Ascocenda , Vanda

• Otevřená skupina

Povídání a výměna zkušeností s pěstováním orchidejí

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

61
19.11.10 06:11

Ascocenda, Vanda

Tak toto je ulovok zo stredy - nedalo sa odolat a navyse lacnejsie ako v SR:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
61
19.11.10 06:12

A este jedna foto, sice menej ostra, ale lepsie vystihuje farbu:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
19.11.10 15:48

Tedy Cibusik, to je paráda, to jsi udělala dobrý kup. Je opravdu nádherná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
19.11.10 16:21

Diky Ma-ja a dnes rozkvitla neznama vanda, ktoru som kupila pred vyse rokom nekvitnucu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
19.11.10 19:51

Cibusik, velká gratulace, ta je taky moc hezká. Kolik máš vand?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
20.11.10 11:37

Diky Maja. No original vandu len jednu a sest ascocend :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.11.10 16:23

Cibusik, máš je všechny jen volně, nebo zasazené, ono to není na té fotce moc vidět. Jinak všechny vypadají krásně :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
22.11.10 08:37

Maja diky, mam ich vsetky zasadene v hrubej kore - velke kusy cca 4×4 cm alebo aj vacsie + kusy polystyrenu v priesvitnom kvetinaci, do ktoreho som vyvrtala asi 20-30 dier. Namocim raz za tyzden na cca 1/2 hodiny. Zda sa mi, ze im lepsie rastu korienky, predtym boli take vysusene, aj ked som ich macala denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
22.11.10 08:39

No a takto pokracuje ta ruzova v kvitnuti:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
22.11.10 09:45

Cibusik, ta je nádherná :-D
Také jsem přemýšlela, že dám vandu do kůry, zatím je jen volně nacpaná v závěsném květníku. Ale kořeny z toho lezou stejně ven. Některé kořeny jsou i víc než cm tlusté. Namáčím ji 2× týdně a zatím se jí daří. Loni jsem totiž jednu vandu dala do kůry, když jsem odjížděla na 2 měsíce do Kanady, tak aby manžel s ní neměl problém. Problém byl, nepřežila. No uvidím na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
22.11.10 21:44

Cibusíku, dobrej tip s tím „substrátem“. Naše krásný Asco zoufale pouští listy a ť máčím jak máčím. Zkusím to podle tebe-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.11.10 06:18

Markos vyskusaj presadit, treba kupit priehladny kvetinac priemeru 16 alebo 18 cm , podla toho kolko ma vanda korenov. Ja som po bokoch kvetinaca vyvrtala osmickou vrtakom asi 20-30 dier, aby sa ku korenom dostal vzduch. Pred umiestnenim vandy do kvetinaca treba korene ponorit na cca 1/2 hodiny do vlaznej vody, aby zmäkli - lepsie sa s nimi potom manipuluje. Ascdu vlozit do kvetinaca aj s tym sivym kosikom, v ktorom je upevnena a opatrne popridavat kusy kory a polystyrenu, tak by neboli prilis nahusto. Ponaram raz za tyzden do kybla s vodou na cca 1/2 hodiny, ale vzdy iba po ten sivy kosicek. Drzim Tvojej ascde palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
23.11.10 10:16

Cibusik, Tvoje rada se mi moc líbí. Líbí se mi to zalévání jednou týdně, to by zvládnul i manžel, když nebudu doma.Zkusím to přesně jak píšeš. Nevím jestli ty kořeny vandy někam nacpu, ale zkusím to. A máš je jenom v samotné kůře? Ještě prosím Tě, jak je máš zavěšené nad tím oknem? Ty háčky máš na stropě, nebo na okením rámu? Jde otevírat okno? Omlouvám se za tolik dotazů najednou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
23.11.10 18:44

Tak jsem se konečně podívala i sem. Cibusik ta barva je moc pěkná i ta další :palec: .
Maja již položila dotaz za mě. No popřemýšlím. Já mám zatím jen jednu Ascocendu, malý košíček už jsem zlikvidovala a mám jí v košíčku na cibuloviny. Namáčím denně či obden, ale rozhodně nemá tolik kořenů, jako třeba Vanda Markos, jak dávala fotku. Taky se mi zdá, že i tak zasychají.
V létě jsem dělala pokus s mechem a to nebylo to pravé ořechové, tak uvidím, zda se odhodlám na jaře vyzkoušet tu kůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
23.11.10 18:45

Ještě jak to vlastně vypadá.

Jinak nakvétá opakovaně minimálně 4× ročně. Tak jí to asi zatím vyhovuje i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny