Bettárium tři litry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77078
14.10.21 22:28
@divine woman píše:
Já si říkala, co je bettárium. A ono obyčejné akvárko :lol: A kup to větší, ať se rybka netrápí.

já jsem myslela, že bettárium 3 litry je nějaká nebezpečná chemikálie v 3litrovém balení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13058
14.10.21 22:35
@Mgree píše:
@Pantalaimon Mam Bettu asi 2 mes. pri pokojove teplote a ryba je porad v pohybu, zdrava, natrasa se. :)

Tak az se bude natrasat i za dva roky, tak napis…
Uz jen to, odkud bojovnice pochazi, by ti mohlo napovedet, jakou vodu potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
14.10.21 22:42
@větvička1 píše:
Normalne, v bytovce. Pravda, byli jsme v prizemi :mrgreen: Stalo na samodomo svarovany konstrukci. Kdyz jsme se stehovali, bral si ho kamos, po ctyriceti letech porad slouzi.

To už je parádička, já mám 150 a je to málo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13058
14.10.21 22:57
@Pantalaimon píše:
To už je parádička, já mám 150 a je to málo :mrgreen:

Chapu :mrgreen: Meli jsme znameho, sklep v dome plny akvarek. Tak daleko jsme to nedotahli, skoncili jsme jen u peti. A pak jsme redukovali. Ale konicek je to krasnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
14.10.21 23:31
@Mgree píše:
Mam 6 litrove, osazene zivymi rostlinami a rybka spokojene plave, je cila.

Jak se pozná „spokojená“ plavba ryby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11036
14.10.21 23:43
@SlečnaDahlia píše:
Jak se pozná „spokojená“ plavba ryby?

Se natřásá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
15.10.21 08:27
@Anonymní píše:
Ahoj, dneska syn dostal od babičky k narozeninám Bettu v pytlíku, třílitrové bettárko, umělou kytku a krmení. Jsem dost naštvaná, protože i přes můj nesouhlas, babička synovi tu rybku koupila. Syn samozřejmě nadšený, už ji má pojmenovanou a v pokojíčku na stole v bettárku. Dát ji pryč nepřipadá v úvahu, zpátky by jsi stejně asi nevzali a syn by mě za to asi nenáviděl, má ji fakt rád. Ale nechci pořizovat žádné větší akvárko už kvůli financím a taky se to bettárko synovi vleze přesně na stůl. Myslíte, že tam může být spokojená, zatím vypadá v pohodě, ale i místa má dost. A nevadí, že nemá topení, když má syn v pokoji 21 stupňů? Fakt nevím co dělat, ale pořizovat kvůli babičce vše nové se mi fakt nechce.

Tam chcípne tak že 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24003
15.10.21 08:36
@Anonymní píše:
Ahoj, dneska syn dostal od babičky k narozeninám Bettu v pytlíku, třílitrové bettárko, umělou kytku a krmení. Jsem dost naštvaná, protože i přes můj nesouhlas, babička synovi tu rybku koupila. Syn samozřejmě nadšený, už ji má pojmenovanou a v pokojíčku na stole v bettárku. Dát ji pryč nepřipadá v úvahu, zpátky by jsi stejně asi nevzali a syn by mě za to asi nenáviděl, má ji fakt rád. Ale nechci pořizovat žádné větší akvárko už kvůli financím a taky se to bettárko synovi vleze přesně na stůl. Myslíte, že tam může být spokojená, zatím vypadá v pohodě, ale i místa má dost. A nevadí, že nemá topení, když má syn v pokoji 21 stupňů? Fakt nevím co dělat, ale pořizovat kvůli babičce vše nové se mi fakt nechce.

Akvárko je naprosto nevhodné, je to týrání a za toto by patřilo prodejcům rozbít tlamu… :roll: 8) Za našich mladých let platilo, že by na 1cm délky mělo být alespoň 1l objemu akvária… samozřejmě néé tak, že by bylo vhodné mít jednu titěrnou rybu v litrový flašce, ryby musí mít taky nějakou možnost pohybu, pro optimální udržení nějaké biologické rovnováhy by bylo vhodné akvárko minimálně 100-150l, na tu jednu Bettu bych pořídil 20l akvárko, osázet skutečnými rostlinami, tam by mohla jakž takž žít a bez nutnosti častého čištění akvárka a výměny vody… 8)
Teplota 21 stupňů stačí většině běžných akvarijních ryb, ale ta třílitrová kostka je fakt zvěrstvo… Však si zkus stoupnout na týden do malého výtahu a nevylízt z něj, jestli se tam budeš cítit dobře… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.21 22:45

Díky moc všem za reakce :D Napadlo mě ještě pořídit tohle: https://stegra.cz/…i-basic.html?…
Nechci totiž s filtrem, protože syn musí mít nutně rybku v pokoji a vadí mu i tikot hodin, natož filtr :roll: Je to plastový, tak aspoň to bude lehčí na přenos a má 21 litrů, což si myslím, že už je fajn. Myslíte, že jde i takové akvárko mít bez filtru?

• Citovat
  • Upravit
24003
16.10.21 08:22
@Anonymní píše:
Díky moc všem za reakce :D Napadlo mě ještě pořídit tohle: https://stegra.cz/…i-basic.html?…
Nechci totiž s filtrem, protože syn musí mít nutně rybku v pokoji a vadí mu i tikot hodin, natož filtr :roll: Je to plastový, tak aspoň to bude lehčí na přenos a má 21 litrů, což si myslím, že už je fajn. Myslíte, že jde i takové akvárko mít bez filtru?

To už by šlo… Když to osázíš pár živými rostlinkami, na jednu-dvě ryby nebudeš potřebovat filtraci ani vzduchování… 8) Jen jednou za pár týdnů odkalit a doplnit vodu… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13058
16.10.21 08:52
@Anonymní píše:

Velikostne ok, ale ma to svetlo? Pisou bez vybavy.. Betty zijou v melkych kalnych vodach, takze bez filtru se prinejhorsim teda obejdou, ale ja bych se za nej primlouvala. O aktualnim sortimentu prehled nemam, ale mivali jsme fakt tichy filtry, treba by to synovi nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.10.21 09:17
@Anonymní píše:

Akvarko normalne na noc vypiname, nicemu to nevadi.

Bez svetla ti v tom nepujdou rostliny a bez rostlin neudrzis biotop „bez prace“, v rovnovaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24003
16.10.21 09:18
@větvička1 píše:
Velikostne ok, ale ma to svetlo? Pisou bez vybavy.. Betty zijou v melkych kalnych vodach, takze bez filtru se prinejhorsim teda obejdou, ale ja bych se za nej primlouvala. O aktualnim sortimentu prehled nemam, ale mivali jsme fakt tichy filtry, treba by to synovi nevadilo.

Když bude akvárko vhodně umístěné /předpokládám, že mají v místnosti okno, tudíž i dení světlo/, nepotřebujou umělé osvětlení a na jednu rybu ani filtraci… Vzduch jedné rybě dodá pár rostlinek… 8) 8) 8) Až toho ta jedna rybka nas.ere trochu víc, jednoduše odkalím skleněným zvonem, doplním akvárko odstátou vodou a je všechno v pohodě… 8) V úplných začátcích jsem měl v 20l elementce hustě zarostlý kryptokorynama a valisnerkama bez vybavení, později jen se vzduchováním přechodně takový množství ryb, pro který jsem musel vybavit dvě 150l akvárka, oni ty paví oka se množily jak blbý a z jednoho páru jich v krátký době bylo cca 150… A v tom rybím guláši ještě jeden samec mečovky, zelený tuxedo, v tomto prostředí dorostl do úctyhodné velikosti, délka okolo 21cm… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24003
16.10.21 09:23
@Lucie_Sx píše:
Akvarko normalne na noc vypiname, nicemu to nevadi.Bez svetla ti v tom nepujdou rostliny a bez rostlin neudrzis biotop „bez prace“, v rovnovaze.

Jde to, pokud akvárko není hodně daleko od okna v nejtmavším koutě… 8) Já to tak měl v úplných začátcích a naprosto v pohodě… Možná i kus začátečnickýho štěstí… :nevim: Pak, když člověk přešel na větší a největší /kolem 1000l/ a snažil se za pomoci odborné literatury vytvořit co nejlepší podmínky, už ty chovatelské úspěchy nebyly tak výrazné… :lol: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13058
16.10.21 09:25

@bse.pedro Hele, my meli akvarko u okna a svetlo to proste chtelo. Vem si jenom, jak je „svetlo“ v zime. Rostliny budou potrebovat svetlo, aby vyrabely kyslik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný