Bezpečnostní chodítko Walkodile

8
8.11.12 17:42

Bezpečnostní chodítko Walkodile

Zdravím všechny přítomné maminky a tatínky. Jsem učitelka v soukromé mateřské školce a rozhodujeme se o tom, zda pro třídu našich nejmenších pořídíme bezpečnostní chodítko Walkodile. Zajímal by nás obecný názor rodičů (než se zeptáme rodičů „našich“ dětí), jestli by s tím souhlasili, co si o tom myslí. Moc děkuji všem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
8.11.12 17:56

Já bych to nekupovala, je to drahé jak :poblion:
http://www.walkodile.cz/standard.html
Myslím, že za ty peníze se dá pořídit něco rozumnějšího… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21667
8.11.12 18:00

No já nevím. viktor mi chodí do jeslí a asi by mi připadalo divoké, aby je vodili v tohle postroji… záleží i na tom, kde se s dětmi chodí a zad jsou některé tak divoké, že hrozí nebezpečí, že utečou… mě se víc líbí, když chodí jen v řadě za ruku. připadá mi to přirozenější. a pokud jedno dítě zakopne, tak nestrhne na zem celou skupinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.12 18:10

Mi by se teda nelíbilo, že mi kdokoliv, kdekoliv vodí dítě na nějakém vodítku.
Do školky kam dávám dceru je jedna učitelka na 24 dětí, vždycky tam má pár malošků do 3let a 3leté a nic takového nepotřebují, chodí i z maloškama 2× měs. do divadla na představení, na výlety, na procházky a zvládají to.
Raději je učtě, jak chodit pomaličku na procházku, držet se za ruce.
Mi to přivazování příjde ponižující :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.11.12 18:12

Pro nás to drahé není, vnímáme to jako investici do bezpečnosti dětí a za ty peníze nám to stojí. V zahraničí je to velmi populární a ostatní školky si to pochvalují, tak víme, že nám peněz opravdu nemusí být líto.

Máme pár divokých dětí, které je skoro nemožné uhlídat, je to velmi stresující, bojíme se s dětmi chodit do divadla v centru města a už vůbec se jim nemůžeme při procházkách věnovat. A co teprve výlet s tříletými dětičkami, patnáctiminutovou procházku jdeme hodinu a za ruku se nám držet nechtějí. Já se jim ani nedivím, ono to držení se za ruku je trochu svazující a pro některé děti nepříjemné, v tom Walkodilu by aspoň měly více prostoru sami pro sebe.

Jinak, žádná alternativa k tomu není. Nic podobného se na trhu vůbec neprodává.

O to, co se stane, když dítě zakopne, už jsme se zajímaly a podle ředitelky jiné školky, ve které to mají, se nemusíme bát. Skupinku nelze strhnout, naopak, ostatní děti pád dítěte zmírní. A když se podíváte do referencí na stránkách toho Walkodilu, tak to tam taky píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
8.11.12 18:12

Já nevím, mě by se to nelíbilo a pro mě by to byl duvod změnit školku. na voditku nevodim ani psa :nevim: natož dítě. starší chodila do soukromé školky a moje očekávání bylo to že bude méně dětí an učitelku a tudíž se jim bude více věnovat, na procházkách to bude „bezpečnější“ (zvládne je uhlídat). na procházky používali „hada“-byl ušitý z barevných látek, z boku měl oka a děti s eho držely, prý je to motivovalo jít spořádaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.11.12 18:19

My ty procházky s dětmi taky zvládáme, ale jde o to, že nemůžeme nikdy stoprocentně zabránit tomu, aby se nám nějaké dítě neutrhlo a nevběhlo do silnice. To nedokáže žádná školka, ani soukromá se dvěmi učitelkami na 20 dětí.

Prostě chceme chránit naše děti co nejvíce bez omezení jejich rozvoje a tohle je navíc u dětí velmi oblíbená pomůcka. Jak už jsem psala, v jiné spřízněné školce chodítko mají, vidíme, jak to tam funguje, a proto nás to nadchlo. Děti se na to těší, baví je s Walkodilem chodit, mají tam dost prostoru pro sebe. Učitelky jsou méně stresované a děti si procházek více užívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
8.11.12 18:20

Celkově se mi to moc nezdá, ale pokud budete chodit na procházky s dětmi třeba někde ve větším městě, tak mi to přijde rozumné. Myslím, že tam jde děti „připnout“ jen na nejvíce rizikových úsecích a jinak se mohou jen držet, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.12 18:24
@spiky01 píše:
pro mě by to byl duvod změnit školku.

To jsem taky chtěla napsat :palec: v momentě, kdyby to navrhli měnila bych školku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.12 18:27

Já se teda přidám na stranu obhájců chodítka. V naší ostravské školce taky jedno mají, nikomu z rodičů to nevadí a dětem teprve ne, spíš si to užívají a hádají se, kdo bude vepředu :lol: Takže já tomu fandím :palec:

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
8.11.12 18:34

Ne taková pomůcka by se mi nelíbila vůbec. U nás soukromá školka má k dispozici dřevěný vozíček, tak když jdou na delší vycházku poskládá učitelka děti tam, jinak trénují chůzi po městě včetně bezpečnosti. „Naše“ státní školka to má dokonce ve vzdělávacím plánu jako jeden z učebních cílů a přesně to od školky očekávám.

• Citovat
  • Upravit
8
8.11.12 18:36

Děti je možno z chodítka kdykoliv odepnout. Třeba v parku můžou svobodně běhat (nechají si na sobě reflexní vesty), při nástupu do autobusu, apod..

Samozřejmě jsme taky měly strach, jestli to není pro děti moc omezující, ale opravdu není. Stačí se podívat na nějaká ta videa. Zjistily jsme si o tom hodně informací a konzultovaly to s více kompetentními lidmi, abychom měly jistotu, že je to pro děti opravdu vhodné. Například dětská psycholožka i pediatr nám chodítko schválili i s pochvalou (Walkodile učí děti organizované chůzi, takže pro vývoj dětí je to opravdu dobré), taktéž ředitelka školy a několik rodičů, kde už chodítko mají.

Proto by nás velmi mrzelo, kdyby se k tomu naši rodičové bez větší diskuze a snahy pochopit, jak to funguje, stavěli odmítavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
8.11.12 18:41

@Goblinka
no tak to asi budete muset probrat hlavně s těmi „vašimi“ rodiči jako námět od Vás ještě před nákupem…jinak bych se tedy rozhodně stavěla odmítavě

• Citovat
  • Upravit
8
8.11.12 18:45

I my trénujeme chůzi po městě s dětmi včetně bezpečnosti. Taky to máme ve vzdělávácím plánu a klademe na to velký důraz. Právě proto chceme bezpečnost ještě zvýšit a být si jistí, že během povídání si s dětmi o dopravě, značkách a přecházení u semaforu nám jedno či více dětí nebude utíkat. Pak je to totiž místo procházky a učení hrou pouhé hlídání a napomínání dětí a o bezpečnosti v dopravě se děti nedozví nic - nanejvýš teoreticky ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
8.11.12 18:47

Mně by se taky nelíbilo, kdyby mi někdo poutal dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie