Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mě, jakou měly vaše děti reakci na očkování MMR. Ale zajímají mě BĚŽNÉ reakce - typu teplota, vyrážka apod. Necpu se s tím do očko/neočko diskuzí. Chápu, že nejsou zcela ověřeny mechanismy vzniku autismu, diabetu a já nevím čeho, ale teď by mě JEN zajímaly ty běžné jaksi okamžité reakce.
Chtěla bych věcnou debatu bez velkých spiknutí farmaceutických firem. (Budeme mít na hlídání dítě po vakcíně, tak na co se připravit). Díky.
Ahoj, naše měla 10. den asi 24 hodin teploty. Nijak extra vysoké, ale sráželi jsme.
U syna vysoke horecky prujmy. Dalsi ocko deleno na pulky. U ostatnich prakticky bez reakce.
@Timinka píše:
U syna vysoke horecky prujmy. Dalsi ocko deleno na pulky. U ostatnich prakticky bez reakce.
Průjmy?
Toho se děsím, v létě… Jak dlouho? A jak jste se jich zbavily?
10. den trochu vyrazka. dala jsem Fenistil, protoze se drbala. Jinak bez teploty, normalne blbne, dobre ji i spi.
Menší děti (okolo těch 15m) mívají reakce horší, horečky několik dní, švagrové dcerka měla i nějakou koliku, se kterou museli na pohotovost a prý to bylo z toho. Já dávala MMR ve dvou letech a malá měla 9.-10. den horečku, která se celkem dobře dala srazit.
@Bábrdl píše:
Průjmy?Toho se děsím, v létě… Jak dlouho? A jak jste se jich zbavily?
Syn mel velice silne reakce takze u nas fakt brutus. Dal se celkove do kupy az po nekolika mesicich. Veskera dalsi ockovani doktorka pulila v rozpeti 3 dny po sobe to bylo o. k.
@Timinka píše:
Syn mel velice silne reakce takze u nas fakt brutus. Dal se celkove do kupy az po nekolika mesicich. Veskera dalsi ockovani doktorka pulila v rozpeti 3 dny po sobe to bylo o. k.
A jak dlouho průjmoval? Dehydratace je moje noční můra. Znám mimina, co skončily na kapačkách. (V jednom případě z blbosti matky, která odmítla vidět, že nemá mlíko, opakovala, že mlíko má každá a obviňovala svou matku, že jí chce překazit kojení ale to je jiný příběh)
@Bábrdl píše:
A jak dlouho průjmoval?