Bezlepkový chléb v domácí pekárně

11.1.20 00:10

Bezlepkový chléb v domácí pekárně

Dobrý den. Potřebuji prosím poradit. Pečeme doma bezlepkový chléb v pekárně Eta delicia. Bohužel snad jen třetina upečených chlebu vydrží do druhého dne pozivatelna. Většinou je chleba druhý den tvrdý jako cihla. Těsto krásně nakyne. A během pečení klesne. Používám program na bezlepkové pečení a nebo program sprint dle návodu( u kupované směsy). Prosím o nějaké rady, případně tipy. Děkuji Kristýna

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

11943
11.1.20 00:24

@ikikinka a jak chleba uchovavas? Mě se nejvíc na chleba osvědčil plateny sáček, nebo i u nějakých druhů do chladu dát, vydrží déle.
Ale už dlouho jsem nepekla..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.20 00:27
@lucynka25 píše:
@ikikinka a jak chleba uchovavas? Mě se nejvíc na chleba osvědčil plateny sáček, nebo i u nějakých druhů do chladu dát, vydrží déle.
Ale už dlouho jsem nepekla..

Nechám po upečení max 15 minut vychladnout v pekárně. Potom jej vyklopim a zabalím do úterky. Mamka mi radila ať jej po upln vychladnutí dám i s utěrkou do sáčku. Tak jsem to dneska zkusila. A uvidíme.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12801
11.1.20 01:17

Lepek dela chleba nadychany, udrzi bublinky v teste. Jako nahrada za lepek se dava do testa treba xantanova guma, teda doufam, ze se to tak v cr jmenuje, urcite to pujde v nejake zdrave vyzive sehnat. Dala bych tam tak cajovou lzicku. :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.20 09:34

@Lenka_Hal
Děkuji za radu. Zkusím sehnat a vyzkousim. Právě jsem na xantanovou gumu narazila v jednom receptu a nevěděla jsem k čemu to je.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama