Autonehoda a úraz - jak vymáhat náhradu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
5.3.11 20:57

otevřela jsem jen první odkaz a tam je že to jde z povinného ručení…tak o čem se tu bavíme 8-o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
5.3.11 21:00

Ano, ale podle mne k ublížení n a zdraví nedošlo. To by již musela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.3.11 21:01

Denco, zkušenost s nimi nemám, to je fakt, ale zkusila bych to, kdyby chtěli něco dopředu zaplatit, tak maj smůlu.
Advokát mému známému za zlomeninu nohy (následky nemá) vymohl 30 tis. jako bolestné a ušlý zisk z podnikání, ale mimosoudní dohodou, kdyby to šlo soudně, tak by to bylo pro viníka dražší. Srazilo ho auto jako chodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
5.3.11 21:01

Vďyť psala, že policie má kopie lékařských zpráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 21:03
Gina108 píše:
Denco, zkušenost s nimi nemám, to je fakt, ale zkusila bych to, kdyby chtěli něco dopředu zaplatit, tak maj smůlu.
Advokát mému známému za zlomeninu nohy (následky nemá) vymohl 30 tis. jako bolestné a ušlý zisk z podnikání, ale mimosoudní dohodou, kdyby to šlo soudně, tak by to bylo pro viníka dražší. Srazilo ho auto jako chodce.

to už jsme zase někde jinde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
5.3.11 21:06

Jo a pokud by tam byl podmětk tr. stíhání tak by již informovali. S timhle fakt neuspěje. Kdyby byla zlomenina tak ano. Nebo něco vážnějšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
5.3.11 21:11

Vždyť ještě neví, jestli to bylo ublížení na zdraví, ještě nebyla ukončena léčba. Se to stalo včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
5.3.11 21:20

No holky za límec nic nevysoudí, maximálně prosoudí. 1. stání právníka cca 5tis. Může se to táhnout několik let. Právník si berei za to když se nic neděje cca 1°0 tis ročbě bez DPH. Pak prohraje soud a bude platit i soudní výlohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
5.3.11 21:22

No právník si bere jak který a jak za co :wink: Ptala se na možnosti, nic víc nic míň. Pořád lepší rada než odsouzení za hyenismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
5.3.11 21:24
mag píše:
No právník si bere jak který a jak za co :wink: Ptala se na možnosti, nic víc nic míň. Pořád lepší rada než odsouzení za hyenismus.

Já jí radím a určitě dobře. ť si každej dělá co chce já nikoho nesoudím. Ovšem, kdyby se to stalo mě z té druhé strany tak já bych určitě bolestné neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
5.3.11 21:26

No a moje hlavní rada byla, že pokud dojde k trestnímu řízení, je dobré se k němu připojit s požadavkem na náhradu škody, bo je to zadarmo a není to automatické, to asi víš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
5.3.11 21:34
mag píše:
No a moje hlavní rada byla, že pokud dojde k trestnímu řízení, je dobré se k němu připojit s požadavkem na náhradu škody, bo je to zadarmo a není to automatické, to asi víš.

jo jo, ale následný proces už zadáčo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
6.3.11 00:17

Já zavinia dopravní nehodu, byla docela veliká, sice se nikomu nic nestalo,(první zdání) sanitkou se na místě nenechal ošetřit nikdo ze zúčastněných, a až následně při druhém výslechu jsem se dozvěděla, že paní co řídila auto si nechala po 4 dnech napsat papír od doktora že jí bolí za krkem a dva dny nosila límec… Udělala to zřejmě jen kvůli svojí pojistce, po mě nikdo žádnou náhradu škody nechce a nechtěl… bohatě mi stačí mít na krku až 50000 tis pokutu 5 bodů nebo půlroční zákaz řízení… proč ještě někomu znepříjemňovat život jen kvůli pohmožděný páteři? Já taky nemohla 5 dnů po bouračce otáčet s krkem, ale starat se o syna jsem zvládla… nejde spíš o nějakej princip? pomstu za tu bouračku? nechci se nikoho dotknout, ale nepřijde mi to zrovna dobrý chtít od viníka ještě něco navíc když dostaneš peníze z pojistky a opravu auta ti zaplatí z jeho povinnýho ručení… Kvůli tomu se taky takovýhle pojistky dělají, aby se nic nemuselo řešit složitě… nech to být… bud ráda, že ŽIJEŠ, MŮŽEŠ DĚKOVAT ZA POHMOŽDĚNOU PÁTEŘ!

• Citovat
  • Upravit
1762
6.3.11 00:22

No já našla další diskuzi zakladatelky a ta je v pěkný rejži teda.Já jsem myslela, že chce nárokovat na pojišťovně…To je fuk. Nezávidím a nedivím se. V takovéto životní situaci a ještě navíc dost okořeněné bych asi přemýšlela stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.3.11 07:34

No tak jsem prolítla tu dsikuzi jak zmiňuje mishka2 a jsem doma.kdyby jí nabořilo Fáčko(favorit) a ne BMW X5 tak by to asi taky bylo jiný…No je mi trošku zle s některých příspěvků od odpovídajících…Jenom,že jsou prachatý tak oškubat :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

To mi přijde smutný :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák