Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brunifid
3.12.10 09:22
evi., píše:
Jsem sliz taky chtěla vyzkoušet, ale četla jsem několik příspěvků, že se jim po tom ucpala pračka :nevim: tak mám od manži zákaz.

Ještě jeden postřeh - do včerejška jsem si myslela, že jednorázovky pojmou více než látkovky..byly jsme u doktora, tak jsem dala jednorázovku..malá se do ní posrajdila a plínka to fakt nevychytala.. Myslím, že v látce v novo.skladu by to neproteklo.

Jaké máte zkušenosti se sušením prádla na mrazu? ..už je to druhý den, co sluším plínky a mám je stále dost vlhké, když se ohřejí na pokojovou teplotu.

Ad ucpání pračky - fakt??? Jak to? Nevidím k tomu důvod. Já spíš četla, že se to má dávat zásadně do bubnu k prádlu a nikoliv do přihrádky, kam dávám prášek. A jinde zas psali, že se může tam i tam, tak nevím, ale když to dám do bubnu, tak tím nic nezkazím, ne?

Ad co víc pojme - já mám zkušenost opačnou, zrovna včera večer nám hovňousy protekly novoskladem kolem nožičky až na fleesáčky, takže jsem rovnou dala dávku do pračky, abych je ráno měla čisté. Jiné svrchňáčky nemám - viz. trable s Malvíkem, tam mám objednané dvoje PULky. A na noc tedy dávám jednorázovku, z té se mi nikdy nic nikam nedostalo.

Prádlo suším doma na skládacím sušáku a topíme na 22-25 stupňů, takže čč mám za pár hodin suché, ty fleesáky byly ráno taky suché, jediné, co chvíli trvá, je obrázková plína. Ale venku to bude trvat, stejně to bude chtít nechat doma doschnout podle mého.

• Citovat
  • Upravit
5393
3.12.10 09:22

ahoj!
bruni, bambinex dělá prášek přímo na plíny - pere při 40 stupních, tudíž nehrozí přehnané srážení u bambusu :palec:
a proti ucpání pračky slizem je jednoduché opatření - ocet jako aviváž a občas nechat projet pračku naprázdno s octem. nebo pokud budeš prát i v něčem jiném, tak nebude problém - já např. peru ve slizu pro mimi, ale pro sebe peru v persilu senzitive.

jsem si myslela, jak ta miminovská moč smrdí - že z hnusek to bylo vždy cítit, když bylo učůráno. no a teď jsem zjistila, že počůrané látkovky vůbec nesmrdí 8-o schválně jsem si šla čuchnout i do pul pytle na plíny a nic, žádný smrádek 8-o to smrdí fakt ten chemický gel v papírovkách :zed:

holky, jak často teda pulky perete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
3.12.10 09:28
zuzanecka81 píše:
ahoj!
bruni, bambinex dělá prášek přímo na plíny - pere při 40 stupních, tudíž nehrozí přehnané srážení u bambusu :palec:
a proti ucpání pračky slizem je jednoduché opatření - ocet jako aviváž a občas nechat projet pračku naprázdno s octem. nebo pokud budeš prát i v něčem jiném, tak nebude problém - já např. peru ve slizu pro mimi, ale pro sebe peru v persilu senzitive.

jsem si myslela, jak ta miminovská moč smrdí - že z hnusek to bylo vždy cítit, když bylo učůráno. no a teď jsem zjistila, že počůrané látkovky vůbec nesmrdí 8-o schválně jsem si šla čuchnout i do pul pytle na plíny a nic, žádný smrádek 8-o to smrdí fakt ten chemický gel v papírovkách :zed:

holky, jak často teda pulky perete?

Aha, takže pereš plíny jenom na 40?
Já dám nejdřív jen vymáchat, abych to neprala v té moči, pak dám prášek (v budoucnu chci zkusit ten sliz), místo aviváže ocet a zapnu. Pro nás dospělé peru teď zrovna v Trenze, mimi oblečení v tekuté Lovele bez aviváže, takže ta pračka maká, to by se nám ucpat nemusela :-)

Že kojená miminka nesmrdí jsem četla a je to tak, ani hovňousy nesmrdí, jsem to zkoušela pečlivě :mrgreen:

A holky, měly jste pravdu, že ty jednorázovky jsou „hnusky“… :oops: Jsem včera byla TAK nešťastná, že jsem musela dát flísáčky prát a na zadeček dát hnusku… A ráno jak jsem se těšila, až dáme na prdelku hezky látku. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5393
3.12.10 09:30

bruni, a ty ses mi včera smála, že mám posrajděný vlňáčky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
3.12.10 09:33

Zuzi, takže ocet to vyřeší? ..zase ale ocet by se neměl používat na bambus, ne? ..a to když peru, tak tam většinou nějakej ten bambus mám :nevim:

A nechat projet pračku naprázdno s octem - to jako celý cyklus? ..nám pračka pere tak 2 hoďky jeden cyklus bez předpírky..

PULky peru tak asi jednou za týden..když je posrajdí.. mám 2 PULky a jedny vlňáčky..to střídám.

Když jsem sušila doma, tak to schlo krásně…ale začala se nám objevovat plíseň na zdech, tak suším venku nebo na půdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
3.12.10 09:34

bruni, já zatím ještě plíny neprala :mrgreen: dneska bude premiéra :mrgreen: ale jo, dám je na 40, kvůli bambusu. a máchání navíc.
jak často přebaluješ? já krmím po 3 hoďkách, tak když mi usne, tak i přebaluju až po těch 3. a teda včerejší večerní vv byla totááálně namáchaná :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
3.12.10 09:35
evi., píše:
Zuzi, takže ocet to vyřeší? ..zase ale ocet by se neměl používat na bambus, ne? ..a to když peru, tak tam většinou nějakej ten bambus mám :nevim:

A nechat projet pračku naprázdno s octem - to jako celý cyklus? ..nám pračka pere tak 2 hoďky jeden cyklus bez předpírky..

PULky peru tak asi jednou za týden..když je posrajdí.. mám 2 PULky a jedny vlňáčky..to střídám.

Když jsem sušila doma, tak to schlo krásně…ale začala se nám objevovat plíseň na zdech, tak suším venku nebo na půdě…

jj, celý cyklus. však to stačí jednou za 14 dní či měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
3.12.10 09:36

evi, proto jsem si pořídila ten bambinex. kvůli praní bambusových plín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
3.12.10 09:36
Brunifid píše: Že kojená miminka nesmrdí jsem četla a je to tak, ani hovňousy nesmrdí, jsem to zkoušela pečlivě :mrgreen:

Manža říkal, že když se malá posrajdí, tak je to cítit pořádně..mně to vůbec nepřijde, taky nic necítím :-) …tak je možná něco pravdy na tom, že mamince hovňousové nepáchnou …(u kojeného dítěte)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
3.12.10 09:41

my teda máme smraďocha - ale to je asi i tím, že si to střádá x dní :zed:
evi, jsem si říkala, že tě od někud znám… a my jsme z říjňat :lol: látkuje u nás ještě někdo, nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
3.12.10 09:41
zuzanecka81 píše:
bruni, a ty ses mi včera smála, že mám posrajděný vlňáčky :mrgreen:
:think: :oops: Jsem se náhodou vůůůůbec nesmála, sis to asi špatně vyložila :mrgreen:

Proč ocet nesmí na bambus??? Mám objednané tři bambusové kousky, jsem na ně zvědavá, teda jestli to ještě letos pošlou… :cert:

A já prala plíny UŽ dvakrát!!! :mrgreen:
Přebalím před krmením, po krmení, pak když neusne a za chvíli je nevrlá, tak cvičně kouknu a když něco najdu, přebalím zas. Prostě přebaluju furt, mě to baví :mrgreen: Krmím jak chce - někdy to jsou 4 hodiny, když dlouho spí v kočárku, pak zas dřív, prostě když si po hodině začne cumlat ručičky a kroutit se jak had, tak jí nabídnu a ona si vždycky vezme, aby neurazila :mrgreen:
Na noc dávám hnusky, neb ještě nemám ty PULky, pak to chci zkusit s nimi. V noci (tj. po 22.hodině) se mi budí jednou, někdy kolem druhé, někdy čtvrté, to stejně jdu sama na záchod, tak ji zrovna přebalím a nakrmím a spíme až do rána, vstáváme mezi sedmou a osmou. A pak už dávám látku. A na ven do kočárku teda hnusku nebo když mám zrovna suchou tu jedinou obrázkovou, tak tu a na ni vlňáčky. Ale včera ji teda prodojila durch, vlňáčky to dál nepustily, jsou fakt dobrý :palec:

• Citovat
  • Upravit
3929
3.12.10 09:47
zuzanecka81 píše:
evi, jsem si říkala, že tě od někud znám… a my jsme z říjňat :lol: látkuje u nás ještě někdo, nevíš?

Jasně, z říjňat :mrgreen: ..myslím, že nelátkuje, ale můžeme se zeptat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.12.10 09:50
zuzanecka81 píše:
my teda máme smraďocha - ale to je asi i tím, že si to střádá x dní :zed:
evi, jsem si říkala, že tě od někud znám… a my jsme z říjňat :lol: látkuje u nás ještě někdo, nevíš?

My máme taky smraďocha :) - já sedím u stolu, ona se pokajdi na zemi asi dva metry ode mě a já to cítím :) a manžel? Ten necítí nic ani když rozbalí plínku :) :)

A taky mě zajímá jak často perete ten pytel na pleny? Když už jsem si ho teda objednala tak ať vím jak s ním zacházet, že?

• Citovat
  • Upravit
3929
3.12.10 09:51
petka.konecna píše:
My máme taky smraďocha :) - já sedím u stolu, ona se pokajdi na zemi asi dva metry ode mě a já to cítím :) a manžel? Ten necítí nic ani když rozbalí plínku :) :)

Peti, a nekojí u vás manža? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
3.12.10 09:51

bruni, tak to už jsi prací profesionál :lol: na bambus nesmí přijít kyselé (ocet) páč nějak zničí ta vlákna a prostě vypadá - zůstane jen osnova tkaná z bavlny.
hm, před krmením a po krmení. tak to zavedu. ať není chuděra 3 hoďky v jedné plíně - aspoň se naučím ten novosklad :mrgreen:
evi, já myslím, že se někdo k látkování hlásil - ještě před porodem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí