Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj,
nechci plašit, ale bolí mě dolní zub moudrosti, ten mi asi roste + oteklá, bolestivá dásen na té stranek lekari, zatim nechci! nechci to prehanet
ale opravdu me to boli, je mi zahadou ze nejak mam odreno i dost nahore a po cele delce zubu
setkal jste se s tim nekdo?
nebo zamirit ihned k lekari?
Ahoj no mě to taky par dnů dost bolelo a nemohla jsem ani poradně zavřít pusu. 🤪 Tím lékařem nic nezkazíš no.
Myslím, že to doktor může nějak nariznout, aby tomu pomohl (pokud Ti rovnou nenabídne extrakci
). Moudrak je proto moudrak, protože vetsinou bolí.
Z mojí zkušenosti ta bolest byva záchvatovitá - občas, jak se postupně prořezává. Coz může trvat i mnoho mnoho let.
Dle popisu máš vršek uz skoro venku. Bohužel tyhle zuby můžou zlobit. Když ho zubar zkontroluje, nic nezkazís.
Zuby moudrosti mohou růst opravdu hodně dlouho, mne se prorezaval v 18 a mam dojem ze teprve v 25 byl venku
taky záleží na tom jak je umístěný, zub který nemá moc místa bolí samozřejmě mnohem vic. Mně narostly šikmo. Tím že to ukážeš zubaři bude určitě lepší. Vzpominam že mě dáseň narezavala aby mu pomohla. Od zubů může být oteklá celá okolní dáseň. Ale jak říkám, ukaž to zubaři.
Hlavně koupit jednosvazkovy kartáček a poradne čistit. Normálním všude nedosahnes.
Ahoj,
k lekari, zatim nechci! nechci to prehanet
ale opravdu me to boli, je mi zahadou ze nejak mam odreno i dost nahore a po cele delce zubu
setkal jste se s tim nekdo? 
nechci plašit, ale bolí mě dolní zub moudrosti, ten mi asi roste + oteklá, bolestivá dásen na té strane
nebo zamirit ihned k lekari?