Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
otevřela jsem jen první odkaz a tam je že to jde z povinného ručení…tak o čem se tu bavíme
![]()
Ano, ale podle mne k ublížení n a zdraví nedošlo. To by již musela řešit.
Denco, zkušenost s nimi nemám, to je fakt, ale zkusila bych to, kdyby chtěli něco dopředu zaplatit, tak maj smůlu.
Advokát mému známému za zlomeninu nohy (následky nemá) vymohl 30 tis. jako bolestné a ušlý zisk z podnikání, ale mimosoudní dohodou, kdyby to šlo soudně, tak by to bylo pro viníka dražší. Srazilo ho auto jako chodce.
Gina108 píše:
Denco, zkušenost s nimi nemám, to je fakt, ale zkusila bych to, kdyby chtěli něco dopředu zaplatit, tak maj smůlu.
Advokát mému známému za zlomeninu nohy (následky nemá) vymohl 30 tis. jako bolestné a ušlý zisk z podnikání, ale mimosoudní dohodou, kdyby to šlo soudně, tak by to bylo pro viníka dražší. Srazilo ho auto jako chodce.
to už jsme zase někde jinde ![]()
Jo a pokud by tam byl podmětk tr. stíhání tak by již informovali. S timhle fakt neuspěje. Kdyby byla zlomenina tak ano. Nebo něco vážnějšího
Vždyť ještě neví, jestli to bylo ublížení na zdraví, ještě nebyla ukončena léčba. Se to stalo včera.
No holky za límec nic nevysoudí, maximálně prosoudí. 1. stání právníka cca 5tis. Může se to táhnout několik let. Právník si berei za to když se nic neděje cca 1°0 tis ročbě bez DPH. Pak prohraje soud a bude platit i soudní výlohy.
No právník si bere jak který a jak za co
Ptala se na možnosti, nic víc nic míň. Pořád lepší rada než odsouzení za hyenismus.
mag píše:
No právník si bere jak který a jak za coPtala se na možnosti, nic víc nic míň. Pořád lepší rada než odsouzení za hyenismus.
Já jí radím a určitě dobře. ť si každej dělá co chce já nikoho nesoudím. Ovšem, kdyby se to stalo mě z té druhé strany tak já bych určitě bolestné neplatila.
No a moje hlavní rada byla, že pokud dojde k trestnímu řízení, je dobré se k němu připojit s požadavkem na náhradu škody, bo je to zadarmo a není to automatické, to asi víš.
mag píše:
No a moje hlavní rada byla, že pokud dojde k trestnímu řízení, je dobré se k němu připojit s požadavkem na náhradu škody, bo je to zadarmo a není to automatické, to asi víš.
jo jo, ale následný proces už zadáčo není.
Já zavinia dopravní nehodu, byla docela veliká, sice se nikomu nic nestalo,(první zdání) sanitkou se na místě nenechal ošetřit nikdo ze zúčastněných, a až následně při druhém výslechu jsem se dozvěděla, že paní co řídila auto si nechala po 4 dnech napsat papír od doktora že jí bolí za krkem a dva dny nosila límec… Udělala to zřejmě jen kvůli svojí pojistce, po mě nikdo žádnou náhradu škody nechce a nechtěl… bohatě mi stačí mít na krku až 50000 tis pokutu 5 bodů nebo půlroční zákaz řízení… proč ještě někomu znepříjemňovat život jen kvůli pohmožděný páteři? Já taky nemohla 5 dnů po bouračce otáčet s krkem, ale starat se o syna jsem zvládla… nejde spíš o nějakej princip? pomstu za tu bouračku? nechci se nikoho dotknout, ale nepřijde mi to zrovna dobrý chtít od viníka ještě něco navíc když dostaneš peníze z pojistky a opravu auta ti zaplatí z jeho povinnýho ručení… Kvůli tomu se taky takovýhle pojistky dělají, aby se nic nemuselo řešit složitě… nech to být… bud ráda, že ŽIJEŠ, MŮŽEŠ DĚKOVAT ZA POHMOŽDĚNOU PÁTEŘ!
No já našla další diskuzi zakladatelky a ta je v pěkný rejži teda.Já jsem myslela, že chce nárokovat na pojišťovně…To je fuk. Nezávidím a nedivím se. V takovéto životní situaci a ještě navíc dost okořeněné bych asi přemýšlela stejně.
No tak jsem prolítla tu dsikuzi jak zmiňuje mishka2 a jsem doma.kdyby jí nabořilo Fáčko(favorit) a ne BMW X5 tak by to asi taky bylo jiný…No je mi trošku zle s některých příspěvků od odpovídajících…Jenom,že jsou prachatý tak oškubat
![]()
To mi přijde smutný ![]()