Basmati rýže jak často jíst

11
12.9.22 18:14

Basmati rýže jak často jíst

Dobrý den všem, chci se vás zeptat jaký máte názor na basmati rýži? Podle internetu všude píší jak má nižší GI co je i pravda ale chci se zeptat jestli se může konzumovat třeba každý den nebo obden? Nemůžou z toho být nějaké problémy? viděl jsem i na internetu že mužeš mít i z toho cukrovku atd.. ale to o normální rýží a nechápu proč píší že je to rafinovaný sacharid (cukr) když to má komplexní sacharidy? Budu moc rád za vaše názory děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4058
12.9.22 18:22

My ji jime se synem pomerne casto, cca 2× - 3× tydne. O tom, co pises, nic nevim, ale mladej je dost pres ten zivotni styl, a nerikal nic, kdyby se ti nekde docetl, urcite by mi to vytroubil hned zatepla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.9.22 18:27

Nevim no, behem zivota v Japonsku jsem jedla v podstate kazdy den ryzi (treba i dvakrat denne) a nic mi to neudelalo. :nevim: Nebyla teda basmati, ale bude to podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
12.9.22 18:27

Se zeptej nějakýho asiata :D ti se tím ládují od rána do večera :lol:

• Citovat
  • Upravit
9762
12.9.22 18:43

Cukrovka (2. typu) není ze sacharidů jako takových, ale obvykle z nadvahy/obezity. Takže pokud se rýží nebudeš přecpávat a budeš se hýbat, tak si ji klidně dej každý den. Rozhodně lepší než třeba knedlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
12.9.22 19:25
@Rudolf4t píše:
Dobrý den všem, chci se vás zeptat jaký máte názor na basmati rýži? Podle internetu všude píší jak má nižší GI co je i pravda ale chci se zeptat jestli se může konzumovat třeba každý den nebo obden? Nemůžou z toho být nějaké problémy? viděl jsem i na internetu že mužeš mít i z toho cukrovku atd.. ale to o normální rýží a nechápu proč píší že je to rafinovaný sacharid (cukr) když to má komplexní sacharidy? Budu moc rád za vaše názory děkuji 😊

Slyšela jsem to už několikrát. Zajímalo by mě, jestli je na tom něco pravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.9.22 19:25

No jestli budeš jíst jen bílou rýži, tak brzo umřeš.

Při vyvážené stravě nejsou zas až tak podstatné jednotlivé suroviny, bílá basmati je prostě bílá rýže - nutriční hodnoty nic moc, ale je chutná. Podstatné je kolik toho sníš a co jíš kromě toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.9.22 19:49

Mi nechutná vůbec a smrdí myšinou. Takže tuhle rýži nejím. Mám ráda pouze paraboild rýží. Tu jim často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42459
12.9.22 19:55

Jak může někdo jist denně rýži??? 8o Může mi to někdo vysvětlit? Mám z té čínské pomsty vždycky břichabol, do hodiny hlad a ta škrobová mazlavá pachuť mě často přesvědčí, že uvařím radši bulgur nebo pohanku místo té bílé s. račky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42097
12.9.22 20:13
@Betty MacDonald píše:
Jak může někdo jist denně rýži??? 8o Může mi to někdo vysvětlit? Mám z té čínské pomsty vždycky břichabol, do hodiny hlad a ta škrobová mazlavá pachuť mě často přesvědčí, že uvařím radši bulgur nebo pohanku místo té bílé s. račky.

Zkus se poptat v Asii. :mrgreen: I rýži můžeš koupit hnědou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42459
12.9.22 20:16
@Havlova píše:
Zkus se poptat v Asii. :mrgreen: I rýži můžeš koupit hnědou.

Tak v Asii asi moc nemají na výběr, ti chudší. Ale já prostě nemám rýži ráda, kdybych ji měla jist denně, tak mě přejde radost ze života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42097
12.9.22 20:18
@Betty MacDonald píše:
Tak v Asii asi moc nemají na výběr, ti chudší. Ale já prostě nemám rýži ráda, kdybych ji měla jist denně, tak mě přejde radost ze života.

A zkusila jsi hnědou? Jinak, tam to jedí i bohatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42459
12.9.22 20:19
@Havlova píše:
A zkusila jsi hnědou? Jinak, tam to jedí i bohatí.

Zkusila, o fous lepší, ale furt rýže :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
12.9.22 20:19

Tak jíst to můžeš, spousta lidí je na tom prakticky živa, ale je to taková vycpávka, takže to kombinuj tak, abys měl stravu pestrou. Třeba v rýži chybí vitamín A, takže v chudších vrstvách třeba v té Číně to způsobuje že mají časté problémy se zrakem… Ale jestli ti tak moc chutná, tak si ji jez, co by ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42097
12.9.22 20:26
@klamonožka píše:
Tak jíst to můžeš, spousta lidí je na tom prakticky živa, ale je to taková vycpávka, takže to kombinuj tak, abys měl stravu pestrou. Třeba v rýži chybí vitamín A, takže v chudších vrstvách třeba v té Číně to způsobuje že mají časté problémy se zrakem… Ale jestli ti tak moc chutná, tak si ji jez, co by ne. :nevim:

Tak si k tomu dá mrkev. :mrgreen: A potom asi projímadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí