Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem. Vím, že už tu pár podobných diskuzí proběhlo, ale potřebovala bych aktuální info.
Jak je to s balíkama z Číny?
Kdy musím platit clo nebo DPH? Záleží na částce, která je na balíku uvedena nebo na čem? Jaké jsou pro to limity?
Díky.
@alicezulice Tady máš komplet info. K tomu jen dodatek, že pošta ti za celní služby bude účtovat ještě extra poplatek nebo si budeš muset jet osobně to vyřídit do Prahy. Zásilkové společnosti mají celní odbavení v ceně. Obvykle se řídí podle přiložené faktury. Česká pošta obvykle, pokud jí nestačí dodané doklady, vyžaduje výpis z účtu a doklad o nákupu (stačí mail nebo snapshot z obchodu).
Ahoj, objednávám často, případně písni do zpráv ![]()
@alicezulice píše:
Ahoj všem. Vím, že už tu pár podobných diskuzí proběhlo, ale potřebovala bych aktuální info.
Jak je to s balíkama z Číny?
Kdy musím platit clo nebo DPH? Záleží na částce, která je na balíku uvedena nebo na čem? Jaké jsou pro to limity?
@kristynakarlova píše:
Ahoj, objednávám často, případně písni do zpráv
@alicezulice píše:
Ahoj všem. Vím, že už tu pár podobných diskuzí proběhlo, ale potřebovala bych aktuální info.Jak je to s balíkama z Číny?
Díky.
Díky, máš SZ. ![]()
Muzu se zeptat, chapu spravne, ze balicky se necli ani se nepripocita dph, kdyz je cena do tech 22 eur?? ![]()
@Estericka píše:
Muzu se zeptat, chapu spravne, ze balicky se necli ani se nepripocita dph, kdyz je cena do tech 22 eur??
ano
Hlavně jdou po elektronice…To musíš přinést výpis z učtu a ještě zkontrolují obsah ![]()
@Estericka no záleží jestli je to cena udaná, nebo opravdu hodnota zboží ![]()
Nezáleží na ničem, jen na štěstí
objednávala jsem věci za 5000 Kč a prošlo to, objednávala jsem za 1200 a neprošlo, u nás jsou celníci celkem dobří oproti Slovensku. Jinak clo nad 22 eur, DPH nad 155 euro.
@jannina1
China post, nezáleží přes o to necháš poslat i EMS kontrolují, je to vážně jen o štěstí
a jde o elektroniku či něco jiného? Až budeš objednávat napiš prodejci, at ti napíše na krabici gift a kdyžtak menší částku, než údajně je, měl by ti vyhovět.
@bebinaa píše:
@jannina1
China post, nezáleží přes o to necháš poslat i EMS kontrolují, je to vážně jen o štěstía jde o elektroniku či něco jiného? Až budeš objednávat napiš prodejci, at ti napíše na krabici gift a kdyžtak menší částku, než údajně je, měl by ti vyhovět.
Jo to vyhověl:)Ale na celnici to stejně otevřeli
Takových balíků s nápisem gift a menší částkou tam mají mraky ![]()
@jannina1
No jistě, ale oblečení většinou nechávají, nevím jak je to s elektronikou a ostatním ![]()
@bebinaa píše:
@jannina1
No jistě, ale oblečení většinou nechávají, nevím jak je to s elektronikou a ostatním
Jasně, oblečení mi taky prošlo, ale elektronika ne..
No ja mam prave naobjednane hadry a bizu a mam uz toho nejak mraky, furt mi neco chodi, ale je to tak po 200 za balicek (jako skutecna cena myslim
) A prave mi doslo abych nebyla podezdrela a jak to vlastne je s clem. Nejak me driv nenapadlo se o to zajimat ![]()