Bezlepkové pekařky, poraďte s rýžovou moukou

556
18.11.15 21:10

Bezlepkove pekarky, poradte s ryzovou moukou

Muzete mi prosim nekdo zkusenejsi poradit, jak nejlepe pect s ryzovou moukou?

Zacinam s bezlepkovym pecenim a mam doma ryzovou mouku a bramborovy skrob. Bylo by fajn tyhle suroviny upotrebit, abych nemusela kupovat dalsi mouky. Zase tolik nepecu, tak at mi to nelezi doma. Chystam se na krtkuv dort. Da se to nejak zkombinovat dohromady? Na netu pisou kombinovat ryzovou mouku s nejakou dalsi. Ale s jakou? V jakem pomeru? Ta ryzova mouka je sama o sobe spatna?

Diky za rady.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

17231
18.11.15 21:12

Dcera většinou rýžovou kombinuje třeba s jáhlovou, čirokovou nebo jinou takovou podobnou. Nevím, jestli by se to jen z rýžové moc nedrobilo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5732
18.11.15 21:16
@Kettlery píše:
Muzete mi prosim nekdo zkusenejsi poradit, jak nejlepe pect s ryzovou moukou?

Zacinam s bezlepkovym pecenim a mam doma ryzovou mouku a bramborovy skrob. Bylo by fajn tyhle suroviny upotrebit, abych nemusela kupovat dalsi mouky. Zase tolik nepecu, tak at mi to nelezi doma. Chystam se na krtkuv dort. Da se to nejak zkombinovat dohromady? Na netu pisou kombinovat ryzovou mouku s nejakou dalsi. Ale s jakou? V jakem pomeru? Ta ryzova mouka je sama o sobe spatna?

Diky za rady.

Samotna ryzova mouka se dá používat do piškotu (ten dort by sel).V jiném pečivu (sušenky, buchty, koláče) je potřeba ji smíchat buďto se skrobem a nebo bezlepkovou směsí - bude to pak lépe držet pohromadě a i chutove to bude lepší. ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
8780
18.11.15 21:56

Krtka nevim, ale ryzovka a kukuricna se sypou. Samotnou pouzivam jen do bramborovych placek a bananovych livancu, jinak ji pajcuju pohankovou. Pohanka ma vubec nejlepsi vlastnosti. Skrob a bezlepkove smesi nepouzivam..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.15 22:17

@Kettlery rýžová mouka je dost suchá, doporučuji kombinovat s jahlovou nebo pohankovou..já většinou peču ze všech třech v poměru 1:1:1

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35316
19.11.15 16:22

@Kettlery rýžovou bych použila na zahuštění omáčky, v ničem upečeném mi nechutnala, moc hrubá.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
418
14.11.16 21:26

Ženský, děláte někdo bramboráky s rýžovou moukou? Používám hladkou rýžovou, na zahuštění omáček, nebo polévek na obalení řízků. Ale nevím jestli se dá pšeničná nahradit i v bramboráku :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
11372
14.11.16 22:12

@Mefag-r dá, ale úplně dobře stačí do bramboráku dát bramborový škrob. Pokud by bylo těsto moc řídké, tak jednak před přídáním čehokoliv nastrouhané, osolené brambory dejte do cedníku a vyždímejte šťávu aby vytekla a těsto bylo hustější a nebo nechte těsto chvíli odležet, aby se škroby pořádně nacucaly.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama