Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@divine woman píše:
Já si říkala, co je bettárium. A ono obyčejné akvárkoA kup to větší, ať se rybka netrápí.
já jsem myslela, že bettárium 3 litry je nějaká nebezpečná chemikálie v 3litrovém balení ![]()
@Mgree píše:
@Pantalaimon Mam Bettu asi 2 mes. pri pokojove teplote a ryba je porad v pohybu, zdrava, natrasa se.
Tak az se bude natrasat i za dva roky, tak napis…
Uz jen to, odkud bojovnice pochazi, by ti mohlo napovedet, jakou vodu potrebuje.
@větvička1 píše:
Normalne, v bytovce. Pravda, byli jsme v prizemiStalo na samodomo svarovany konstrukci. Kdyz jsme se stehovali, bral si ho kamos, po ctyriceti letech porad slouzi.
To už je parádička, já mám 150 a je to málo ![]()
@Pantalaimon píše:
To už je parádička, já mám 150 a je to málo
Chapu
Meli jsme znameho, sklep v dome plny akvarek. Tak daleko jsme to nedotahli, skoncili jsme jen u peti. A pak jsme redukovali. Ale konicek je to krasnej.
@Mgree píše:
Mam 6 litrove, osazene zivymi rostlinami a rybka spokojene plave, je cila.
Jak se pozná „spokojená“ plavba ryby?
@SlečnaDahlia píše:
Jak se pozná „spokojená“ plavba ryby?
Se natřásá ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dneska syn dostal od babičky k narozeninám Bettu v pytlíku, třílitrové bettárko, umělou kytku a krmení. Jsem dost naštvaná, protože i přes můj nesouhlas, babička synovi tu rybku koupila. Syn samozřejmě nadšený, už ji má pojmenovanou a v pokojíčku na stole v bettárku. Dát ji pryč nepřipadá v úvahu, zpátky by jsi stejně asi nevzali a syn by mě za to asi nenáviděl, má ji fakt rád. Ale nechci pořizovat žádné větší akvárko už kvůli financím a taky se to bettárko synovi vleze přesně na stůl. Myslíte, že tam může být spokojená, zatím vypadá v pohodě, ale i místa má dost. A nevadí, že nemá topení, když má syn v pokoji 21 stupňů? Fakt nevím co dělat, ale pořizovat kvůli babičce vše nové se mi fakt nechce.
Tam chcípne tak že 14 dní.
@Anonymní píše:
Ahoj, dneska syn dostal od babičky k narozeninám Bettu v pytlíku, třílitrové bettárko, umělou kytku a krmení. Jsem dost naštvaná, protože i přes můj nesouhlas, babička synovi tu rybku koupila. Syn samozřejmě nadšený, už ji má pojmenovanou a v pokojíčku na stole v bettárku. Dát ji pryč nepřipadá v úvahu, zpátky by jsi stejně asi nevzali a syn by mě za to asi nenáviděl, má ji fakt rád. Ale nechci pořizovat žádné větší akvárko už kvůli financím a taky se to bettárko synovi vleze přesně na stůl. Myslíte, že tam může být spokojená, zatím vypadá v pohodě, ale i místa má dost. A nevadí, že nemá topení, když má syn v pokoji 21 stupňů? Fakt nevím co dělat, ale pořizovat kvůli babičce vše nové se mi fakt nechce.
Akvárko je naprosto nevhodné, je to týrání a za toto by patřilo prodejcům rozbít tlamu…
Za našich mladých let platilo, že by na 1cm délky mělo být alespoň 1l objemu akvária… samozřejmě néé tak, že by bylo vhodné mít jednu titěrnou rybu v litrový flašce, ryby musí mít taky nějakou možnost pohybu, pro optimální udržení nějaké biologické rovnováhy by bylo vhodné akvárko minimálně 100-150l, na tu jednu Bettu bych pořídil 20l akvárko, osázet skutečnými rostlinami, tam by mohla jakž takž žít a bez nutnosti častého čištění akvárka a výměny vody… ![]()
Teplota 21 stupňů stačí většině běžných akvarijních ryb, ale ta třílitrová kostka je fakt zvěrstvo… Však si zkus stoupnout na týden do malého výtahu a nevylízt z něj, jestli se tam budeš cítit dobře…
![]()
Díky moc všem za reakce
Napadlo mě ještě pořídit tohle: https://stegra.cz/…i-basic.html?…
Nechci totiž s filtrem, protože syn musí mít nutně rybku v pokoji a vadí mu i tikot hodin, natož filtr
Je to plastový, tak aspoň to bude lehčí na přenos a má 21 litrů, což si myslím, že už je fajn. Myslíte, že jde i takové akvárko mít bez filtru?
@Anonymní píše:
Díky moc všem za reakceNapadlo mě ještě pořídit tohle: https://stegra.cz/…i-basic.html?…
Nechci totiž s filtrem, protože syn musí mít nutně rybku v pokoji a vadí mu i tikot hodin, natož filtrJe to plastový, tak aspoň to bude lehčí na přenos a má 21 litrů, což si myslím, že už je fajn. Myslíte, že jde i takové akvárko mít bez filtru?
To už by šlo… Když to osázíš pár živými rostlinkami, na jednu-dvě ryby nebudeš potřebovat filtraci ani vzduchování…
Jen jednou za pár týdnů odkalit a doplnit vodu… ![]()
@Anonymní píše:
Díky moc všem za reakceNapadlo mě ještě pořídit tohle: https://stegra.cz/…i-basic.html?…
Nechci totiž s filtrem, protože syn musí mít nutně rybku v pokoji a vadí mu i tikot hodin, natož filtrJe to plastový, tak aspoň to bude lehčí na přenos a má 21 litrů, což si myslím, že už je fajn. Myslíte, že jde i takové akvárko mít bez filtru?
Velikostne ok, ale ma to svetlo? Pisou bez vybavy.. Betty zijou v melkych kalnych vodach, takze bez filtru se prinejhorsim teda obejdou, ale ja bych se za nej primlouvala. O aktualnim sortimentu prehled nemam, ale mivali jsme fakt tichy filtry, treba by to synovi nevadilo.
@Anonymní píše:
Akvarko normalne na noc vypiname, nicemu to nevadi.
Bez svetla ti v tom nepujdou rostliny a bez rostlin neudrzis biotop „bez prace“, v rovnovaze.
@větvička1 píše:
Velikostne ok, ale ma to svetlo? Pisou bez vybavy.. Betty zijou v melkych kalnych vodach, takze bez filtru se prinejhorsim teda obejdou, ale ja bych se za nej primlouvala. O aktualnim sortimentu prehled nemam, ale mivali jsme fakt tichy filtry, treba by to synovi nevadilo.
Když bude akvárko vhodně umístěné /předpokládám, že mají v místnosti okno, tudíž i dení světlo/, nepotřebujou umělé osvětlení a na jednu rybu ani filtraci… Vzduch jedné rybě dodá pár rostlinek…
Až toho ta jedna rybka nas.ere trochu víc, jednoduše odkalím skleněným zvonem, doplním akvárko odstátou vodou a je všechno v pohodě…
V úplných začátcích jsem měl v 20l elementce hustě zarostlý kryptokorynama a valisnerkama bez vybavení, později jen se vzduchováním přechodně takový množství ryb, pro který jsem musel vybavit dvě 150l akvárka, oni ty paví oka se množily jak blbý a z jednoho páru jich v krátký době bylo cca 150… A v tom rybím guláši ještě jeden samec mečovky, zelený tuxedo, v tomto prostředí dorostl do úctyhodné velikosti, délka okolo 21cm…
![]()
@Lucie_Sx píše:
Akvarko normalne na noc vypiname, nicemu to nevadi.Bez svetla ti v tom nepujdou rostliny a bez rostlin neudrzis biotop „bez prace“, v rovnovaze.
Jde to, pokud akvárko není hodně daleko od okna v nejtmavším koutě…
Já to tak měl v úplných začátcích a naprosto v pohodě… Možná i kus začátečnickýho štěstí…
Pak, když člověk přešel na větší a největší /kolem 1000l/ a snažil se za pomoci odborné literatury vytvořit co nejlepší podmínky, už ty chovatelské úspěchy nebyly tak výrazné…
![]()
@bse.pedro Hele, my meli akvarko u okna a svetlo to proste chtelo. Vem si jenom, jak je „svetlo“ v zime. Rostliny budou potrebovat svetlo, aby vyrabely kyslik.