeba 3× plus mínus hodina, pak třeba 2× v noci jsem kvůli tomu vstavala, pak třeba zase 2× jako obvykle, pak třeba o 5,6 hodin jinak…
myslím, že ta účinnost je tam pořád zachována, stejně jako u atb,
když je vezmeš o 2 hodiny později
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No, „selhala antikoncepce“ v praxi.
Je tak zásadní problém tu antikoncepci denně užívat aspoň ve stejnou dobu? Jestli si ji vezmeš v osm nebo v devět je poměrně jedno, ale večer nebo ráno už problém je. Nepřetržitý účinek HA je založen na tom, že máš v těle udrženou stálou hladinu určitých hormonů. Pokud jeden den vynecháš a ten další se nadopuješ dvěma, tu hladinu narušuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@welovefashion píše:
@Janli no když jsem byla mladší, tak jsem jí taky takhle brala a nikdy se nic nestalo, jako třeba 3× plus mínus hodina, pak třeba 2× v noci jsem kvůli tomu vstavala, pak třeba zase 2× jako obvykle, pak třeba o 5,6 hodin jinak…myslím, že ta účinnost je tam pořád zachována, stejně jako u atb, když je vezmeš o 2 hodiny později
Ráno a večer nejsou dvě hodiny, ty bych neřešila, ale ono to je spíš osm hodin a nikdy nevíš, jak rychle tělo dokáže hormony metabolizovat. Navíc, když si v tom zakladatelka dělal bordel pravidelně. Antikoncepce je spolehlivá pokud se bere pravidelně. Třeba diabetičky ji musí brát striktně přesně, aby účinkovala. Ale pokud chce někdo riskovat těhotenství, ať si ji zobe jak lentilky, jen ať pak nefňuká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Brala bych to ve stejnou hodinu, plus mínus pár hodin. Vím, že se píše do 12ti hodin cajk, ale neriskovala bych. Důraz na dobu brání je v příbaláku ve stejný čas každý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pokud je v návodu pravidelně ráno nebo večer, tak svéprávný člověk
většinou nezkouší co to udělá, když to prubne jinak Že ti to za to
riziko stojí, se divím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tímto si zakládáte na pořádný problém. HA se má brát včas a zodpovědně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Antikoncepce v 18
- 13 let s antikoncepcí
- Antikoncepce Zlynda (zkušenosti)
- Nouzová antikoncepce a migrény - může to mít souvislost?
- Počet kroků za den
- 7 denni pauza, antikoncepce
- Špinění přes antikoncepci
- Partner si nepamatuje čas narození dítěte...
Ahoj, zajímalo by mě jestli je antikoncepce stále účinná, zdá je brána každý den v jiný čas, jednou večer, podruhé třeba ráno. Nikdy jsem nepřesáhla 12 hodin, v letáku je napsáno, že pokud se tento limit bude dodržovat tak je antikoncepce účinná.
Nikdy jsem tabletku nevynechala.
Existují případy kdy ženy otěhotněly kvůli toho, že braly pokaždé v jiný čas?