Bezé zvlhne v lednici? Potřebuji poradit

2922
29.1.17 18:58

Bezé zvlhne v lednici? Potřebuji poradit

Ahoj holky, potřebuji poradit jdu péct čokoládový koláč s oříškovým bezé. Bezé je rozšlehaný bílek s cukrem to dám na tu buchtu a dám ještě tochu péct. Píšou, že se upečené bezé může skladovat v krabičce až měsíc. Jinak je ale určeno k okamžité spotřebě. Pozor ale do druhého dne v ledničce zvlhne. No jo ale já potřebuji aby mi to na té buchtě vydrželo do druhého dne. Opravdu mi bílek na buchtě zvlhne do druhého dne? Děkuji

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Reakce:

5704
29.1.17 19:02

@Lamátko v lednici a na nejakem kremu urcite. Ale tak zavisi na tom, jak to ma byt. Treba pavlova ti zvlhnout nesmi, tak se tam ovoce da az pak.
Buď to bych beze upekla zvlast a zkompletovala az druhy den nebo dala dort do krabice na balkon nebo nekam a z vrchu dala ubrousky. Ze spodu teoreticky to beze asi trochu navlhnout muze.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13782
29.1.17 19:26

Ja tim bilkem s cukrem zdobim pernicky a at je skladujuv krabici na skrini nebo v lednici tak nikdy nezvlhli. Ale zalezi na co to budes davat, na tu buchtu jako suchou, nebo pod to jeste nejaky krem, ovoce? Na buchte by to meli bejt v pohode, ale na kremu bych rekla ze to bude navlhly.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24396
29.1.17 19:37

@Kriss Tina Nemůžeš srovnávat polevu, na té buchtě je to jen oslazený sníh z bílků, taková pěna…
Zvlhne to. Nepřišla jsem zatím na způsob, jak takové věci uchovávat déle.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
10741
29.1.17 20:04

Pokud v tom koláči nebude žádný čerstvý krém, jen těsto a na tom bezé, tak to přece nemusíte dávat do lednice, to v pohodě vydrží v troubě, nebo na lince, zakryté utěrkou, nebo potravinářskou folií, aby to naopak neosychalo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2922
29.1.17 20:38

Děkuji za reakce, bezé bude na suché buchtě bez krému, takže nemám uchovat do zítra v lednici? To bezé se vlastně na té buchtě asi 20 minut peče

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24396
29.1.17 20:56

Taky záleží, jak vlhko máte doma… Zkusila bych to nějak vzduchotěsně zabalit a třeba to vyjde.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.17 21:14

Ano, bezé v lednici vlhne. Třeba u rolády to nevadí ale nevím jak to bude vypadat na dortu.
Ale ono bezé samo o sobě nemá být suchá placka. Má to být vláčné díky ořechům. Peče se při vysoké teplotě, hodně rychle.
Podle mě bude lepší upéct bezé zvlášť a pak ho navrch jen přiložit :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
10741
29.1.17 21:16

@Lamátko ne - není potřeba to dávat do lednice, nemá se tam co zkazit.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama