Asistenční pes na panické ataky?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Asistenční pes na panické ataky?
Ahoj, zrovna mi v hlavě probleskla myšlenka, jestli je možné získat asistenčního psa na panické ataky? Na internetu moc nespecifikují na co je možné psa dostat. Víte někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Tak urcite si jej muzes koupit. V tom ti nikdo branit nemuze, pokud jej sezenes. Stat naklady proplaci jen nevidomym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Cenarius píše:
Tak urcite si jej muzes koupit. V tom ti nikdo branit nemuze, pokud jej sezenes. Stat naklady proplaci jen nevidomym.
tak on se asi přiděluje i vozíčkářům ne? Ale na panický ataky fak
pochybuju , ale zajímaloby mě jak by měl
být cvičený
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jakože nějak pozná, když se bude blížit panická ataka? Aby sis včas vzala BZD? Nebo neumím si to nějak představit. A to ti nezabírají žádná AD a terapie? Já měla taky PP, celkem asi 3 roky, ataky fakt hnus, ale nikdy by mě nenapadlo chtít na to psa. Jsou horší diagnózy i v psychiatrii, to by mohl chtít psa každý, třeba schizofrenici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zkus zkontaktovat některou z organizací, která se výcvikem asistencnich psů zabývá. Určitě se najde organizace, která bude ochotná psa pro člověka s panickyma atakama vycvicit. Náklady si ale budeš muset hradit sama, případně za pomoci dárců a bohužel takový výcvik něco stojí a finální cena není zrovna malá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
V pohodě, jenom mě to zajímalo. Ne že bych chtěla psa zadarmo Ale jen mě tak napadlo jestli tady ta možnost
je nebo není.
A ano, že by zjistil že se blíží záchvat atd. Jako u lidí
s epilepsií.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@katerinaaff píše:
V pohodě, jenom mě to zajímalo. Ne že bych chtěla psa zadarmoAle jen mě tak napadlo jestli tady ta možnost je nebo není.
A ano, že by zjistil že se blíží záchvat atd. Jako u lidí s epilepsií.
tak pokud máš ataky takové že poznáš že se blíží tak to je dobrý, máš čas si něco vzít nebo jí v sobě alespon částečně zpracovat, nevím já mám ataky takový že to dopředu fakt nepoznám bum a jedu v atace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@katerinaaff píše:
V pohodě, jenom mě to zajímalo. Ne že bych chtěla psa zadarmoAle jen mě tak napadlo jestli tady ta možnost je nebo není.
A ano, že by zjistil že se blíží záchvat atd. Jako u lidí s epilepsií.
A to ti nezabírají žádná AD? V kombinaci s terapií? Nejlepší na PP je dle studií KBT. Já byla hospitalizovaná na oddělení 1 zaměřeném na skupinovou KBT, v bývalém PCP (nyní NÚDZ) a hodně mi to pomohlo, i když jsem tam byla s jinými problémy tehdy. Ale s PP tam bylo několik holek a skoro všem to výrazně pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zkus se poptat v Pestra - psi asistence, jsou moc mili a poradi ti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Řekla bych, že každý pes pomáhá na panické ataky. Když je to parťák, vezme tě pravidelně na procházku a v nejhorším se zavrtáte do postele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Pri panicke atace se rychle meni “chemie” v mozku. Priznam se, ze
netusim a ani nevim jak konkretne by pejsek pomohl (oproti beznemu), ale zni to
fakt zajimave. Mozna, ze by to ten pes fakt mohl “vycitit”. Super
myslenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Sexynohy píše:
Pri panicke atace se rychle meni “chemie” v mozku. Priznam se, ze netusim a ani nevim jak konkretne by pejsek pomohl (oproti beznemu), ale zni to fakt zajimave. Mozna, ze by to ten pes fakt mohl “vycitit”. Super myslenka
Mě to napadlo proto, že už jsem v minulosti viděla pár videí na
youtube jak mají lidi asistenčního pejska, nebo jen vycvičeného pejska
právě k těmto psychickým nemocem, že jim s tím pomáhají. Ale to bylo
většinou v Americe apod. tak mě zajímalo jestli to jde i tady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Panická porucha a operace očí
- Batole má panickou hrůzu ze samoty
- Úzkosti, panické ataky, deprese a fyzické projevy
- Pes pro starší rodiče, domů i na zahradu, doporučte rasu?
- Od kdy hrajou vaše děti PS/Xbox?
- Utekl nám pes -co dělat?
- Farming simulátor 19 na ps4