Ascocenda , Vanda

• Otevřená skupina

Povídání a výměna zkušeností s pěstováním orchidejí

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
23.11.10 22:26

Zdravíme maminu. Zatím jsem v malém košíčku, abych byl mobilní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
24.11.10 09:33

maja, ja som kupila velky mech s korou. Ale s takou peknou, nie tou skardeou mulcovacou. Su tam velike kusy aj 8×6cm. Povyberala som take vacsie cca 4×4cm alebo aj viac. Prevarila som ich asi 15 min vo vriacej vode, aby sa zabili pripadne huby. Do kvetinaca som potom popchala tie kusy kory a aj kusy polystyrenu asi take 3×3cm. Kupila som taky plastovy hak s tromi uchytmi - daju sa prichytit priamo na ten priehladny kvetinac. Zdalo sa mi to vsak neesteticke, tak som kupila v Kauflande taky kosik na stipce za cca 1 euro ten je prichyteny na tom haku a v nom je vlozeny priesvitny kvetinac.
Zavesene je to asi takto:
na zaclonovej tyci je taky mensi kovovy hak /kupeny v domacich potrebach/ - take esíčko, nanho je navlecena retiazka /asi 13 očiek/ a na poslednom ocku je kruzok ako na kluce a donho je zahaknuty plastovy hak s kvetinacom. Nejake foto je aj na rajceti, skusim lepsie odfotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
24.11.10 09:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
25.11.10 11:51

Cibusik, moc děkuji za rady. U Tebe to na té tyči vypadá hezky. Já mám ale držák na záclony přidělaný na stopě. Budu muset vymyslet něco podobného. Tu kůru zkusím, ale budu muset si menší kusy, protože 4×4 do květníku mezi kořeny nenacpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
26.11.10 12:55

Majo prcek už pěkně povyrost, jsem ráda, že se mu daří :palec: .

Cibusik díky za názornou ukázku. Máš to pěkně vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
27.11.10 13:28

Dakujem za pochvalu! Vcera som akurat riesila osvetlenie nad vandami, lebo dve vyhanaju stvoly a mam pocit, ze trpia nedostatkom svetla teraz v zime. Podarilo sa mi namontovat lampu so ziarivkou plantgrow nad vandy. Hadam im to pomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
27.11.10 22:43

Cibusik - jsi šikovná, už vidím sebe jak montuji něco s eletřinou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
29.1.11 20:23

Znovu mě začala nakvétat vanda Trevor Rathborne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
9.2.11 22:06

Takhle vanda pokračuje. Zatím rozkvetla polovina květů, další se chystají. Úplně mám strach, že se stvol pod tíhou zlomí. Už měří skoro půl metru a pokračuje. Dokonce jsem uvažovala, že ho nějak přivážu, ale to je neproveditelné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
10.2.11 18:08

Majo ta je moc krásná, je vidět, že se jí u tebe daří :palec: . Asi si taky časem nějakou pořídím. Ale vidím to buď na objednávku přes net, nebo z nějaké výstavy. Nabídka v běžných obchodek mě poslední dobou absolutně neuspokojuje. Nedávno jsme byli v Hornbachu a já jsem zase bez kytky :zed: . Už jsem zmlsaná :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.2.11 12:06

Tak vanduše už rozkvetla úplně. Má 11 květů 10cm velkých a stvol je dlouhý 46cm. Je tak těžký, že mám obavu, že se zlomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
20.2.11 12:07

A ještě z profilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
14.2.12 14:32

Ahoj holky :mavam: :mavam: prosím jak se starat tady o tuto orchidej mamka ju dostala ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny