Bazén čistěný polymery

1
12.8.20 11:17

Bazén čistěný polymery

Dobrý den. Teď jsem se pohádala s manželem, který neustále udržuje hladinu chloru na nejvyšší hodnotě (nejvyšší měřitelné, což je 10, ale protože tester neukazuje vyšší hodnoty, může tam být i 20, 30, 50…co já vím :,( ). Koupeme se už jen já s manželem (spíš už jen manžel, já do toho chemického koktejlu ode dneška nevlezu). Tvrdí, že když je tam méně chloru, začne se voda kazit, což má asi pravdu, protože dokud nezačal výrazně přechlorovávat, byla voda špatná. Tak mě zajímá, jestli někdo z vás používá k čistění bazénu polymerovou dezinfekcí? Dočetla jsem se na ni samou chválu, ale byly to spíše reklamy, ne reální uživatelé. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2084
12.8.20 11:34
@siltes píše:
Dobrý den. Teď jsem se pohádala s manželem, který neustále udržuje hladinu chloru na nejvyšší hodnotě (nejvyšší měřitelné, což je 10, ale protože tester neukazuje vyšší hodnoty, může tam být i 20, 30, 50…co já vím :,( ). Koupeme se už jen já s manželem (spíš už jen manžel, já do toho chemického koktejlu ode dneška nevlezu). Tvrdí, že když je tam méně chloru, začne se voda kazit, což má asi pravdu, protože dokud nezačal výrazně přechlorovávat, byla voda špatná. Tak mě zajímá, jestli někdo z vás používá k čistění bazénu polymerovou dezinfekcí? Dočetla jsem se na ni samou chválu, ale byly to spíše reklamy, ne reální uživatelé. Děkuji.

jo, používáme, značku nevím, ale asi to je všechno podobné.. rozhodně lepší než chlor, nesmrdí a nesleze z toho kůže :jazyk: stará se o to teda muž, jakmile začne voda vypadat nečistě, tak to ošetří, dává do toho nějaké oxi, vločkovač a tu dezinfekci, úplná alchymie :D známá používá zase bazénovou sůl, taky je to prý fajn… vlastně v okolí už asi nevím o nikom, kdo by chlóroval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.8.20 11:54

Základ je kvalitní filtrace. U nás jede nonstop a chlóru pak potřebujeme minimum.

• Citovat
  • Upravit
5185
12.8.20 12:24

@siltes Řekni manželovi, že důležité je především udržovat správné PH a pak se voda nekazí. Cpát tolik chlóru je úplně zbytečné. A nezdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
12.8.20 13:46

@siltes @berusa.m
Přesně jak píše berusa… je nutné udržovat správné PH, vyvažovat poměr… pak se bazén nekazí a chlóru rozhodně není potřeba babmilion 8o V tom bych se teda nekoupala… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
12.8.20 14:07

Jak již několikrát zmíněno, základem je mít správné pH a filtrovat dle doporučení výrobce. Což obnáší i údržbu filtrace, či filtrování minimální nutnou dobu - a tohle hodně lidí nedělá, neboť se snaží ušetřit.
Ještě se může stát, že máte filtraci špatně nainstalovanou, měl to takto známej, kterému šla voda z filtrace víceméně zpět do skimeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
20.8.20 19:30

Přesně tak voda se kazí, protože je špatné PH, hlavně chlóru tam může dávat kolik chce, pokud není vyvážené PH, chlór nefunguje tak jak má. Voda musí být hrozně cítit, taky bych do toho nevlezla. Měl by si raději přečíst pár článků jak udržovat vodu. A to vím o čem mluvím, letos mi poprvé za 3 roky co máme velký bazén zezelenala voda tak, že mi to nešlo vyčistit, poprvé jsem musela upravit hladinu PH (nikdy předtím nebylo potřeba), měla jsem ji pětinásobně nižší, druhý den byla voda čistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí